Selecteer een pagina

Vanaf januari 2020 heeft Yarden de uitvaartverzekeringen van ruim 390.000 klanten versoberd. Er zal een maximum van € 3200,- worden uitgekeerd voor het verzekerde natura pakket. Wat veel klanten ergert. Het Kifid steunt Yarden in het versoberen van de uitvaartverzekering. Dit blijkt uit een uitspraak van het klachteninstituut financiële dienstverlening in een zaak van een gezin tegen uitvaartverzekeraar Yarden.

Kifid steunt Yarden in versoberen uitvaartverzekering

Voor verzekerden met een natura uitvaartverzekering van Yarden is de uitspraak van het Kifid geen fijne. Alle kosten van een uitvaart boven de €3.200,- moeten zij zelf gaan betalen.

Volgens het gezin dat de klacht tegen Yarden heeft ingediend zijn de voorwaarden van de natura uitvaartverzekering eenzijdig veranderd wat in tegenstrijdig met de wet zou zijn. Volgens het Kifid heeft Yarden echter wel aan de voorwaarden vandaan.

Het is nodig

Het Kifid steunt Yarden van het wijzigen van de natura verzekering omdat dit hard nodig is. Dit omdat Yarden anders niet kan voldoen aan de wettelijk gestelde norm voor de solvabiliteit. Voor verzekeraars is het verplicht om voldoende reserves achter de hand te houden zodat ook in slechte tijden declaraties en rekeningen kunnen worden voldaan.

Verzekerd bedrag is nu €3200,-

Het uitgekeerde verzekerde bedrag is nu maximaal €3200,-. Dit moet voorkomen dat Yarden te maken krijgt met een faillissement aldus het Kifid. Mocht dit namelijk wel gebeuren zullen alle klanten nog slechter af zijn. Via de consumentenbond heeft een groep van verzekerden zich verenigd en zal Yarden voor de rechter dagen.

Klanten van Yarden zullen nu dus alle kosten boven de €3200,- uit eigen zak moeten betalen. Aangezien een uitvaart in Nederland gemiddeld al snel rond de €10.000,- kost is bijverzekeren ook een goede optie.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar