Selecteer een pagina

Kinderen of partner meeverzekeren? Een uitvaartverzekering afsluiten is meestal niet iets waar u als eerste aan denkt. Toch kan het afsluiten ervan enorm geruststellen, zodat u zeker weet dat alles goed is geregeld mocht er onverhoopt wat met uw partner of kind gebeuren.

Kinderen of partner meeverzekeren

Uw kinderen meeverzekeren

Wilt u uw kinderen meeverzekeren? Veel uitvaartverzekeraars bieden mogelijkheden om uw kind of kinderen gratis bij te schrijven op uw eigen uitvaartpolis. Vaak is het enige wat u hiervoor hoeft te doen hen aanmelden bij de verzekeraar. Let er wel op dat de periode waarin kinderen gratis zijn meeverzekerd per uitvaartverzekeraar kunnen verschillen. Bij de meeste uitvaartverzekeraars zijn kinderen tot een leeftijd van 18 of 21 jaar gratis meeverzekerd. Bekijk voordat u uw kinderen bij gaat schrijven daarom altijd de polisvoorwaarden. U kunt ook uw verzekeraar bellen zodat zei u kunnen helpen met het bijschrijven van uw kinderen.

Bij de meeste uitvaartverzekeraars zijn kinderen tot 18 of 21 jaar gratis meeverzekerd op uw eigen uitvaartverzekering.

Kinderen meeverzekeren tijdens de zwangerschap

Vanaf week 20 van tijdens de zwangerschap kunt u kinderen meeverzekeren. Belangrijk om te weten is dat de eerste 30 tot 60 dagen na de geboorte kinderen automatisch zijn meeverzekerd. De dekking in deze periode kan echter wel verschillen. De dekking kan worden uitgekeerd in een percentage, maar dit kan ook een vastgesteld bedrag zijn. Bekijk daarom altijd goed de polisvoorwaarden van uw eigen uitvaartverzekering.

Na de geboorte

Op het moment dat uw kind is geboren zal na een periode van 30 dagen tot 6 maanden de dekking omhoog gaan, in de meeste gevallen zelfs gelijk zijn aan uw eigen dekking. Deze dekking loopt zoals aangegeven vaak tot een leeftijd van 18 of 21 jaar.

Ongeboren kinderen

Een ongeboren kind is een vreselijke gedachte. Mocht deze trieste gebeurtenis plaatsvinden zal er een hoop geregeld moeten worden. Als uw kind ouder dan 24 weken is dan bent u verplicht een uitvaart te organiseren voor uw ongeboren kind. Het is niet mogelijk om een eigen uitvaartverzekering af te sluiten voor een ongeboren kind. Gelukkig bent u bij de meeste verzekeraars gedekt via uw eigen uitvaartpolis als u 20 of 24 weken zwanger bent. Er zijn verzekeraars waarbij u moet aangeven dat u zwanger bent. Bekijk hier wederom dus altijd goed de voorwaarden.

Een eigen uitvaartverzekering voor uw kinderen afsluiten

Een andere mogelijkheid voor de uitvaartverzekering voor gezin is het afsluiten van een eigen uitvaartpolis voor uw kinderen. Een groot voordeel hiervan is dat wanneer u kinderen volwassen zijn de polis gewoon doorloopt. Daarom zal de premie die uw kinderen moeten betalen voor de uitvaartverzekering een stuk lager liggen.

 

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar

Uitvaartverzekering voor gezin afsluiten

Een uitvaartverzekering voor gezin afsluiten kan het in sommige gevallen een stuk makkelijker maken. Het gehele gezin staat dan op één en dezelfde uitvaartpolis. Dit betekend dat het gezin is verzekerd bij dezelfde uitvaartverzekeraar.

Belangrijk om te vermelden is dat wanneer u een uitvaartverzekering gezin afsluit u geen korting ontvangt. Veel mensen denken dat dit wel het geval is. In de meeste gevallen zal de premie voor een gezinsverzekering even hoog zijn dan wanneer ieder gezinslid een eigen polis afsluit.

Kinderen of partner meeverzekeren of kiezen voor individuele polissen?

Uw kinderen en partner meeverzekeren of kiezen voor individuele polissen? In de meeste gevallen is het zinvoller om per gezinslid een eigen uitvaartverzekering af te sluiten. Hierdoor heeft ieder gezinslid een perfecte dekking tegen de meest gunstige premie.