Selecteer een pagina

Afgelopen periode is er veel nieuws over het nieuwe coronavirus. Helaas nemen ook besmettingen in ons land toe waardoor er veel maatregelen zijn genomen door de overheid. Veel van deze maatregelen hebben ook invloed op een uitvaart. Een van de maatregelen om het coronavirus tegen te gaan is dat we niet meer samen mogen komen in grote groepen. Hierdoor is het mogelijk dat niet iedereen die gewenst is aanwezig kan zijn bij een uitvaart. Een uitvaart via een livestream bijwonen biedt de mogelijkheid om toch het afscheid van uw dierbare bij te wonen.

Een uitvaart via een livestream bijwonen
Vanaf 16 maart geldt er vooralsnog voor de gehele uitvaartbranche dat er bij een afscheid plechtigheid maximaal 30 personen aanwezig mogen zijn. Op het moment dat er meer mensen aanwezig willen zijn zal hiervoor een andere manier moeten worden gevonden. De branchevereniging Nederlandse uitvaartondernemingen (BGNU) merkt dan ook dat een uitvaart bijwonen via livestream vaker wordt ingezet.

Meer livestreamcamera’s

Dela een van de grootste uitvaartverzekeraars van Nederland merkt ook dat er meer vraag is naar de optie van een livestream bij een uitvaart. Ze zijn hard bezig om op alle 28 locaties livestream mogelijkheden aan te bieden. “We hangen een professionele camera op, zodat genodigden thuis met een speciale code kunnen inloggen om de uitvaart bij te wonen”, zegt woordvoerder Martijn van de Koolwijk. “Deze week hopen we het project af te ronden.”

Het kost wel even tijd om alles goed te laten werken. Belangrijk is dat de techniek goed werkt en van hoge kwaliteit is, ook bij grote aantallen gebruikers. Op dit moment is er binnen Dela één centrum dat al livestreams aanbiedt. Plechtigheden werden eerder wel vastgelegd en op USB meegegeven.

Bij vragen of onduidelijkheden over het coronavirus kunt u de website van de Rijksoverheid of het RIVM bezoeken.

Ook bij andere uitvaartondernemers wordt gekeken naar de mogelijkheid om een uitvaart via een livestream bij te wonen. Het streamen van een uitvaart is niet helemaal nieuw. Het werd al vaker toegepast wanneer er bijvoorbeeld mensen die in het buitenland wonen aanwezig wilden zijn of wanneer de gezondheid van naasten het niet toeliet om aanwezig te zijn bij de uitvaart. Bij sommige grote uitvaartcentra is het zelfs mogelijk om een cameraman in te huren.

Bron: nu.nl
Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar