Selecteer een pagina

Je wilt graag een uitvaartverzekering gaan afsluiten maar je hebt totaal geen idee welke verzekering het beste bij jouw situatie past? Geen probleem vergelijk uitvaartverzekering op premie en inhoud simpel en onafhankelijk op uitvaartvergelijker.nl en sluit je verzekering direct af bij de uitvaartverzekeraar van jouw keuze.

Vergelijk uitvaartverzekering

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering sluit je af zodat de kosten van je uitvaart zijn gedekt. Begrafenissen en crematies kunnen namelijk flink in de kosten lopen. In Nederland kost een uitvaart gemiddeld tussen de €8.000 en €10.000 euro. Door een uitvaartverzekering af te sluiten zorg je ervoor dat nabestaanden niet voor onverwachte financiële kosten komen te staan. In het geval dat je namelijk geen uitvaartverzekering hebt afgesloten zullen alle kosten voor rekening komen van je nabestaanden.

  • 70% van alle Nederlanders heeft een uitvaartverzekering afgesloten 70% 70%

Uitvaartverzekeringen zijn de enige verzekeringen waarvan je zeker weet dat ze worden uitgekeerd en zijn daarom uniek ten opzichte van andere verzekeringen in Nederland.

Uitkering in geld of een verzorgde uitvaart

Voordat je een uitvaartverzekering gaat afsluiten is het goed om te weten dat uitvaartverzekeraars meerdere soorten polissen aanbieden.

Kapitaal verzekering

Als eerste is er de kapitaal uitvaartverzekering. Dit is een recht toe recht aan verzekering. Bij aanvang kies je een bedrag waarvoor je een verzekering wilt afsluiten en betaald hiervoor maandelijks een premie. Bij overlijden van de verzekerde zal het bedrag worden uitgekeerd aan de nabestaanden die het bedrag kunnen gebruiken om de uitvaart te betalen. Goed om te weten is dat het bedrag dat vrijkomt bij een kapitaal verzekering vrij is te besteden en dus niet perse aan uitvaart gerelateerde kosten hoeft worden uitgegeven.

Natura verzekering

Een andere populaire uitvaartpolis is de natura uitvaartverzekering. Hierbij verzekerd je geen geldbedrag maar een compleet verzorgde uitvaart. Je stelt zelf een pakket van producten en diensten op. Bij overlijden zullen aangesloten uitvaartverzorgers de uitvaart verzorgen zoals jij hebt aangegeven. Een van de grote voordelen van de natura verzekering is dat je zelf een grote invloed hebt op de invulling van je eigen uitvaart.

Combinatie verzekering

Bij veel verzekeraars is er ook een mogelijkheid om beide verzekeringen te combineren. Je verzekerd dan een pakket van producen en diensten net zoals bij de natura verzekering met daarboven op een extra geldbedrag voor persoonlijke wensen. Dit geldbedrag kunnen je nabestaanden bijvoorbeeld gebruiken voor een luxere grafkist, een extra volgauto of een uitgebreidere catering tijdens de uitvaart. Belangrijk om te weten is dat het extra geldbedrag bij de combinatieverzekering in tegenstelling tot de kapitaalverzekering enkel aan uitvaart gerelateerde kosten mag worden besteed.

Vergelijk uitvaartverzekering op premie en inhoud. 

Op het moment dat je weet wat voor soort uitvaartverzekering je wilt afsluiten is het aan altijd aan te raden om uitvaartverzekeraars te vergelijken. Aanbieders kunnen namelijk op enkele factoren aanzienlijk verschillen. 

Om het zo simpel mogelijk te maken kan je op onze website uitvaartverzekeringen vergelijken van de meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars van Nederland. Je kan onder andere vergelijken op premie, premie periode, het verzekerd bedrag en het type uitvaartverzekering.

Uitvaartverzekeraars

Monuta

Monuta is uitvaartverzorger en uitvaartverzekeraar. Het is een van de grootste uitvaartverzekeraars van Nederland. Voor iedereen een afscheid met een goed gevoel mogelijk maken is het doel van Monuta. Naast het verzekeren van de uitvaart wil Monuta ook belangrijke zaken rondom de uitvaart regelen. De uitvaartverzorger wil de zorg van de nabestaanden uit handen nemen.

Dela

DELA is een van de grootste uitvaartverzekeraars in Nederland. De verzekeraar hecht er waarde aan om nabestaanden met elkaar in contact te brengen. De uitvaartverzekering biedt goede mogelijkheden voor eigen invulling en wensen. Dela is goed bereikbaar voor eventuele vragen of service. De uitvaartverzekeraar is al meerdere keren als beste uit de test gekomen.

Ardanta

Ardanta probeert de uitvaartverzekering vooral helder en duidelijk aan te bieden. Op haar website kan je eenvoudig de kosten van je persoonlijke uitvaart berekenen. Als je voldoende spaargeld hebt, zal Ardanta adviseren om een lager of geen bedrag te verzekeren. De Ardanta uitvaartverzekering is een kapitaalverzekering waar een bedrag vrij komt om de uitvaart naar eigen wens te verzorgen.

Monuta

Verzekerd bedrag
€ 9.500,-

Besteden bij Monuta
€ 2.500,-

Vrij te besteden
€ 7.000,-

Soort verzekering
Natura verzekering

Premie looptijd
Hele leven

Kinderpremie
gratis tot 18 jaar

€ 6,70

Dela

Verzekerd bedrag
€ 9.500,-

Dienstenpakket
€ 6.750,-

Vrij te besteden
€ 2.750,-

Soort verzekering
Natura verzekering

Premie looptijd
Hele leven

Kinderpremie
tot 25 jaar

€ 8,58

Uitvaartverzekering ASR

Verzekerd bedrag
€ 9.500,-

Verzorgde uitvaart
Vrije keuze

Vrij te besteden
€ 9.500,-

Soort verzekering
Kapitaalverzekering

Premie looptijd
Tot 85 jaar

Kinderpremie
Niet van toepassing

€ 10,01

Niet beschikbaar

Laatst gecontroleerd op: 3 juli 2024. Gebaseerd op een kapitaalverzekering met een leeftijd van 25 Jaar (01-01-1999)