Selecteer een pagina

Ben je op zoek naar een uitvaartverzekering in 2023? Op UitvaartVergelijker.nl kan je onafhankelijk uitvaartverzekeringen vergelijken van betrouwbare uitvaartverzekeraars. Vergelijk en sluit eenvoudig online af!

Uitvaartverzekering in 2023

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering sluit je af zodat de kosten van je begrafenis of crematie zijn gedekt. Je kan ervoor kiezen om een geldbedrag te verzekeren maar je kan ook kiezen voor een pakket en dienstenverzekering waarmee je nabestaanden de uitvaart kunnen organiseren.

Voor welk bedrag een uitvaartverzekering in 2023 afsluiten?

Wat kost een uitvaart is een veel gestelde vraag. Hier is echter geen eenduidig antwoordt op te geven. De kosten van een uitvaart zijn namelijk voor een groot deel afhankelijk van je persoonlijke wensen. Wanneer je een uitgebreide dienst wilt voor veel mensen zal dit meer kosten dan wanneer je een sobere uitvaart wenst. Om een goed beeld te krijgen van het bedrag dat je minimaal moet verzekeren kan je een aantal vragen beantwoorden via onze kostenmodule.

Waarom een uitvaartverzekering in 2023 afsluiten?

Je eigen overlijden is niet echt een leuk onderwerp om over na te denken. Toch is het belangrijk om dit soms te doen met bijvoorbeeld je partner of familie. Een ding in het leven weet je namelijk zeker en dat is dat het ooit zal eindigen en er dus een uitvaart plaats zal moeten vinden. Uitvaarten zijn dure aangelegenheden en het is daarom slim om na te denken over hoe je dit wil regelen.

Welke type uitvaartverzekeringen zijn er?

Er zijn verschillende type uitvaartverzekeringen. De meest gebruikelijke zijn:

Kapitaal uitvaartverzekering

Kapitaal

Een kapitaalverzekering, soms ook wel verzekering in geld genoemd, keert na overlijden een een vooraf afgesproken geldbedrag uit aan nabestaanden. Die kunnen dit bedrag volledig naar eigen wens besteden. De premie voor een kapitaal verzekering is afhankelijk van het verzekerd bedrag en de leeftijd waarop je de verzekering afsluit.
Natura uitvaartverzekering

Natura

De Naturaverzekering is een pakketverzekering waarvan de producten en diensten die worden uitgekeerd vooraf zijn vastgelegd. In het geval van overlijden zal de uitvaart worden georganiseerd door een aangesloten uitvaartondernemer van de uitvaartverzekeraar waarbij je bent verzekerd. 

Combinatie uitvaartverzekering

Combinatie

Bij de combinatieverzekering zijn de belangrijkste zaken verzekerd via een naturaverzekering.

Daarnaast is er een aanvullend geldbedrag beschikbaar via een kapitaalverzekering voor persoonlijke uitvaartwensen van je nabestaanden. 

In Nederland kost een begrafenis of crematie al snel rond de € 8.500. Dit is een bedrag dat niet iedereen zomaar kan betalen. Door een uitvaartverzekering in 2023 af te sluiten zorg je ervoor dat je nabestaanden niet voor onverwachte financiële kosten komen te staan.

Uitvaartverzekering vergelijken

Je eerste gedachte is misschien wel, ik kies voor de goedkoopste uitvaartverzekering in 2023. Dit is echter niet altijd verstandig. De goedkoopste verzekering dekt namelijk niet altijd al je persoonlijke wensen. Daarom is het belangrijk om eerst je eigen wensen duidelijk op een rijtje te zetten en daarna uitvaartverzekeringen te vergelijken. Het is goed om uitvaartverzekeraars goed te vergelijken, deze kunnen op factoren zoals de premie, de wijze van uitkeren en de lengte waarin je premie moet betalen namelijk aanzienlijk verschillen.

Monuta

Verzekerd bedrag
€ 9.500,-

Besteden bij Monuta
€ 2.500,-

Vrij te besteden
€ 7.000,-

Soort verzekering
Natura verzekering

Premie looptijd
Hele leven

Kinderpremie
gratis tot 18 jaar

€ 6,70

Dela

Verzekerd bedrag
€ 9.500,-

Dienstenpakket
€ 6.750,-

Vrij te besteden
€ 2.750,-

Soort verzekering
Natura verzekering

Premie looptijd
Hele leven

Kinderpremie
tot 25 jaar

€ 8,58

Uitvaartverzekering ASR

Verzekerd bedrag
€ 9.500,-

Verzorgde uitvaart
Vrije keuze

Vrij te besteden
€ 9.500,-

Soort verzekering
Kapitaalverzekering

Premie looptijd
Tot 85 jaar

Kinderpremie
Niet van toepassing

€ 10,01

Niet beschikbaar

Laatst gecontroleerd op: 3 april 2024. Gebaseerd op een kapitaalverzekering met een leeftijd van 25 Jaar (01-01-1999)