Selecteer een pagina

Elke dag doen we wel iets goeds voor een ander. Bijvoorbeeld door klaar te staan voor iemand wanneer dit nodig is of door op te komen waarvoor we staan. Veel Nederlanders doneren bij leven geld aan een goed doel. Veel mensen willen echter ook graag een gedeelte van hun nalatenschap aan een goed doel doneren wanneer zij komen te overlijden.

Nalatenschap aan een goed doel

Waarom een nalatenschap aan een goed doel?

Door een nalatenschap aan een goed doel toe te voegen aan uw wilsbeschikking of testament kunt u uw idealen laten voortleven en opkomen voor wat u belangrijk vindt.

Heeft u in uw leven ingezet voor een goed doel dan is het mogelijk om dit toe te voegen aan uw testament. In enkele gevallen is het zelfs mogelijk om een specifiek project te ondersteunen. Zulke specifieke wensen kunt u persoonlijk met het goede doel bespreken.

Wat kan ik nalaten?

U kunt geld maar ook goederen nalaten aan een goed doel. Wanneer u wilt dat een goed doel geld van u erft kunt het doel opnemen in uw testament. Het goede doel zal uw nalatenschap beneficiair aanvaarden. Dit wil zeggen dat de bezittingen groter zijn dan de schulden.

Het kan natuurlijk ook dat u liever een vast bedrag of goederen wil doneren. In dit geval kunt u een legaat opnemen in uw testament. Bij het doneren van goederen kunt u denken aan bijvoorbeeld schilderijen, een huis, auto’s of een effectenportefeuille. Maar ook kleinere dingen zoals sieraden of overige kunstobjecten kunt u nalaten aan een goed doel.

Een nalatenschap aan een goed doel is in Nederland belastingvrij.

Belastingvrij

Een nalatenschap aan een goed doel is in Nederland belastingvrij. Een goed doel met de status ANBI is volledig vrijgesteld van erfbelasting. Hierdoor zal uw geld dus voor 100 procent ten goede komen van het goede doel van uw keuze.

Wilt u een nalatenschap aan een goed doel toevoegen aan uw testament? Neem dan contact op met uw financieel adviseur om de mogelijkheden hiervan te bespreken.

Bron: Toegift.nl

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar