Selecteer een pagina

In het geval er euthanasie wordt toegepast bij overlijden dan kan dit gevolgen hebben voor de dekking van de afgesloten uitvaartverzekering. De reden hiervoor is dat euthanasie geen natuurlijke doodsoorzaak is. Veel uitvaartverzekeraars hebben daarom beperkende voorwaarden.

Euthanasie en uitvaartverzekering

Voorwaarden bij een niet-natuurlijke dood

Wanneer u ervoor kiest om via euthanasie het leven te beëindigen dan sterft u aan een niet-natuurlijke dood. Er zijn verzekeringsmaatschappijen die geen extra voorwaarden hanteren. Echter zijn veel meer uitvaartverzekeraars die extra voorwaarden hanteren bij een niet-natuurlijke dood zoals euthanasie. Enkel wanneer er aan deze voorwaarden wordt voldaan zal de uitvaartverzekering worden uitgekeerd aan uw nabestaanden.

 

Overzicht voorwaarden bij euthanasie

Uitvaartverzekeraar Uitkering bij euthanasie
Ardanta Minimaal 1 jaar looptijd
LifeTri Minimaal 2 jaar looptijd
Dela Altijd
Monuta Als de gezondheidsvragen bij afsluiten van de verzekering naar waarheid zijn ingevuld, dan altijd uitkering. Anders na 2 jaar
Ardanta Minimaal 1 jaar looptijd
Yarden Minimaal 6 maanden of 2 jaar looptijd, afhankelijk van de gekozen polis

 

Belangrijk om te weten is dat u altijd een euthanasieverklaring nodig heeft wanneer u via euthanasie het leven wil beëindigen

Ten alle tijden is het van belang dat de wettelijke regels omtrent euthanasie zijn gevolgd. Daarnaast hanteren veel verzekeraars een wachttijd. Wanneer u langer bent verzekerd dan de wachttijd en voldoet aan de wettelijke regels zullen uw nabestaanden de uitvaartverzekering krijgen uitgekeerd.

Ik heb al een uitvaartverzekering

Wanneer u al een uitvaartverzekering heeft en van plan bent om euthanasie te plegen neem dan altijd contact op met uw uitvaartverzekeraar. Zei kunnen u precies vertellen aan welke voorwaarden uw moet voldoen voor de uitkering van uw uitvaartverzekering.

Uitvaartverzekering vergelijken

Heeft u nog geen uitvaartverzekering? Dan is het aan te raden om uitvaartverzekeraars te vergelijken. Hierdoor vindt u de verzekering die het beste aansluit op uw persoonlijke wensen.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar