Selecteer een pagina

In de meeste gevallen is het afsluiten van een goede uitvaartverzekering geen probleem. Een geschikte uitvaartverzekering voor senioren vinden is soms een stuk lastiger. Voor ouderen liggen de voorwaarden en de acceptatie vaak net even iets anders. Maar ook voor senioren zijn er genoeg goede opties om een goede uitvaartverzekering af te sluiten.

Uitvaartverzekering senioren

Uitvaartverzekering voor senioren afsluiten

Kan ik een uitvaartverzekering op latere leeftijd afsluiten is een veelgestelde vraag onder ouderen van 60 jaar of ouder. Vooral bij ouderen die erachter komen dat ze in het verleden geen uitvaartverzekering hebben afgesloten. Een uitvaartverzekering op latere leeftijd afsluiten is zeker mogelijk. Wel goed om te weten is dat verzekeraars vaak kijken naar de huidige gezondheid en de gezondheidsrisico’s. Verzekeraars vragen daarom vaak of u een vragenlijst in wilt vullen om uw gezondheid in kaart te brengen. Op het moment dat u een senioren uitvaartverzekering gaat afsluiten zult er wel rekening mee moeten houden dat de premie een stuk hoger zal liggen dan wanneer u een uitvaartverzekering afsluit op jonge leeftijd.

Gezondheidsverklaring

Belangrijk om te weten is dat wanneer u een senioren uitvaartverzekering gaat aanvragen er bijna altijd een gezondheidsverklaring moet worden ingevuld. Aan de hand van deze gegevens kan een verzekeraar ervoor kiezen om een hogere premie te vragen of carenzjaren toe te passen. Soms kan de aanvraag voor een verzekering worden afgewezen.

De maandelijkse premie voor senioren ligt hoger in vergelijking met die van een jonger persoon. Dit komt omdat je op latere leeftijd een groter risico vormt voor de uitvaartverzekeraar.

Maximale leeftijd voor het afsluiten van een senioren uitvaartverzekering?

De meeste uitvaartverzekeraars hebben een maximumleeftijd waarop u een senioren uitvaartverzekering kunt afsluiten. De leeftijd tot waarop een uitvaartverzekering kan worden afgesloten is per verzekeraar verschillend.

Belangrijk om te weten is dat wanneer u op latere leeftijd een senioren uitvaartverzekering wilt afsluiten u dit bij veel verzekeraars niet online kunt doen. In dit geval zult u telefonisch contact moeten opnemen met desbetreffende uitvaartverzekeraar.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar

Carenzjaren 

Op het moment dat de verzekeraar carenzjaren opneemt uw senioren uitvaartverzekering zult u in deze periode nog niet zijn verzekerd zijn voor het volledige verzekerde bedrag. Heeft u bijvoorbeeld een verzekering afgesloten met drie carenzjaren dan zal de volledige dekking van de verzekering ingaan na deze periode van drie jaar. Uitvaartverzekeraars kunnen soms ook carenzjaren toepassen om het risico dat de verzekeraar loopt te verkleinen.

Zelf sparen voor de uitvaart

Wanneer u geen uitvaartverzekering senioren kunt of wilt afsluiten kunt u er natuurlijk altijd voor kiezen om zelf te sparen voor de kosten van uw uitvaart. Ook kunt u uw nabestaanden uw spaargeld of erfenis laten gebruiken om de uitvaartkosten te bekostigen. Het nadeel hiervan is echter dat nabestaanden het geldbedrag moeten voorschieten omdat zei in de meeste gevallen niet direct over uw vermogen kunnen beschikken.

Bent u benieuwd of u zelf voldoende geld heeft gespaard om de kosten van uw uitvaart te dekken? Bekijk en bereken dan de kosten van uw uitvaart met onze uitvaastkosten module.

Persoonlijke wensen vastleggen

Een tweede groot voordeel van het afsluiten van een senioren uitvaartverzekering is dat u bij de verzekeraar uw persoonlijke uitvaartwensen kunt vastleggen op papier. Hierdoor heeft u zelf een grote invloed op de invulling van uw uitvaart. Ook worden u nabestaanden niet belast met de organisatie zodat zei zich volledig kunnen richten op de rouw van het verlies. Naast het vastleggen van uw wensen bij u ook zelf een laatste wilsbeschikking opstellen.

Bent u boven de 60 jaar? Dan is het misschien interessant om een koopsomverzekering af te sluiten en het gehele premiebedrag in één keer te betalen.

Koopsom uitvaartverzekering

Bij een koopsom uitvaartverzekering zorg je in een klap ervoor dat uw uitvaart is geregeld. Dit komt omdat u de premie van een koopsom uitvaartverzekering in één keer betaalt, u hoeft dus geen maandelijkse premie meer te betalen. Daarom is een koopsom uitvaartverzekering een geschikte verzekering voor mensen op latere leeftijd die over spaargeld beschikken of meer geld hebben te besteden. Een koopsom uitvaartverzekering afsluiten kan bij de meeste uitvaartverzekeraars tot een leeftijd van 75 jaar.

Uitvaartdeposito voor senioren

Op het moment dat u geen uitvaartverzekering meer kunt afsluiten vanwege uw leeftijd of om medische redenen kunt u dit oplossen door een uitvaartdeposito af te sluiten. Door eenmalig een groot bedrag te storten in een polis. Het gespaarde bedrag zal worden uitgekeerd bij overlijden. Ook kunt u bij veel uitvaartverzekeraars ervoor kiezen om periodiek een extra bedrag te storten. Bij overlijden zal dit bedrag worden gebruikt om de kosten van uw uitvaart te betalen. Alles wat overblijft zal ten goede komen van uw nabestaanden.