Selecteer een pagina

Vandaag de dag kunt u zich verzekeren voor bijna elk risico. Bij een uitvaartverzekering verzekert u echter geen risico maar een gebeurtenis, namelijk het overlijden van de verzekerde. Een uitvaartverzekering is daarom de enige verzekering waarvan u zeker weet deze ooit uit zal keren. Maar hoe werkt een uitvaartverzekering? Welke mogelijkheden bieden uitvaartverzekeraars u bijvoorbeeld op het moment dat u een uitvaartverzekering gaat afsluiten?

Hoe werkt een uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering natura of geld

Op het moment dat u heeft besloten een uitvaartverzekering af te gaan sluiten moet u zichzelf afvragen wat voort type verzekering het beste is voor uw persoonlijke situatie.

Natura uitvaartverzekering

Wanneer u een compleet verzorgde uitvaart wilt verzekeren kunt u het beste voor een natura uitvaartverzekering kiezen. Bij dit type verzekering stelt u zelf een pakket van diensten en producten op. Hierdoor heeft u zelf veel invloed over de invulling van uw begrafenis of crematie. Ook zullen uw nabestaanden niet belast worden met de organisatie en de financiële afwikkeling van uw uitvaart.

Kapitaal uitvaartverzekering

Wanneer u liever een vast geldbedrag wil laten uitkeren waarmee uw nabestaanden uw uitvaart naar eigen wens kunnen invullen dan kunt u beter voor een kapitaal uitvaartverzekering kiezen. Het belangrijkste verschil met de natura verzekering is de flexibiliteit. Uw nabestaanden hebben keuze vrijheid voor diensten en producten voor de uitvaart. Ook hebben ze de mogelijkheid om zelf een uitvaartondernemer te kiezen. Een nadeel kan zijn dat het verzekerde bedrag niet hoog genoeg is om alle wensen in te vullen, in dit geval zullen uw nabestaanden de bijkomende kosten zelf moeten betalen.

Combinatie uitvaartverzekering

Ook is het mogelijk om een natura en kapitaal verzekering te combineren via een combinatie uitvaartverzekering. Deze variant wordt ook wel de natura sommen verzekering genoemd. U stelt zelf een pakket van diensten en producten samen. Daarnaast verzekert u een extra geldbedrag dat vrij te besteden is. Met dit extra geldbedrag zou u bijvoorbeeld een luxere grafkist of grafsteen kunnen aanschaffen.

Bent u benieuwd voor welk bedrag u zich moet verzekeren? Via onze berekentool kunt u eenvoudig uw uitvaartwensen in kaart brengen en de bijbehorende kosten hiervan bekijken.

Als u van plan bent om een kapitaal verzekering af te sluiten is het raadzaam om het bedrag dat u wilt verzekeren ruim te nemen zodat onvoorziene kosten en prijsstijgingen inbegrepen zijn.

Uitvaartverzekering kiezen en afsluiten

Zodra u heeft besloten welk type uitvaartverzekering u wilt afsluiten is het aan te raden om verzekeraars te vergelijken. Op uitvaartvergelijker.nl kunt u toonaangevende en betrouwbare verzekeraars vergelijken op premie en inhoud.

De inhoud van deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk voor u samengesteld door UitvaartVergelijker.nl, echter hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor een volledig overzicht van de dekking altijd de polisvoorwaarden van de aanbieder.