Selecteer een pagina

Welke uitvaartverzekering is de beste keuze is een veel gestelde vraag op UitvaartVergelijker.nl. Een eenduidig antwoordt op deze vraag is er helaas niet. Dit komt omdat de meest geschikte uitvaartverzekering voor iedereen verschillend is. Iedereen heeft namelijk andere uitvaartwensen. Het is daarom aan te raden om uw persoonlijke uitvaartwensen in kaart te brengen en de meest gekozen en meest betrouwbare uitvaartverzekeraars te vergelijken.

Welke uitvaartverzekering is de beste keuze

Ruim 70 procent van Nederland heeft een uitvaartverzekering afgesloten

Voordat u een uitvaartverzekering gaat afsluiten is het belangrijk om een goed beeld te hebben van uw uitvaartwensen. Vragen als wil ik worden begraven of worden gecremeerd. Hoeveel mensen wil ik dat er op mijn uitvaart komen? Maar ook zaken zoals hoeveel rouwkaarten, het laten maken van rouwboeketten en het soort kist hebben invloed op de uitkomst welke uitvaartverzekering de beste keuze is voor u.

Om het voor u makkelijk te maken hebben kunt u gebruik maken van onze uitvaartkosten module. Hier kunt u aan de hand van een aantal vragen bekijken voor welk bedrag u zich minimaal moet verzekeren. Zodat uw uitvaart aan al uw persoonlijke wensen voldoet.

Welke soort uitvaartverzekering is de beste keuze?

Welke uitvaartverzekering is de beste keuze voor mij? Voordat u deze vraag goed kunt beantwoorden is het belangrijk om voor uzelf te bepalen wat voor soort uitvaartverzekering u wilt afsluiten.

Kapitaal uitvaartverzekering

U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een kapitaal uitvaartverzekering af te sluiten. U verzekerd een geldbedrag, waarvoor u een maandelijkse premie betaalt. Het bedrag zal worden uitgekeerd bij overlijden. Het uitgekeerde geldbedrag kan door uw nabestaanden naar vrije keuze worden besteed aan uw uitvaart.

Natura uitvaartverzekering

Een tweede variant van een uitvaartverzekering waarvoor u kunt kiezen is de natura verzekering. Bij deze verzekering stelt u zelf een pakket van producten en diensten op die zullen worden uitgekeerd bij overlijden. Als u kiest voor een Natura uitvaartverzekering heeft u zelf een grote invloed op de invulling van uw uitvaart. Bovendien zorgt u ervoor dat uw nabestaanden zich minder hoeven bezig te houden met de inhoud van de uitvaart en meer tijd hebben om te rouwen.

Welke uitvaartverzekering is de beste keuze? Misschien is een combinatie van beide soorten uitvaartverzekeringen voor u geschikt. U stelt zelf een pakket van producten en diensten op zoals bij de natura verzekering die zullen worden uitgekeerd bij overlijden. Aanvullend verzekert u een geldbedrag dat uw nabestaanden kunnen besteden aan extra persoonlijke wensen voor uw uitvaart. In tegenstelling met de kapitaal verzekering zal bij combinatieverzekering het vrij gekomen geldbedrag moeten worden besteed aan de uitvaart.

Waarom een uitvaartverzekering afsluiten?

Een uitvaartverzekering afsluiten doet u zodat de kosten van uw begrafenis of crematie zijn gedekt. Deze kosten kunnen in Nederland namelijk al snel oplopen tot een bedrag tussen de €8.000 en €10.000,-

Wanneer u specifieke uitvaartwensen heeft dan kunnen deze kosten flink oplopen. Een uitvaartverzekering afsluiten doet u in eerste instantie om ervoor te zorgen dat uw nabestaande niet worden opgezadeld met deze hoge kosten. Ook zorgt u ervoor dat uw nabestaanden niet worden belast met de organisatie van uw uitvaart.

Verzekeraars vergelijken op premie en inhoud

U heeft besloten om een uitvaartverzekering af te sluiten en heeft een duidelijk beeld wat voor soort uitvaartverzekering u wilt afsluiten. Toch blijft de vraag welke uitvaartverzekering is de beste keuze. Om u te helpen bij uw keuze is het handig om uitvaartverzekeraars te vergelijken. Deze kunnen namelijk aanzienlijk verschillen op verschillende factoren.

Om het voor u zo overzichtelijk mogelijk te maken kunt u op onze website de meest gekozen en betrouwbare verzekeraars vergelijken op premie, premie periode, het verzekerd bedrag en het type uitvaartverzekering.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar