Selecteer een pagina

In april 2020 heeft uitvaartverzekeraar Monuta een nieuwe uitvaartverzekering gelanceerd. Met de nieuwe uitvaartverzekering probeert Monuta de behoeften te bieden die klanten nodig hebben. Belangrijke pijlers voor Uitvaartverzekering Monuta zijn; Financiële zekerheid, keuze vrijheid en een goede (emotionele) zorg voor nabestaanden.

Nieuwe uitvaartverzekering Monuta

Waarom kiest Monuta voor een nieuwe uitvaartverzekering?

Het aanbod van Monuta bestond voornamelijk uit Natura uitvaartverzekering bestaande uit pakketten met vaste producten en diensten. Uit recent onderzoek is echter gebleken dat steeds meer mensen juist behoeften hebben aan keuzevrijheid. Ook merkte men bij Monuta dat men klanten steeds vaker teleur moest stellen omdat er bepaalde producten en diensten niet meer leverbaar waren of aansloten bij de huidige tijd. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld het vervoer met paard en wagen of het worden begraven in een grafkelder.

De nieuwe uitvaartverzekering van Monuta bestaat uit twee onderdelen; de volledig ontzorging door een uitvaartverzorger en een vrij te besteden bedrag.

Uitvaartverzorgers

De uitvaartverzorgers van Monuta helpen nabestaanden bij het organiseren van de uitvaart en helpen indien nodig bij het maken van keuzes. De uitvaartverzorgers van Monuta staan 24/7 voor u klaar, dit alles voor een verzorgt en waardig afscheid van uw dierbare. De uitvaartverzorger van Monuta zal ten alle tijden zorgen voor een volledige begeleiding, ongeacht het aantal uren die nodig zijn om dit te realiseren. Dit geldt vanaf de melding van het overlijden tot en met de nazorg.

Vrij te besteden bedrag

Naast de hulp van de uitvaartverzorger (t.a.w. €2.000,-) is er een vrij te besteden bedrag te besteden voor persoonlijke wensen om de uitvaart vorm te geven. Er zijn dus geen vaste pakketten en diensten meer. U heeft naast het gereserveerde bedrag van €2.000,- voor de uitvaartverzorger volledige keuzevrijheid over het resterende bedrag. Het vrij te besteden bedrag kunt u zelf kiezen binnen een marge van €4.500,- en €13.000,-. Deze marge is er om ervoor te zorgen dat niemand zich onderverzekerd. Kinderen tot 18 jaar zijn bovendien gratis meeverzekerd.

Alles op rij

 • U bent levenslang verzekerd;
 • Afsluitleeftijd 18 t/m 74 jaar;
 • Levenslange premiebetaling;
 • Jaarlijkse update van de premie mogelijk is mogelijk;
 • Totaal verzekerd bedrag minimaal € 7.000 en maximaal € 15.000;
  • € 2.200 is gereserveerd voor de uitvaartverzorger;
  • Vrij besteedbaar bedrag van minimaal € 4.800 en maximaal € 12.800;
  • Maakt u geen gebruik van de Monuta uitvaartverzorger?
   dan krijgt u enkel de beschikking over het vrij te besteden bedrag
 • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.

Waarom kiezen voor een Monuta uitvaartverzekering?

Monuta helpt u ruim 100 jaar bij het realiseren van een afscheid met een goed gevoel en ontzorgt waardoor u zich meer kan richten op het verwerken van uw verlies en zich niet hoeft bezig te houden met de organisatie van de uitvaart. Er is een landelijke dekking waardoor er altijd een uitvaartverzorger in de buurt is. Alle uitvaartverzorgers van Monuta hebben bovendien een diploma.  Monuta is in het bezit van het keurmerk uitvaartzorg en een hoge klanttevredenheid met een cijfer van 8.6.