Selecteer een pagina

Wilt u uw uitvaartverzekering in één keer regelen? Dan is een koopsom uitvaartverzekering voor u een geschikte verzekering. U betaald de premie van uw verzekering in een keer. Omdat het risico voor de verzekeraar veel lager ligt kan u dit een voordeel opleveren tot wel 30 procent op de totale premie inleg. Een koopsom uitvaartverzekering vergelijken doet u simpel en onafhankelijk op uitvaartvergelijker.nl

Koopsom uitvaartverzekering vergelijken

Een koopsom uitvaartverzekering afsluiten op jonge leeftijd is in de meeste gevallen het meest gunstig. Premievoordelen kunnen oplopen tot wel 30% voor een persoon met een leeftijd van 30 jaar of jonger.

Wat is een koopsom uitvaartverzekering?

Een koopsom uitvaartverzekering is een verzekering waarbij u een geldbedrag verzekert voor uw uitvaart. Het belangrijkste kenmerk van dit type uitvaartverzekering is dat u de premie in één keer betaald. U hoeft dus geen maandelijkse premie meer te betalen en heeft uw uitvaart in één keer geregeld.

Een koopsom verzekering is vooral geschikt als u veel heeft te besteden of over extra spaargeld beschikt waardoor u het premiebedrag in één keer kunt betalen.

Voordelen van een koopsom uitvaartverzekering

  • Uw uitvaartverzekering in één keer geregeld
  • Levenslang verzekerd door een eenmalige premiebetaling
  • Korting tot wel 30% op de totale premie inleg
  • U hoeft geen medische keuring te ondergaan

Een koopsom uitvaartverzekering afsluiten kan bij de meeste uitvaartverzekeraars tot een leeftijd van 75 jaar.

Geen medische keuring nodig

Een ander belangrijk pluspunt van een koopsom uitvaartverzekering is dat u geen medische keuring hoeft te ondergaan. Hierdoor is het voor ouderen en mensen met een ziekte alsnog mogelijk om een uitvaartverzekering af te sluiten en nabestaanden te beschermen tegen hoge uitvaartkosten. Dat er geen medische keuring nodig is komt omdat u de premie van de verzekering in één keer betaald en de verzekeraar geen risico loopt op het mislopen van premies.

Fiscale voordelen

Het bedrag dat u verzekerd hoor bij uw bezittingen in box 3. Het verzekerde bedrag is niet aftrekbaar maar er is wel een vrijstelling tot een bedrag van €7.033,- wat u niet hoeft aan te geven. Benieuwd of u in aanmerking komt voor een vrijstelling? Neem dan contact op met uw persoonlijk adviseur.

Geen indexatie

Belangrijk om te weten is dat uw uitvaartverzekering niet zal worden geïndexeerd. Veel verzekeraars bieden echter wel de mogelijkheid om het verzekerd bedrag te verhogen door een geldbedrag te storten.

Nadelen van een koopsom uitvaartverzekering?

Naast de vele voordelen zijn er ook een aantal nadelen. Wanneer u vroeg komt te overlijden kan het voorkomen dat u minder premie heeft betaald dan dat u zou doen met een reguliere uitvaartverzekering. Een ander nadeel is dat u in één keer een groot bedrag zal moeten betalen bij het afsluiten van de verzekering.