Selecteer een pagina

Uitvaartverzekeraar Dela neemt Yarden toch over. Vorig jaar viel een overname nog in het water door de grote financiële onzekerheid waarin Yarden zat. Het was door de onzekerheid al enige tijd niet meer mogelijk om een uitvaartverzekering bij Yarden af te sluiten. Branchegenoot Dela neemt Yarden met alle waarschijnlijkheid eind van de zomer officieel over.

Dela neemt Yarden toch over

Yarden in het gelijkgesteld

Door de financiele situatie hebben alle leden van Yarden in 2019 een brief ontvangen met de aankondiging dat Yarden uitvaartpolissen beperkt vanaf 2020. Ruim 380.000 klanten van de ruim 1 miljoen zullen hierdoor extra moeten gaan betalen voor hun uitvaart. Het bedrijf neemt deze maatregelen omdat het geen voldoende financiële buffers heeft.

Een groep verzekerden besloot hierom de stap naar de rechter te nemen. Dela neemt Yarden toch over omdat Yarden door het klachteninstituut Kifid in het gelijk is gesteld. Ook de rechtszaak die de consumentenbond wilde gaan starten is van de baan geschoven.

Dela redder in nood voor Yarden

Omdat de financiële zekerheid van Yarden opnieuw verslechterde vanwege tegenvallende beleggingsresultaten heeft Dela begin dit jaar verzocht de onderhandelingen over een overname te hervatten.

De enige partij die mogelijk nog in de weg ligt van een overname van Dela is de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Die moet beslissen of Dela niet teveel macht krijgt in de uitvaartbranche.

Gunstig voor verzekerden

Wanneer Dela Yarden toch overneemt dan is dit gunstig voor iedereen die is verzekerd bij Yarden via een natura verzekering. De komende 10 jaar hoeven ze niet bij te betalen als de uitvaart wordt verzorgd door Dela.

Grootste in de uitvaartbranche

Door de overname zal Dela in een klap met ruim 5 miljoen leden de grootste speler worden binnen de uitvaartbranche. Volgens directeur Doeve van Dela zal een overname voor alle verzekerden positief uitpakken. Door de flinke kostenbesparing die een overname meebrengt zal de premieverhoging veel lager uitpakken dan normaal.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar