Selecteer een pagina

Via een uitvaartverzekering verzeker je jouw nabestaanden tegen de kosten van je crematie of begrafenis. Wat is een goede uitvaartverzekering of de beste uitvaartverzekering zijn veel gestelde vragen. Deze vragen zijn moeilijk te beantwoorden omdat iedereen specifieke wensen heeft. In dit artikel bespreken de belangrijkste aandachtspunten bij het afsluiten van een uitvaartverzekering.

Wat is een goede uitvaartverzekering

Simpel en betrouwbaar een goede uitvaartverzekering vinden

Voordat je een keuze gaat maken voor een uitvaartverzekering is het belangrijk om je uitvaartwensen in kaart te brengen. Aan de hand van je wensen kan je dan uitvaartverzekeraars gaan vergelijken voor een uitvaartverzekering die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

Waar op letten bij het afsluiten van een goede uitvaartverzekering?

Premie en looptijd

De premie is misschien wel de belangrijkste factor om rekening mee te houden bij het afsluiten van een verzekering. De hoogte van de premie wordt onder andere bepaald door de hoogte van het verzekerd bedrag. Andere belangrijke elementen zijn de leeftijd waarop je een verzekering afsluit en het soort verzekering.

Wanneer je op een jonge leeftijd een verzekering afsluit zal je premie in de meeste gevallen een stuk lager liggen. Dit komt omdat het risico voor de verzekeraar wordt verspreid over een langere periode. De looptijd van een verzekering kan verschillen. De meeste verzekeringen hebben een looptijd van 30 jaar, tot je 65e of levenslang.

Een goede dekking kiezen

De eerste stap bij het vinden van een uitvaartverzekering is het soort dekking bepalen. In Nederland kan je kiezen voor verschillende soorten verzekeringen.

Kapitaal uitvaartverzekering

Een Kapitaalverzekering is de meest simpele vorm van een uitvaartverzekering. Je kiest een bedrag en betaalt hiervoor maandelijks een premie bedrag. Bij overlijden wordt dit bedrag uitgekeerd aan je nabestaanden waardoor ze de uitvaartkosten kunnen betalen.

Natura uitvaartverzekering

Heb je zelf liever meer invloed? Bij de aanvraag stel je zelf een pakket van producten en diensten op voor een compleet verzorgde uitvaart. Bij overlijden zal de uitvaart worden georganiseerd door een aangesloten uitvaartondernemer van de uitvaartverzekeraar waarbij je bent verzekerd.

Combinatie uitvaartverzekering

Bij de combinatieverzekering zijn de belangrijkste zaken verzekerd via een naturaverzekering. Daarnaast is er een aanvullend geldbedrag beschikbaar via een kapitaalverzekering voor persoonlijke uitvaartwensen van je nabestaanden.

Een aantal keer heeft de consumentenbond een onafhankelijk onderzoek gedaan naar de beste uitvaartverzekering. Benieuwd naar de resultaten? Bezoek dan de website van de consumentenbond.

Uitvaartverzekeraars vergelijken

Op UitvaartVergelijker.nl vergelijken we de grootste uitvaartverzekeraars van Nederland. Wij vergelijken uitsluitend aanbieders van uitvaartverzekeringen waar je de verzekering ook direct online kunt afsluiten. Uitvaartverzekeringen vergelijken wij op inhoud en premie.

Monuta uitvaartverzekering

Monuta is een uitvaartverzorger en een uitvaartverzekeraar. Het is een van de grootste uitvaartverzekeraars van Nederland. Het doel van Monuta is om voor iedereen een afscheid met een goed gevoel mogelijk te maken. Naast het verzekeren van de uitvaart wilt Monuta ook belangrijke zaken rondom de uitvaart regelen. De uitvaartverzorger wil de zorg van de nabestaanden uit handen nemen.

Monuta uitvaartverzekering

Monuta is een uitvaartverzorger en een uitvaartverzekeraar. Het is een van de grootste uitvaartverzekeraars van Nederland. Het doel van Monuta is om voor iedereen een afscheid met een goed gevoel mogelijk te maken. Naast het verzekeren van de uitvaart wilt Monuta ook belangrijke zaken rondom de uitvaart regelen. De uitvaartverzorger wil de zorg van de nabestaanden uit handen nemen.

DELA uitvaartverzekering

DELA is de grootste uitvaartverzekeraar in Nederland. De organisatie hecht er waarde aan om nabestaanden met elkaar in contact te brengen. De uitvaartverzekering biedt goede mogelijkheden voor eigen invulling en persoonlijke wensen. Dela is goed bereikbaar voor eventuele vragen of service. De uitvaartverzekeraar is meerdere keren als beste uit de test gekomen.

Ardanta uitvaartverzekering

Ardanta probeert de uitvaartverzekering vooral helder en duidelijk aan te bieden. Op haar website kunt u de kosten van uw uitvaart berekenen. Als u voldoende spaargeld heeft, zal Ardanta adviseren om een later of geen bedrag te verzekeren. De Ardanta uitvaartverzekering is een kapitaalverzekering waar een bedrag vrij komt om de uitvaart naar eigen wens te verzorgen.

Indexatie

Vanwege inflatie stijgen de uitvaartkosten jaarlijks met een paar procent. Er zijn verzekeraars die de mogelijkheid bieden om je verzekering te indexeren. In dit geval zal je verzekerde bedrag elk jaar stijgen, evenals je premie. Je voorkomt hiermee echter wel dat nabestaanden veel geld moeten bijbetalen.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct je persoonlijke uitvaartkosten.
Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken
Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet je rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar