Selecteer een pagina

Uitvaartverzekeraar Dela neemt Yarden over. Door de overname groeit Dela uit tot de grootste Nederlandse uitvaartverzekeraar met ruim 5 miljoen verzekerden. De samensmelting van de twee bedrijven zal uiterlijk in 2022 worden afgerond. Door de overname zullen er volgens Dela helaas wel ontslagen vallen op het hoofdkantoor van Yarden.

Dela neemt Yarden over

Problemen Yarden

De overname van Yarden komt niet geheel uit de lucht vallen. De verzekeraar verkeerde al langere tijd in financiële problemen. Yarden kwam vorig jaar in de problemen omdat veel Natura polissen niet waren voorbereid op stijgende uitvaartkosten. De premies bleven gelijk terwijl de kosten bleven stijgen. Eerder dit jaar presenteerde Yarden nog een plan waarbij kostenstijgingen voor rekening van de verzekerde kwamen te liggen. Hierdoor werd de druk op de financiële reserves van het bedrijf tijdelijk verlicht. Na deze maatregelen is het bedrijf gaan zoeken naar een overnamepartner.

Minder banen

Door de overname zullen er naar verwachting banen moeten verdwijnen op het hoofdkantoor van Yarden zegt Dela Directeur Edzo Doeve. De banen die verdwijnen zullen voornamelijk staffuncties en functies in het verzekeringsbedrijf betrekken. Bij de uitvaartverzorging tak is de kans op baanverlies een stuk lager.

Dela neemt Yarden over en stopt 500 miljoen euro in het noodlijdende bedrijf waardoor het bedrijf tijdelijk uit de financiële problemen geraakt.

Door de overname van Yarden is Dela met ruim 5 miljoen verzekerden en 55.000 uitvaarten per jaar verreweg de grootste uitvaartverzekeraar van Nederland.

Huidige klanten zijn niet de dupe

De overname heeft geen gevolgen voor huidige polishouders. De polis blijft gewoon doorlopen en verzekerden blijven recht houden op dienstverlening. De genomen maatregelen van Yarden van afgelopen jaar waarbij klanten moeten bijbetalen voor hun uitvaart blijft echter wel van kracht.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar