Selecteer een pagina

Bent u op zoek naar een Yarden uitvaartverzekering? Vanaf 1 november 2020 kunnen er geen nieuwe Yarden uitvaartverzekeringen meer worden afgesloten. Alle bestaande verzekeringen blijven wel bestaan. De Yarden uitvaartverzorgers zijn nog wel actief. Wilt u wel een uitvaartverzekering afsluiten? Bekijk en vergelijk dan de meest gekozen aanbieders op premie en inhoud op UitvaartVergelijker.nl

Yarden uitvaartverzekering vergelijken
Monuta

Verzekerd bedrag
€ 9.500,-

Besteden bij Monuta
€ 2.500,-

Vrij te besteden
€ 7.000,-

Soort verzekering
Natura verzekering

Premie looptijd
Hele leven

Kinderpremie
gratis tot 18 jaar

€ 6,70

Dela

Verzekerd bedrag
€ 9.500,-

Verzorgde uitvaart
€ 6.750,-

Vrij te besteden
€ 2.750,-

Soort verzekering
Natura verzekering

Premie looptijd
Hele leven

Kinderpremie
tot 25 jaar

€ 8,58

Uitvaartverzekering ASR

Verzekerd bedrag
€ 9.500,-

Verzorgde uitvaart
Vrije keuze

Vrij te besteden
€ 9.500,-

Soort verzekering
Kapitaalverzekering

Premie looptijd
tot 85 jaar

Kinderpremie
tot 25 jaar

€ 10,01

Niet beschikbaar
Dela

Verzekerd bedrag
€ 9.500,-

Verzorgde uitvaart
vrije keuze

Vrij te besteden
€ 9.500,-

Soort verzekering
Kapitaalverzekering

Premie looptijd
Hele leven

Kinderpremie
tot 25 jaar

€ 11,60

Twenthe uitvaartverzekering

Verzekerd bedrag
€ 9.500,-

Verzorgde uitvaart
Vrije keuze

Vrij te besteden 
n.v.t.

Premie looptijd
tot 65 jaar

Soort verzekering
Natura sommen

Kinderpremie
gratis tot 18 jaar

€ 13,68

Niet beschikbaar
De laatste eer

Verzekerd bedrag
€ 9.500,-

Verzorgde uitvaart
Vrije keuze

Vrij te besteden
€ 9.500,-

Premie looptijd
Levenslang

Soort verzekering
Kapitaal verzekering

Kinderpremie
n.v.t.

€ 14,23

Niet beschikbaar
Laatst gecontroleerd op: 3 juli 2024. Top 3 Gebaseerd op een kapitaalverzekering en Top 4 Gebaseerd op een kapitaalverzekering of Natura verzekering met een leeftijd van 25 Jaar (01-01-1999)

Ruim 70 procent van Nederland heeft een uitvaartverzekering afgesloten!

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering is een verzekering die de kosten van een begrafenis of crematie dekt in het geval u komt te overlijden. Bij overlijden wordt de uitvaart volledig verzorgd of er zal een geldbedrag uit worden gekeerd waarmee uw nabestaanden uw uitvaart zelf kunnen organiseren. 

Een uitvaartverzekering is een verzekering die u niet voor uzelf afsluit maar wel voor uw nabestaanden. Ten eerste om ervoor te zorgen dat nabestaanden niet voor hoge kosten komen te staan. Ook zorgt u ervoor dat nabestaanden op een goede manier afscheid van u kunnen nemen. Een uitvaartverzekering is een unieke verzekering. Dit komt omdat het de enige verzekering is waarvan u zeker weet dat deze ooit zal uitkeren. 

 

Veel gestelde vragen over uitvaartverzekeringen

Wat zijn de kosten van een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering kost in Nederland gemiddeld 10 euro per maand. Belangrijk om te weten is dat de kosten niet voor iedereen hetzelfde zijn. Dit komt omdat de kosten afhankelijk zijn van een aantal factoren. De belangrijkste hiervan zijn de looptijd van de verzekering en de leeftijd van de verzekerde. Ook spelen specifieke uitvaartwensen een grote rol bij de bepaling van de maandelijkse premie van een uitvaartverzekering.

Welke uitvaartverzekering kiezen?

Welke uitvaartverzekering moet ik kiezen is een veelgestelde vraag op UitvaartVergelijker.nl. Voordat u een verzekering gaat afsluiten is het daarom belangrijk om uw persoonlijke uitvaartwensen in kaart te brengen en aan de hand hiervan uitvaartverzekeraars te vergelijken. Op onze pagina een uitvaartverzekering afsluiten vindt u een duidelijk en overzichtelijk aanbod stappenplan dat u kunt gebruiken voor het afsluiten van de uitvaartverzekering die het beste bij u past.

Uitvaartkosten berekenen

Het is belangrijk om te weten dat een begrafenis of crematie gemiddeld zo’n €8.000 kost. Het is daarom belangrijk dat u een idee heeft wat uw specifieke uitvaartwensen zijn. Wilt u worden begraven of worden gecremeerd, wilt u een sobere of een uitgebreidere dienst? Hoeveel mensen wilt u dat er aanwezig zijn? Dit zijn belangrijke vragen om een goede indruk te krijgen van de kosten van uw eigen uitvaart.

Via onze uitvaartkosten module kunt u aan de hand van een klein aantal vragen, berekenen hoe hoog uw verzekerd bedrag ongeveer moet zijn. Let altijd op de polisvoorwaarden en/of het verzekerd bedrag geïndexeerd wordt. Bij indexatie zal elk jaar de verzekeraar aan de hand van de stijgende uitvaartkosten uw verzekerd bedrag indexeren en uw premie aanpassen. Hierdoor voorkomt u onderverzekering.

Wat dekt een begrafenisverzekering?

Onderdelen waar een uitvaartverzekering dekking voor biedt zijn onder andere;

Hoeveel verzekeren? Begrafenis / crematie
Begrafenis / crematie € 1700 / € 1800
Basis kosten € 1735
Opbaren € 650
Houten kist / urn € 1100 / € 600
Bloemen € 250
Eten en drinken € 1300
Rouwkaarten € 500
Grafsteen / Urn € 750
Vervoer € 500

Bovengenoemde vergoedingen zijn op basis van een gemiddelde uitvaartpolis. De daadwerkelijke dekking bepaalt u zelf tijdens het afsluiten van de verzekering.

Is een uitvaartverzekering verplicht?

In Nederland is een uitvaartverzekering niet verplicht. Echter is het een verzekering die wel is aan te raden. Het is ook niet voor niks dat ruim 70 procent van Nederland een verzekering heeft afgesloten. Je sluit een uitvaartverzekering af zodat je zeker weet dat nabestaanden niet met hoge kosten achterblijven.

Uitvaartkosten aftrekbaar of niet?

In het verleden waren de kosten voor een begrafenis aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Tegenwoordig is dat niet meer zo. De kosten van de uitvaart zijn wel aftrekbaar voor de aangifte erfbelasting. Dat betekent dat uw nabestaanden geen erfbelasting hoeven te betalen over het bedrag dat betaald is voor uw uitvaart. Dit scheelt hen bij de afwikkeling van de nalatenschap.

Kosten die onder ‘uitvaartkosten’ vallen mogen volgens de wetgever niet buitensporig hoog zijn. Anders zijn ze niet meer aftrekbaar. Uitvaartkosten zijn onder meer de kosten voor de begrafenis of crematie, het graf of een urn, de grafbedekking, de advertentie, rouwkaarten en bloemen en het versturen van bedankjes. Deze kosten zijn aftrekbaar.

Kan ik een aanvullende uitvaartverzekering afsluiten?

Afhankelijk van het soort verzekering kunt u uw verzekering vaak aanvullen. Wanneer u bijvoorbeeld een natura verzekering heeft kunt u in veel gevallen het pakket uitbreiden met diensten en producten. Wanneer u een kapitaal verzekering heeft kunt u het verzekerde bedrag verhogen of een tweede kapitaal verzekering afsluiten. Wanneer u uw verzekering aanvult zal de maandelijkse premie uiteraard omhoog gaan.

Wat is de goedkoopste begrafenisverzekering?

In principe is zo dat er niet één ‘goedkoopste uitvaartverzekering’ is. De kosten voor een verzekering hangen namelijk zoals eerder besproken af van verschillende factoren.

Geen nieuwe Yarden uitvaartverzekeringen meer

Vanaf 1 november 2020 kunnen geen nieuwe Yarden uitvaartverzekeringen meer worden afgesloten. Alle bestaande verzekeringen die zijn afgesloten bij de uitvaart organisatie blijven wel geldig.

Yarden heeft dit besluit moeten nemen naar aanleiding van de financiële problemen waar het bedrijf in is verwikkeld

Overname Yarden door Dela definitief afgeblazen

De overname van Yarden door Dela die in oktober 2019 is aangekondigd liep eerder dit jaar al vertraging op en is door Dela nu definitief afgeblazen zo meldt Autoriteit Consument en Markt.

Eind 2019 werd er voor het eerst gesproken over een overname van Yarden door Dela en in 2022 zou de overname afgerond moeten zijn.

Yarden uitvaartverzorgers

De uitvaartverzorger van Yarden helpt u met alle praktische zaken bij het regelen van de uitvaart voor uw dierbare. Hij of zij staat u bij met oplossingen en ideeën en biedt een luisterend oor. Ook goed om te weten is dat de uitvaartverzorgers goed op de hoogte zijn van alle lokale gebruiken en mogelijkheden.

Wat doet een Yarden uitvaartverzorger?

Een uitvaartverzorger helpt u bij het regelen van alle zaken die komen kijken bij een uitvaart, dit zodat u zich meer kan richten op het verwerken van het verlies van uw dierbare. 

  • Het administratieve gedeelte van een uitvaart;
  • Nazorg voor nabestaanden;
  • Het organiseren van die uitvaartdienst;
  • Lichaam verzorging;
  • Regelen van de uitvaartbloemen en het verzorgen van koffie en thee;
  • Controleren en verzamelen van uitvaartmuziek; 

In alle gevallen heeft u zelf de regie. Wilt u zelf een van de zaken op uw nemen dan is dit ten alle tijden mogelijk. De uitvaartverzorgers van Yarden zijn er om u te ontlasten in een moeilijke periode. 

Yarden vereniging

Zoekt u naar steun na de uitvaart dan heeft Yarden voor u een goede oplossing. Via de Yarden vereniging zijn er vrijwilligers die met u kunnen praten over het verlies van uw dierbare. Ook kunnen zij u in contact brengen met lotgenoten.

Voor veel mensen is een lotgenotengroep een extra steunpost. U moet denken aan lezingen en themadagen, er is voor iedereen een vreedzame gelegenheid om samen te rouwen.

Over Yarden

Yarden uitvaartzorg is dé uitvaartorganisatie van Nederland. De uitvaartverzekeraar is een jonge, snel groeiende uitvaartorganisatie, die uitvaartverzorging, verzekeringen en voorlichting aanbiedt. De organisatie telt bijna 1 miljoen leden. Een Yarden uitvaartverzekering is voor iedereen anders. Want iedere begrafenis of crematie is anders. De één is uitgebreid, met alles erop en eraan. De andere is eenvoudig, met alleen dat wat nodig is voor een waardig afscheid. En hiertussen is alles mogelijk. De Yarden uitvaartverzekering van de gaat niet uit van een standaard verzekerd bedrag, maar van je wensen voor straks.

Maximale persoonlijke aandacht voor iedere afzonderlijke klant en elke individuele wens is het vaste uitgangspunt bij Yarden, want een uitvaart dient een unieke en bij de overledene passende gebeurtenis te zijn. Niet voor niets is het motto ‘Een goed afscheid helpt je verder’. Yarden stelt het klantbelang voorop.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar