Selecteer een pagina

Met der tijd ontstaan er nieuwe uitvaartverzekeraars terwijl anderen verdwijnen. Een uitvaartverzekering is een verzekering die je voor het leven afsluit. Daarom komt het regelmatig voor dat er een oude uitvaartpolis naar voren komt van een verzekeraar die niet meer bestaat. Dit betekent echter niet dat de verzekering niet meer rechtsgeldig is. Een oude uitvaartpolis wordt namelijk altijd overgedragen aan een nieuwe verzekeraar.

Oude uitvaartpolis

Een oude uitvaartpolis opsporen

Wil je weten of er een oude uitvaartpolis is afgesloten? Of weet je het zeker maar kan je de polis niet meer vinden? Dan zijn er een aantal stappen die je kunt ondernemen.

Door de bankafschriften van de overledene te controleren kom je er snel achter of er premie is afgeschreven voor een uitvaartverzekering

Administratie bekijken voor een oude uitvaartpolis

De eerste stap is het bekijken van de administratie van de overleden persoon. Bekijk onder andere de bankafschriften, hier kan je snel zien of er een premie is afgeschreven door een verzekeraar. Let ook op namen van oude verzekeraars.

De meest bekende verzekeraars waren;

  • Aurora – OHRA 
  • Concordia – REAAL 
  • De Utrecht N.V.  – Ardanta 
  • Victoria Vesta – Nationale Nederlanden
  • HAV Bank – Ardanta 
  • N.V. Noord-Brant – OHRA 
  • RVS – Nationale Nederlanden 
  • AEGON Nabestaandenzorg N.V. – AXENT 

De Nederlandse bank heeft een archief opgesteld waarin alle oude verzekeraars en polissen zijn opgenomen inclusief de namen van de verzekeraars waar de polissen op dit moment in beheer zijn.

Op het moment dat er een oude uitvaartpolis is gevonden is het goed om te weten dat er in de wet is vastgesteld dat deze tot 5 jaar na overlijden moet worden uitgekeerd.

Contact opnemen met de financieel adviseur

Heb je na het bekijken van de administratie geen oude uitvaartpolis gevonden? Neem dan contact op met de financieel tussenpersoon van de overleden persoon. Hij of zij weet misschien wel of er een oude uitvaartpolis is afgesloten.

Verbond van verzekeraars

Geen oude uitvaartpolis gevonden? Je kunt altijd nog contact opnemen met het verbond van verzekeraars. Zij kunnen uitzoeken of er door de overleden persoon een verzekering is afgesloten. Via de website kan je een verzoek indienen. Belangrijk om te weten is dat er wel voorwaarden aan zijn verbonden. Je kunt alleen informatie opvragen indien de persoon is overleden en je een erfgenaam bent of bent aangewezen, bijvoorbeeld een notaris. Je moet er rekening mee houden dan een aanvraag twee tot drie maanden kan duren.

Heb je een oude uitvaartpolis gevonden? Dan is het goed om te weten dat volgens de wet deze tot 5 jaar na overlijden moet worden uitgekeerd.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.
Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken
Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar