Selecteer een pagina

Er bestaan veel soorten begrafenisverzekeringen. De koopsom begrafenisverzekering is er daar een van. Deze vorm van een begrafenisverzekering is speciaal ontwikkeld voor mensen die hun premie inleg in een keer willen betalen. Bij deze variant betaal je de gehele premie via een eenmalige inleg, daarna bent u gedekt voor alle begrafenis kosten.

Koopsom begrafenisverzekering
Bij een koopsom begrafenisverzekering verzekert u een geldbedrag waarmee u uw uitvaart kan worden betaald wanneer u komt te overlijden. Het belangrijkste kenmerk van de koopsom begrafenisverzekering is dat u de gehele premie bij aanvang van de verzekering betaald. Dit betekent dat u dus geen maandelijkse premie meer hoeft te betalen en in een klap verzekerd bent voor uw begrafenis of crematie.

Voordelen van een koopsom begrafenisverzekering

  • Uw uitvaartverzekering in één keer geregeld
  • Levenslang verzekerd door een eenmalige premiebetaling
  • Korting tot wel 30% op de totale premie inleg
  • U hoeft geen medische keuring te ondergaan

Een van de belangrijkste voordelen van een koopsom begrafenisverzekering is dat u een flinke korting kunt krijgen op de volledige premie. Dit komt omdat u premie in een keer betaald en de uitvaartverzekeraar dus veel minder risico loopt. Kortingen kunnen in bepaalde gevallen oplopen tot wel 30 procent.

Een uitstekende verzekering voor senioren

Een koopsom begrafenisverzekering wordt door veel senioren die een kapitaal hebben opgebouwd afgesloten. Bij veel uitvaartverzekeraars is het op latere leeftijd (boven de 75) afsluiten van een uitvaartverzekering namelijk niet mogelijk. In het geval u deze leeftijd heeft gepasseerd en toch graag zeker bent dat de kosten van de begrafenis zijn gedekt dan kunt u vaak wel koopsom begrafenisverzekering afsluiten.

Op het moment dat u geen uitvaartverzekering meer kunt afsluiten vanwege uw leeftijd of om medische redenen is er ook nog een alternatief op de koopsom verzekering. U kunt dan kiezen voor een deposito uitvaartpolis. U stort eenmalig een bedrag en dit bedrag zal dan worden uitgekeerd bij overlijden. Veel verzekeraars bieden ook nog de mogelijkheid om een extra bedrag bij te storten. Het gespaarde bedrag wordt gebruikt voor alle kosten rondom de begrafenis. Alles wat overblijft wordt verdeeld onder de nabestaanden.

Een koopsom begrafenisverzekering afsluiten op jonge leeftijd is in de meeste gevallen het meest gunstig. Premievoordelen kunnen oplopen tot wel 30% voor een persoon met een leeftijd van 30 jaar of jonger. Ook voor mensen met die veel spaargeld hebben en toch de zekerheid willen van een begrafenispolis is een koopsom verzekering erg geschikt.

Geen medische keuring nodig

Een ander belangrijk pluspunt van een koopsom begrafenisverzekering is dat u geen medische keuring hoeft te ondergaan. Mensen met een ziekte kunnen alsnog nabestaanden beschermen tegen hoge uitvaartkosten. Er is geen medische keuring nodig omdat het volledige premie bedrag in één keer wordt gestort en de uitvaartverzekeraar dus geen risico loopt op mislopen van premie gelden.

Nadelen van een koopsom begrafenisverzekering

Elk voordeel heeft zijn nadeel. Een van de nadelen van een koopsom begrafenisverzekering is dat wanneer u vroegtijdig komt te overlijden het soms voorkomt dat u duurder uit bent dan wanneer u een normale uitvaartverzekering afsluit omdat u de volledige premie al heeft betaald.

Geen indexatie

Ook belangrijk om te weten is dat uw koopsom begrafenisverzekering niet zal worden geïndexeerd. Veel verzekeraars bieden echter wel de mogelijkheid om het verzekerd bedrag te verhogen door een geldbedrag te storten. De meeste uitvaartverzekeraars hebben in de voorwaarden een maximaal bedrag van rond de € 20.000 euro opgenomen. Voordat u een extra bedrag gaat storten is het dus belangrijk om altijd goed de voorwaarden van de polis door te nemen.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar