Selecteer een pagina

Veel Nederlanders hebben hun uitvaartkosten te laag ingeschat, dit blijkt uit onderzoek vanuit het Nibud. Het is belangrijk om te weten dat een gemiddelde uitvaart in Nederland ongeveer €8.000,- kost. Wanneer u geen uitvaartverzekering heeft afgesloten zullen deze kosten moeten worden opgehoest door uw nabestaanden. Om dit te voorkomen is het aan te raden om een passende uitvaartverzekering af te sluiten.

Uitvaartkosten te laag ingeschat

Gemiddeld stijgen uitvaartkosten in Nederland met 3.5 procent per jaar. Bij veel uitvaartverzekeraars wordt uw verzekering daarom geïndexeerd.

Ruim 70 procent van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering afgesloten. Echter is bijna 50 procent van deze groep onderverzekerd en niet goed op de hoogte van de kosten die om de hoek komen kijken bij een begrafenis of crematie. Een van de belangrijkste redenen waarom deze groep is onderverzekerd komt omdat zei een verzekering hebben afgesloten zonder indexatie.

 

Indexatie van uitvaartkosten

Wanneer u een uitvaartverzekering gaat afsluiten is het aan te raden om een verzekering te kiezen met indexatie. Elk jaar zal de verzekeraar aan de hand van de stijgende uitvaartkosten uw verzekerd bedrag indexeren en uw premie aanpassen. Hierdoor voorkomt u onderverzekering.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar

Voordat u een uitvaartverzekering gaat afsluiten is het een goed idee om uw persoonlijke uitvaartkosten in kaart te brengen. 

Uitvaartkosten berekenen

Zoals eerder besproken kost een uitvaart in Nederland gemiddeld €8.000,-. Deze kosten zijn opgebouwd door een opsomming van een aantal standaard onderdelen die komen kijken bij een uitvaart. Om u een goed beeld te geven van deze kosten vindt u hiernaast een overzicht met een indicatie van de kosten die gepaard gaan bij een begrafenis of crematie. 

De kosten zijn gebaseerd op een standaard uitvaart met een bezoekersaantal van ongeveer 100 mensen. Belangrijk om te weten is dat de daadwerkelijke uitvaartkosten per uitvaart verschillen. Benieuwd voor welk bedrag u zich moet verzekeren? Bereken dan eenvoudig uw persoonlijke uitvaartkosten met onze uitgebreide module. 

 

Hoeveel verzekeren? Begrafenis Crematie
Begrafenis / crematie €1700 €1800
Basis kosten €1735 €1735
Opbaren €650 €650
Houten kist / urn €1100 €600
Bloemen €250 €250
Eten en drinken €1300 €1300
Rouwkaarten €500 €500
Grafsteen / Urn €750 €750
Vervoer €500 €500
Hoeveel verzekeren? Begrafenis / crematie
Begrafenis / crematie € 1700 / € 1800
Basis kosten € 1735
Opbaren € 650
Houten kist / urn € 1100 / € 600
Bloemen € 250
Eten en drinken € 1300
Rouwkaarten € 500
Grafsteen / Urn € 750
Vervoer € 500