Selecteer een pagina

Overstappen uitvaartverzekering is in de meeste gevallen niet verstandig. Wanneer je wilt overstappen naar een andere uitvaartverzekeraar zal je er rekening mee moeten houden dat je je huidige verzekeringen moet afkopen. Vaak wordt er niet overgestapt omdat een uitvaartverzekering je hele leven lang doorloopt. In enkele gevallen is het wel zinvol om je huidige uitvaartverzekering bij te verzekeren.

Overstappen uitvaartverzekering

Bijverzekeren uitvaartverzekering

Zoals gezegd is overstappen van uitvaartverzekering in de meeste gevallen niet voordelig. Als je toch ontevreden over de premie of uitvaartverzekeraar bent en je toch wil overstappen, zou je wel kunnen bijverzekeren. Door je bij te verzekeren blijft het opgebouwde kapitaal bij de huidige verzekeraar staan. Er zijn een aantal opties om u bij te verzekeren.

  • Bijverzekeren bij je huidige verzekeraar.
  • Bij  andere verzekeraar een tweede uitvaartverzekering afsluiten.
  • Zelf een vast bedrag sparen op een spaarrekening.

Vaak is bijverzekeren een voordeligere optie dan de huidige verzekering op te zeggen en een nieuwe verzekering af te sluiten.

Op het moment dat je een uitvaartverzekering hebt afgesloten is het een goed idee om bijvoorbeeld iedere 5 jaar te controleren of het verzekerde bedrag nog steeds voldoende is voor je persoonlijke uitvaartwensen. Je voorkomt hiermee dat je nabestaanden voor onverwachte kosten komen te staan op het moment dat je komt te overlijden.

Het is bovendien verstandig om uitvaartverzekeraars altijd goed te vergelijken voordat je een uitvaartverzekering afsluit of gaat bijverzekeren. Je sluit een uitvaartverzekering voor namelijk maar een keer af. Het opzeggen en overstappen brengen altijd kosten met zich mee. Mocht je inhoudelijke vragen hebben over het overstappen en/of opzeggen van uw huidige uitvaartpolis, raden wij aan contact op te nemen met je financieel tussenpersoon of je huidige uitvaartverzekeraar.

Verhogen van het verzekerde bedrag

Als je in het verleden een kapitaalverzekering hebt afgesloten en het verzekerde bedrag niet meer voldoende voor je persoonlijke wensen door bijvoorbeeld inflatie of veranderingen in je uitvaartwensen kan je ten alle tijden het verzekerde bedrag verhogen. Wanneer je het verzekerde kapitaal verhoogd zal uiteraard de maandelijkse premie ook toenemen.

Hieronder zie je een tabel met een overzicht van de kosten van een uitvaart. Zoals je kan zien kost een uitvaart al snel tussen de €8.000,- en €10.000,- . Wanneer je huidige verzekering is onderverzekerd dan is aan te raden je huidige verzekering aan te passen of een tweede uitvaartverzekering af te sluiten.

Hoeveel verzekeren? Begrafenis Crematie
Begrafenis / crematie €1700 €1800
Basis kosten €1735 €1735
Opbaren €650 €650
Houten kist / urn €1100 €600
Bloemen €250 €250
Eten en drinken €1300 €1300
Rouwkaarten €500 €500
Grafsteen / Urn €750 €750
Vervoer €500 €500
Hoeveel verzekeren? Begrafenis / crematie
Begrafenis / crematie € 1700 / € 1800
Basis kosten € 1735
Opbaren € 650
Houten kist / urn € 1100 / € 600
Bloemen € 250
Eten en drinken € 1300
Rouwkaarten € 500
Grafsteen / Urn € 750
Vervoer € 500
Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct je persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doe je rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar