Selecteer een pagina

Een uitvaartverzekering
online afsluiten

Wilt u een uitvaartverzekering online afsluiten? Wij hebben voor u alvast de top 3 verzekeringen van dit moment geselecteerd. Op UitvaartVergelijker.nl kunt u onafhankelijk uitvaartverzekeringen vergelijken van betrouwbare uitvaartverzekeraars. Vergelijk en sluit direct online af!

Meest gekozen

Verzekerd bedrag
€ 9.000

Premie p/m
8,25

Volledige vrije keuze
Verzekerd bedrag
€ 9.000

Premie p/m
9,03

Hoge klantwaardering
Verzekerd bedrag
€ 9.000

Premie p/m
10,51

Best getest

Verzekerd bedrag
€ 8.750

Premie p/m
8,16

21% gekozen
Verzekerd bedrag
€ 8.500

Premie p/m
8,59

Goede voorwaarden
Verzekerd bedrag
€ 8.500

Premie p/m
8,40

Uitvaartverzekeringen vergelijken op premie en inhoud

Overzicht van de meest betrouwbare verzekeraars

Direct online afsluiten bij de verzekeraar van uw keuze

Wat is een uitvaartverzekering?

In Nederland heeft ruim 70% van Nederland een uitvaartverzekering. 

Een uitvaartverzekering is een verzekering die je afsluit om nabestaanden te beschermen tegen de hoge kosten van een uitvaart. Deze kosten kunnen namelijk snel oplopen. In Nederland kost een uitvaart al snel gemiddeld tussen de €8.000 en €10.000 euro. Dit is een bedrag dat niet iedereen zomaar kan ophoesten.

Het beschermen van nabestaanden is voor de meeste Nederlanders dan ook de belangrijkste reden om een uitvaartverzekering af te sluiten.

Uitvaartverzekeringen zijn de enige verzekeringen waarvan u zeker weet dat ze ooit uit zullen keren en in die zin zijn ze bijzonder: Het gaat niet alleen om het risico van overlijden, maar het gaat om de zekerheid dat de plechtigheid betaald kan worden zonder dat een van de nabestaanden de rekening gepresenteerd zal krijgen. Het vergelijken van uitvaartverzekeringen is dus altijd verstandig.

uitvaartverzekering
uitvaartverzekering afsluiten

Wat kost een uitvaart?

Wanneer u een verzekering afsluit is het belangrijk om te weten waarvoor u zichzelf nu eigenlijk voor verzekerd.

Om een indruk te geven van de kosten van de verschillende onderdelen van een uitvaart vindt je hieronder een overzicht. De bedragen in de tabel zijn gebaseerd op een normale uitvaart met een 100 bezoekers.

Hoeveel verzekeren? Begrafenis Crematie
Begrafenis / crematie €1700 €1800
Basis kosten €1735 €1735
Opbaren €650 €650
Houten kist / urn €1100 €600
Bloemen €250 €250
Eten en drinken €1300 €1300
Rouwkaarten €500 €500
Grafsteen / Urn €750 €750
Vervoer €500 €500
Hoeveel verzekeren? Begrafenis / crematie
Begrafenis / crematie € 1700 / € 1800
Basis kosten € 1735
Opbaren € 650
Houten kist / urn € 1100 / € 600
Bloemen € 250
Eten en drinken € 1300
Rouwkaarten € 500
Grafsteen / Urn € 750
Vervoer € 500
Zoals je kunt zien zijn de kosten van een crematie iets goedkoper dan die van een begrafenis. De kosten van een begrafenis liggen ongeveer tussen de € 8.500 en € 11.000 terwijl je al kan worden gecremeerd vanaf een bedrag tussen de € 6.500 en € 9.000 euro!

Soorten uitvaartverzekeringen

Wil je een uitvaartverzekering online afsluiten? Dan zal je een keuze moeten maken voor een soort uitvaartverzekering.

Natura uitvaartverzekering

Een natura uitvaartverzekering online afsluiten doe je wanneer je je wilt verzekeren voor een pakket van diensten en producten voor een compleet verzorgde uitvaart.

Bij de aanvraag van de natura verzekering kies je zelf een pakket van producten en diensten die zullen worden uitgekeerd bij overlijden. Een groot voordeel van de natura verzekering is dat je zelf een grote invloed hebt op de invulling van je uitvaart. Ook zorg je ervoor dat je nabestaanden zich volledig kunnen richten op het verwerken van het verlies omdat zei zich niet druk hoeven te maken over de organisatie van de uitvaart.

90 procent van de mensen die een uitvaartverzekering afsluiten kiezen voor een natura verzekering

Kapitaal uitvaartverzekering 

Wanneer je liever een geldbedrag wilt verzekeren waarmee je nabestaanden de uitvaart kunnen betalen dan kun je kiezen voor een kapitaal uitvaartverzekering. Het bedrag waarvoor je jezelf verzekerd wordt uitgekeerd aan je nabestaanden bij overlijden. Zei kunnen dit bedrag vrij besteden en de kosten van de uitvaart betalen.

Combinatie uitvaartverzekering

Veel uitvaartverzekeraars bieden ook de mogelijkheid om een combinatie tussen de natura en kapitaal verzekering af te sluiten. Naast het pakket van producten en diensten verzeker je een extra geldbedrag dat nabestaanden kunnen gebruiken voor extra persoonlijke wensen. Bij de combinatie verzekering zal dit geldbedrag in tegenstelling tot de kapitaal verzekering aan uitvaart gerelateerde kosten moeten worden besteed.

Uitvaartverzekeraars vergelijken

Op UitvaartVergelijker.nl vergelijken we de grootste uitvaartverzekeraars van Nederland. Wij vergelijken uitsluitend aanbieders van uitvaartverzekeringen waar je een uitvaartverzekering online afsluiten kan. Uitvaartverzekeringen vergelijken op premie en inhoud.

Waarom uitvaartverzekeraars vergelijken?

Uitvaartverzekeraars kunnen aanzienlijk verschillen op onderdelen zoals premie, de premie periode, en de wijze van uitkeren. Om ervoor te zorgen dat u de uitvaartverzekering afsluit die het beste bij u past kunt u op UitvaartVergelijker.nl op al deze factoren aanbieders vergelijken.

Yarden

Yarden wil er met de uitvaartverzekering voor zorgen dat een uitvaart naar jouw wensen wordt ingevuld. Hiervoor biedt de uitvaartverzorger de Mijn Laatste Wensen verzekering. Yarden is een vereniging met leden. Je kunt voor, tijdens en na de uitvaart alle belangrijke ondersteuning verwachten. De uitvaartverzekeraar biedt verschillende vormen van het invullen van uw uitvaart. Er zit altijd wel een locatie van Yarden bij u in de buurt.

Monuta

Monuta is uitvaartverzorger en uitvaartverzekeraar en is een van de grootste uitvaartverzekeraars van Nederland. Het doel van Monuta is om voor iedereen een afscheid met een goed gevoel mogelijk te maken. Naast het verzekeren van de uitvaart wil Monuta ook belangrijke zaken rondom de uitvaart voor je regelen. De uitvaartverzorger wil de zorg van de nabestaanden uit handen nemen.

DELA

DELA is een van de grootste uitvaartverzekeraars in Nederland. De verzekeraar hecht er waarde aan om nabestaanden met elkaar in contact te brengen. Als je online een uitvaartverzekering afsluit biedt DELA goede mogelijkheden voor eigen invulling en wensen. De uitvaartverzekeraar is goed bereikbaar voor eventuele vragen of service. DELA is meerdere keren als beste uit de test gekomen.

Ardanta

Ardanta probeert de uitvaartverzekering vooral helder en duidelijk aan te bieden. Op de website kunt je de kosten van je eigen uitvaart berekenen. Als je voldoende spaargeld hebt, zal Ardanta adviseren om een later of geen bedrag te verzekeren. De Ardanta uitvaartverzekering is een kapitaalverzekering waar een bedrag vrij komt om de uitvaart naar eigen wens te verzorgen.

Wilt u meer informatie over een uitvaartverzekering online afsluiten of over de berekening omtrent het vergelijken van uitvaartverzekeringen, bekijk onze werkwijze. De inhoud van deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk voor u samengesteld door UitvaartVergelijker.nl, hieraan kunnen echter geen rechten worden ontleend.