Selecteer een pagina

Waarom een uitvaartverzekering vergelijken? Aanbieders van uitvaartverzekeringen verschillen onder andere op premie, premie periode, uitkeringsbedrag en de wijze van uitkeren. Sommige uitvaartverzekeraars keren uit in geld en andere verzorgen een complete uitvaart in natura. Door te vergelijken kom je erachter welke vorm het beste aansluit op jouw persoonlijke wensen.

Waarom een uitvaartverzekering vergelijken

Wat is een uitvaartverzekering?

Met een uitvaartverzekering verzeker je eigen uitvaart. Je kan ervoor kiezen om een geldbedrag of een compleet verzorgde uitvaart uit te laten keren.

In Nederland kost een begrafenis of crematie al snel rond de € 8.500. Dit is een bedrag dat niet iedereen zomaar kan betalen. Door een uitvaartverzekering af te sluiten zorg je ervoor dat jouw nabestaanden niet voor onverwachte financiële kosten komen te staan wanneer je komt te overlijden.

Uitvaartverzekering in geld of natura

Wanneer je een uitvaartverzekering wil gaan afsluiten is het goed om te weten dat er meerdere vormen zijn die je kan kiezen.

Natura uitvaartverzekering

De natura verzekering is een pakketverzekering. Bij de aanvraag stel je zelf een pakket op van producten en diensten die worden uitgekeerd bij overlijden. Een groot voordeel van de Natura verzekering is dat je vooraf zelf een grote invloed hebt op de invulling. Daarnaast ontzorg je jouw nabestaanden omdat ze in periode van rouw niet de volledige uitvaart hoeven te organiseren.

Kapitaal uitvaartverzekering

Een andere populaire vorm is de kapitaal verzekering. Je kiest een geldbedrag waarvoor je een verzekering wilt afsluiten en betaalt hiervoor maandelijks een premie. Bij overlijden zal het verzekerde bedrag worden uitgekeerd aan je nabestaanden die met het vrijgekomen bedrag jouw uitvaart kunnen organiseren.

Ben je benieuwd voor welk bedrag jij je minimaal moet verzekeren? Klik dan hier voor onze uitvaartkosten module. Aan de hand van een aantal vragen kom je er snel achter voor welk bedrag jij je moet verzekeren.

Waarom een uitvaartverzekering vergelijken belangrijk is?

Uitvaartverzekeraars verschillen onder andere op; premie, de premie periode, het uitkeringsbedrag en de wijze van uitkeren (geld, verzorgde uitvaart of combinatie). Op al deze factoren kan je op UitvaartVergelijker.nl eenvoudig en onafhankelijk vergelijken.

70 procent van Nederland heeft een uitvaartverzekering.

Uitvaartverzekeraars

Op UitvaartVergelijker.nl vergelijken we de grootste uitvaartverzekeraars van Nederland waarbij je online een verzekering kunt afsluiten.

Monuta

Monuta is uitvaartverzorger en uitvaartverzekeraar. Het is een van de grootste uitvaartverzekeraars. Het doel van Monuta is om voor iedereen een afscheid met een goed gevoel mogelijk te maken. Naast het verzekeren van de uitvaart wilt Monuta ook belangrijke zaken rondom de uitvaart regelen. De uitvaartverzorger wil de zorg van de nabestaanden uit handen nemen.

DELA

DELA is een van de grootste uitvaartverzekeraars in Nederland. DELA hecht er waarde aan om nabestaanden met elkaar in contact te brengen. De uitvaartverzekering biedt goede mogelijkheden voor eigen invulling en wensen. De uitvaartverzekeraar is goed bereikbaar voor eventuele vragen of service. De uitvaartverzekeraar is meerdere keren als beste uit de test gekomen.

Ardanta

Ardanta probeert de uitvaartverzekering vooral helder en duidelijk aan te bieden. Op haar website kunt u de kosten van uw uitvaart berekenen. Als u voldoende spaargeld heeft, zal Ardanta adviseren om een later of geen bedrag te verzekeren. De Ardanta uitvaartverzekering is een kapitaalverzekering waar een bedrag vrij komt om de uitvaart naar eigen wens te verzorgen.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar