Selecteer een pagina

In Nederland verzekeren we ons graag tegen financiële risico’s voor een lage prijs. Bent u op zoek naar een goedkope begrafenisverzekering? Dan is het een goed idee om uw persoonlijke uitvaartwensen in kaart te brengen en uitvaartverzekeraars te vergelijken. Hierdoor heeft u een grote kans dat u de goedkoopste begrafenisverzekering afsluit die aansluit bij uw financiële situatie.

Goedkope begrafenisverzekering

Goedkoopste Begrafenisverzekering

Geen enkele uitvaart is hetzelfde. Iedereen heeft namelijk andere uitvaartwensen. Uw maandelijkse te betalen premiebedrag voor een uitvaartverzekering hangt hier mee samen. Hoe uitgebreider uw wensen hoe hoger de maandelijkse premie zal bedragen. Al met al kunnen we dus zeggen dat er geen goedkoopste begrafenisverzekering bestaat.

Goed om te weten is dat er een aantal belangrijke factoren zijn die invloed hebben op de premie van uw uitvaartverzekering.
 

  • Leeftijd bij afsluiten
  • Soort uitvaartverzekering
  • Uw persoonlijke uitvaartwensen

Een uitvaartverzekering afsluiten op jonge leeftijd zorgt vaak voor een gunstige premie.

Leeftijd

Uitvaartverzekeraars berekenen premiekosten onder andere aan de hand van uw leeftijd. Op jongere leeftijd een uitvaartverzekering afsluiten geeft in de meeste gevallen dan ook het voordeel van een lage premie. Dit komt omdat het risico voor de verzekeraar wordt gespreid over meerdere jaren.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar

Soort uitvaartverzekering

Een tweede belangrijke factor bij de berekening van uw premie is het soort uitvaartverzekering dat u wilt gaan afsluiten. Bij de meeste uitvaartverzekeraars kunt u kiezen tussen een kapitaal verzekering een Natura verzekering of een combinatie verzekering.

Kapitaal uitvaartverzekering

De kapitaal verzekering is een uitvaartverzekering in geld. Bij de aanvraag kiest u bedrag waarvoor u zichzelf wilt verzekeren. Dit bedrag zal worden uitgekeerd bij overlijden en kan vrij worden besteed door uw nabestaanden. Bij aanvraag kunt u zelf bepalen voor welk bedrag u zich wil verzekeren. Belangrijk om te weten is dat een begrafenis in Nederland gemiddeld tussen de €8.000 en €10.000 euro kost.  

Natura uitvaartverzekering

Bij de Natura uitvaartverzekering verzekerd u geen geldbedrag maar een pakket van producten en diensten dat wordt uitgekeerd bij overlijden. Een groot voordeel van de Natura verzekering is dat u zelf een grote invloed heeft op de invulling van uw uitvaart. Wanneer u graag een goedkope begrafenisverzekering af wil sluiten heeft u met de natura verzekering een grote invloed op de invulling van uw begrafenis of crematie en de hierbij horende maandelijkse premie.

Bij veel uitvaartverzekeraars kunt u een combinatieverzekering afsluiten. Dit is een combinatie van een pakket dat u zelf heeft samengesteld met aanvullend een vrij te besteden geldbedrag voor extra wensen. 

 

Een begrafenis in Nederland kost gemiddeld tussen de 8.000,- en  10.000,- euro.

Persoonlijke uitvaartwensen

De belangrijkste factor voor een goedkope begrafenisverzekering zijn uw persoonlijke uitvaartwensen. Wanneer u een sobere uitvaart wenst zal de maandelijkse premie uiteraard een stuk lager liggen dan wanneer u een uitgebreide uitvaart wenst.

Om u een goed beeld te geven van de kosten die gepaard gaan bij een uitvaart hebben wij een uitgebreid overzicht gemaakt. Ook kunt u aan de hand van uw persoonlijke wensen de bijbehorende kosten berekenen via onze uitvaartkostenmodule.