Selecteer een pagina

Heeft u nog geen uitvaartverzekering en wilt u een uitvaartverzekering afsluiten in 2021? Vergelijk direct de meest gekozen en betrouwbare aanbieders.

Een uitvaartverzekering afsluiten in 2021

Wist u dat een begrafenis of een crematie in Nederland gemiddeld €9.000,- kost? Wanneer u geen uitvaartverzekering heeft afgesloten zullen uw nabestaanden deze kosten moeten ophoesten op het moment dat u komt te overlijden.

Waar op letten bij een uitvaartverzekering?

Wanneer u een uitvaartverzekering wil afsluiten in 2021 zijn er een aantal factoren waar u rekening mee moet houden. U zult ten eerste een keuze moeten maken over het soort verzekering dat u gaat afsluiten.

Kapitaal uitvaartverzekering

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kapitaal uitvaartverzekering. Dit is een recht toe recht aan verzekering. U kiest een bedrag dat u wilt verzekeren en betaalt hiervoor maandelijks een premie. Wanneer u komt overlijden zal het verzekerde bedrag worden uitgekeerd aan uw nabestaanden. Zei kunnen dit geld vrij besteden aan de kosten voor de uitvaart.

Natura uitvaartverzekering

Naast de kapitaal verzekering kunt u een uitvaartverzekering afsluiten in 2021 ook doen via een Natura uitvaartverzekering. Bij deze vorm van een uitvaartverzekering stelt u zelf een pakket van producten en diensten op die zullen worden uitgekeerd bij overlijden. Een groot voordeel van de natura verzekering is dat u zelf een grote invloed heeft op de invulling van uw eigen uitvaart. Bovendien zullen uw nabestaanden minder tijd kwijt zijn aan het organiseren van de uitvaart in een moeilijke periode.

Ruim 70 procent van Nederland heeft een uitvaartverzekering afgesloten

Combinatie uitvaartverzekering

Bij veel uitvaartverzekeraars kunt u ook een uitvaartverzekering afsluiten in 2021 in een combinatievorm. Net zoals bij de natura uitvaartverzekering stelt u zelf een pakket van producten en diensten op dat zal worden uitgekeerd bij overlijden. Daarnaast verzekerd u een extra geldbedrag. Dit bedrag kunnen uw nabestaanden gebruiken voor persoonlijke uitvaartwensen.

Extra geldbedrag enkel te besteden aan uitvaartkosten

Belangrijk om te weten is dat bij een combinatie in tegenstelling tot de kapitaal verzekering het geldbedrag enkel kan worden besteed aan uitvaart gerelateerde kosten.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar

Een uitvaartverzekering is de enige verzekering waarvan u zeker bent dat deze ooit zal uitkeren. Het gaat niet alleen om het risico van overlijden, maar het gaat om de zekerheid dat de plechtigheid betaald kan worden zonder dat een van de nabestaanden de rekening gepresenteerd zal krijgen. 

Zodra u een keuze heeft gemaakt voor het type uitvaartverzekering dat u wilt afsluiten in 2021 is het aan te raden om na te denken over looptijd waarin u de premie wilt betalen. In de meeste gevallen kunt u kiezen voor een periode van premiebetaling tot een bepaalde leeftijd. Het kan ook voorkomen dat u de premie levenslang moet betalen.

Een uitvaartverzekering afsluiten in 2021, eerst aanbieders vergelijken

Voordat u definitief een uitvaartverzekering gaat afsluiten in 2021 is het zeer aan te raden om aanbieders van uitvaartverzekeringen te vergelijken.

Belangrijk! Let altijd op de polisvoorwaarden en/of het verzekerd bedrag geïndexeerd wordt, zodat u verzekering meegroeit met de stijgende uitvaartkosten!

Waarom een uitvaartverzekering vergelijken?

Waarom uitvaartverzekeraars vergelijken is aan te raden is omdat deze op bepaalde factoren aanzienlijk kunnen verschillen. De belangrijkste factor is natuurlijke de maandelijkse premie. Maar u moet ook denken aan zaken zoals de premie looptijd, het verzekerde bedrag en de wijze van uitkeren (het type uitvaartverzekering). Om het voor u makkelijk en overzichtelijk te maken kunt u op UitvaartVergelijker.nl de meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken op al deze factoren. Dit zodat u de uitvaartverzekering afsluit die het beste aansluit op uw persoonlijke uitvaartwensen.