Selecteer een pagina

Wilt u graag een uitvaartverzekering afsluiten maar heeft u geen idee welke verzekering het beste aansluit op uw persoonlijke situatie? Geen probleem vergelijk uitvaartverzekering op premie en inhoud simpel en onafhankelijk op uitvaartvergelijker.nl en sluit uw verzekering direct af bij de uitvaartverzekeraar van uw keuze.

Vergelijk uitvaartverzekering

Uitvaartverzekeringen

Een uitvaartverzekering afsluiten doet u zodat u bent verzekerd voor de kosten van uw uitvaart. Begrafenissen en crematies kunnen namelijk flink in de kosten lopen. In Nederland kost een uitvaart namelijk gemiddeld tussen de €8.000 en €10.000 euro. Door maandelijks een premiebedrag te betalen spaart u voor uw uitvaartkosten.

Met het afsluiten van een uitvaartverzekering zorgt u er bovendien voor dat uw nabestaanden geen financiële problemen krijgen wanneer u komt te overlijden. In het geval dat u namelijk geen uitvaartverzekering heeft afgesloten zullen alle kosten voor rekening komen van uw nabestaanden.

  • 70% van alle Nederlanders heeft een uitvaartverzekering afgesloten 70% 70%

Uitvaartverzekeringen worden altijd uitgekeerd en zijn daarom uniek ten opzichte van andere verzekeringen in Nederland.

Uitkering in geld of verzorgde uitvaart

Voordat u een uitvaartverzekering gaat afsluiten is het goed om te weten dat verzekeraars meerdere soorten polissen aanbieden. U kunt ervoor kiezen om een standaard verzekering af te sluiten waarbij een geldbedrag wordt uitgekeerd wat uw nabestaanden kunnen gebruiken om de uitvaartkosten te betalen. Dit soort polissen worden ook wel kapitaal uitvaartverzekeringen genoemd.

Een ander populair type uitvaartpolis is de natura uitvaartverzekering. Hierbij verzekerd u geen geldbedrag maar een compleet verzorgde uitvaart. U stelt bij aanvraag van de uitvaartverzekering zelf een pakket van producten en diensten dat wordt uitgekeerd bij overlijden. Een van de voordelen van de natura verzekering is dat uzelf een grote invloed op de invulling van uw uitvaart heeft. 

Bij veel verzekeraars kunt u er ook voor kiezen om beide soorten polissen te combineren met een combinatieverzekering. In de meeste gevallen is dit een combinatie van een natura verzekering met een aanvullend vrij te besteden geldbedrag voor extra uitvaartwensen. 

Vergelijk uitvaartverzekering op premie en inhoud. 

Op het moment dat u weet wat voor soort uitvaartverzekering u wilt afsluiten is het aan te raden om uitvaartverzekeraars te vergelijken. Aanbieders kunnen namelijk op enkele factoren aanzienlijk verschillen. 

Om het voor zo simpel mogelijk te maken kunt u op onze website uitvaartverzekeringen vergelijken van de meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars op premie, premie periode, het verzekerd bedrag en het type uitvaartverzekering.