Selecteer een pagina

Vanaf 1 november 2020 kunnen geen nieuwe Yarden uitvaartverzekeringen meer worden afgesloten. Alle bestaande verzekeringen die zijn afgesloten bij de uitvaart organisatie blijven wel geldig. Yarden heeft dit besluit moeten nemen naar aanleiding van de financiële problemen waar het bedrijf in is verwikkeld.

Geen nieuwe Yarden uitvaartverzekeringen

Financiële situatie Yarden

Yarden verkeerd al enige tijd in financiële problemen. De situatie werd zo penibel dat de uitvaartverzekeraar haar klanten niet meer kon garanderen dat een uitvaart vanuit de natura verzekering volledig vergoed zou gaan worden. Yarden kwam in deze situatie terecht omdat er te weinig kapitaal aanwezig was om de stijgende uitvaartkosten te compenseren. Hierdoor heeft Yarden moeten besluiten geen nieuwe Yarden uitvaartverzekeringen meer aan te bieden.

Uitvaartverzekeraar Dela had eerder grote interesse om het noodlijdende Yarden over te nemen. Een van de belangrijkste voorwaarden hiervoor was dat de algemene voorwaarden moest worden veranderd waardoor klanten akkoord moesten gaan met een lager verzekeringsbedrag. Veel klanten van Yarden kwamen in opstand en stapten gezamenlijk naar de rechter. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom de overname van tafel is.

Geen nieuwe Yarden verzekeringen meer vanaf 1 november 2020

Doordat de overname van Yarden door Dela niet doorgaat is de toekomst van de verzekeraar onzeker. Hierdoor heeft Yarden besloten vanaf 1 november 2020 geen nieuwe Yarden uitvaartverzekeringen meer aan te bieden. Het is nu afwachten of Yarden de financiële problemen waarin het is beland kan overwinnen.

Overname Yarden door Dela afgeblazen

De overname van Yarden door Dela die in oktober 2019 is aangekondigd liep eerder dit jaar al vertraging op en is door Dela nu definitief afgeblazen zo meldt Autoriteit Consument en Markt.

Eind 2019 werd er voor het eerst gesproken over een overname van Yarden door Dela en in 2022 zou de overname afgerond moeten zijn.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar