Selecteer een pagina

Welke uitvaartverzekeraars zijn er in Nederland is een veel gestelde vraag. Er zijn op dit moment 11 uitvaartverzekeraars waar u een uitvaartverzekering kunt afsluiten.

Welke uitvaartverzekeraars zijn er?
Er zijn een aantal verschillen als het gaat om uitvaartverzekeraars. Zo vormen enkele verzekeraars een label van een grotere verzekeraar. Ook kunnen ze opereren als volmacht. Het grootste verschil is dat een volmacht zelf eigenlijk geen verzekeraar is en de verzekering van een uitvaartverzekeraar aanbiedt. Labels zijn vaak onderdeel van een grote verzekeraar maar voeren in de meeste gevallen wel een eigen bedrijfsvoering en klantenservice.

Goed om te weten is dat er ook uitvaartverzekeraars zijn die naast verzekeraar ook uitvaartondernemer zijn. Wanneer je verzekerd bent bij de uitvaartverzekeraar dan krijg je vaak een korting als je gebruik maakt van de diensten van de uitvaartonderneming.

Grote uitvaartverzekeraars

Zoals aangegeven zijn er op dit moment 11 uitvaartverzekeraars waar je een verzekering kunt afsluiten. We kunnen deze 11 in twee verschillende groepen opdelen. Een groep met grote verzekeraars en een groep met kleine verzekeraars. In Nederland zijn er op dit moment 4 grote uitvaartverzekeraars waar je een uitvaartverzekering kunt afsluiten.

Veel mensen zullen zich misschien afvragen waarom staat Yarden niet in dit lijstje? Dit komt omdat vanaf 1 november 2020 er geen nieuwe Yarden uitvaartverzekeringen meer worden afgesloten. Alle bestaande verzekeringen die zijn afgesloten bij de uitvaart organisatie blijven wel geldig. Yarden heeft dit besluit moeten nemen naar aanleiding van de financiële problemen waar het bedrijf in is verwikkeld. Klik hier voor meer informatie over de situatie van Yarden.

DELA uitvaartverzekering

DELA is een van de grootste uitvaartverzekeraars in Nederland. DELA hecht er waarde aan om nabestaanden met elkaar in contact te brengen. De uitvaartverzekering biedt goede mogelijkheden voor eigen invulling en wensen. De uitvaartverzekeraar is goed bereikbaar voor eventuele vragen of service. De uitvaartverzekeraar is meerdere keren als beste uit de test gekomen.

Bij DELA kunt u zowel een kapitaal als een natura uitvaartverzekering afsluiten. Daarnaast is DELA ook uitvaartverzorger en heeft het verschillende uitvaartcentra verspreid over het gehele land.

Monuta uitvaartverzekering

Monuta is uitvaartverzorger en uitvaartverzekeraar. Het is een van de grootste uitvaartverzekeraars. Het doel van Monuta is om voor iedereen een afscheid met een goed gevoel mogelijk te maken. Naast het verzekeren van de uitvaart wilt Monuta ook belangrijke zaken rondom de uitvaart regelen. De uitvaartverzorger wil de zorg van de nabestaanden uit handen nemen.

Bij Monuta kunt een kapitaal uitvaartverzekering afsluiten. Naast verzekeraar is Monuta ook uitvaartondernemer. Het bedrijf beschikt over meerdere crematoria en begraafplaatsen verspreid over het land.

Ardanta uitvaartverzekering

Ardanta probeert de uitvaartverzekering vooral helder en duidelijk aan te bieden. Op haar website kunt u de kosten van uw uitvaart berekenen. Als u voldoende spaargeld heeft, zal Ardanta adviseren om een later of geen bedrag te verzekeren. De Ardanta uitvaartverzekering is een kapitaalverzekering waar een bedrag vrij komt om de uitvaart naar eigen wens te verzorgen. Ardanta is onderdeel van ASR.

Bij Ardanta kunt een kapitaal uitvaartverzekering afsluiten maar ook een sommen en natura uitvaartverzekering behoren tot de mogelijkheden. Ardanta is geen uitvaartverzorger maar werkt wel nauw samen met veel lokale uitvaartondernemers over het hele land.

Lifetri uitvaartverzekering

Lifetri is een verzekeringsgroep die in 2018 is opgericht. Bij de verzekeraar kunt u een Natura en combinatie uitvaartverzekering afsluiten. U bepaalt zelf de invulling van uw uitvaart en betaald hiervoor een maandelijkse premie. Een belangrijk kenmerk van Lifetri uitvaartverzekeringen is dat de verzekeraar rekening houdt met lokale prijsverschillen waardoor de maandelijkse premie zeer gunstig kan uitvallen. Daarnaast zijn bij alle Lifetri verzekeringen uw kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd. Lifetri is de afgelopen flink gegroeid. Dit komt mede omdat het bedrijf de uitvaarttak van Nuvema heeft overgenomen.

Ruim 70 procent van Nederland heeft een uitvaartverzekering afgesloten

  • Ardanta – 3.5 miljoen verzekerden
  • DELA – 2.9 miljoen verzekerden
  • Monuta – 1.4 miljoen verzekerden
  • Yarden – 975 duizend verzekerden
  • Lifetri – 600 duizend verzekerden

Overige uitvaartverzekeraars

PC Uitvaart

PC Uitvaart is een uitvaartspecialist voor de regio Noordwest Nederland. U kunt naast een uitvaartverzekering ook gebruik maken van de verschillende uitvaartlocaties verspreid over de gehele regio.

Klaverblad

Klaverblad is een bekende verzekeraar in Nederland. Naast alle andere verzekeringen die de maatschappij aanbiedt kunt u via Klaverblad een kapitaal uitvaartverzekering afsluiten waarmee uw nabestaanden uw uitvaart naar eigen wens kunnen organiseren. 

De laatste eer

De laatste eer is een regionale uitvaartondernemer voor mensen die wonen in de omgeving van Leiden. Via DLE kunt u een Nuvema uitvaartverzekering afsluiten die volledig aansluit op uw persoonlijke wensen. 

Twenthe Uitvaart

Twenthe Uitvaart is een lokale uitvaartverzekeraar die zich richt op de regio Twente. U kunt bij de verzekeraar enkel een kapitaal uitvaartverzekering afsluiten. Hierdoor bent u verzekerd voor een passende uitvaart. Uw nabestaanden kunnen de uitvaart volledig naar eigen wens invullen.

TAF

TAF is gespecialiseerd en in Overlijdensrisicoverzekeringen. Via TAF kunt u een gepersonaliseerde uitvaartverzekering in geld afsluiten.

EABN

EABN is een regionale uitvaartverzorger in de omgeving van Nijkerk. Het bedrijf is gespecialiseerd in uitvaartverzorging. Ook kunt u via EABN een uitvaartverzekering afsluiten. Op het moment dat u een uitvaartverzekering afsluit bij EABN kunt u bovendien een ledenkorting krijgen die kan oplopen tot €250,-

GUV

GUV is een zelfstandige regionale uitvaartverzekeraar. Naast de kapitaal verzekering die u kunt afsluiten is GUV ook een uitvaartverzorger. GUV heeft meerdere uitvaartcentra in de regio en heeft ook een eigen crematorium.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar