Selecteer een pagina

Met een koopsom uitvaartverzekering regelt u in een keer uw uitvaart. U betaalt de premie voor een uitvaartverzekering namelijk in een keer. Omdat er minder risico wordt gelopen dat de premie niet kan worden geïncasseerd bieden veel uitvaartverzekeraars een korting die kan oplopen tot 30 procent.

Koopsom uitvaartverzekering

Wat is een koopsom uitvaartverzekering

Een uitvaart is een dure aangelegenheid. In Nederland kost een begrafenis of crematie al gauw €8000,- Om ervoor te zorgen dat deze kosten niet voor rekening van uw nabestaanden komen te staan kunt u een uitvaartverzekering afsluiten. Meestal betaalt u hiervoor een maandelijks premiebedrag. Echter is het ook mogelijk om het premiebedrag in een keer in zijn geheel te betalen. Dit wordt ook wel een koopsom uitvaartverzekering genoemd.

Op jonge leeftijd een koopsom uitvaartverzekering afsluiten is het voordeligst.

Voordeel van een koopsom uitvaartverzekering

Het grootste voordeel van een koopsom uitvaartverzekering is dat u minder premie moet betalen. Veel verzekeraars geven een korting die kan oplopen tot 30 procent.

Zoals bij elke type uitvaartverzekering geeft het op jonge leeftijd afsluiten het meeste voordeel. Een uitvaartverzekering is namelijk de enige verzekering waarvan zeker is dat deze zal uitkeren.

Geen medische keuring nodig

Een ander belangrijk voordeel is dat er geen medische keuring nodig is bij de aanvraag van een koopsom uitvaartverzekering. Dit is vooral interessant voor ouderen en mensen met een terminale ziekte.  Dit komt omdat de uitvaartverzekeraar geen risico loopt op premieverlies. Een koopsom uitvaartverzekering kunt u in tegenstelling tot een reguliere uitvaartverzekering op elke leeftijd afsluiten.

Belangrijke kenmerken van een koopsom uitvaartverzekering

Omdat u bij een koopsom uitvaartverzekering de premie in een betaalt is dit vooral interessant voor mensen die iets meer hebben te besteden of over extra spaargeld beschikken. Het bedrag dat u verzekerd is echter niet meer aftrekbaar bij de belasting. In bepaalde gevallen (een verzekerd bedrag onder de €7000,-) kunt wel in aanmerking komen voor een vrijstelling vermogensrendementsheffing.

Mocht u willen weten of u in aanmerking komt voor een vrijstelling? Neem dan contact op met uw financieel adviseur.

Belangrijk om te weten is dat een koopsom uitvaartverzekering niet wordt geïndexeerd. Wel is het bij de meeste uitvaartverzekeraars mogelijk om het verzekerde bedrag te verhogen. Naast de vele voordelen zijn er ook een aantal nadelen. Wanneer u vroegtijdig komt te overlijden is de kans aanwezig dat u minder premie betaalt met een reguliere uitvaartverzekering. Ook het feit dat er in één keer een groot bedrag betaalt moet worden is niet voor iedereen gunstig.

Kenmerken van een Koopsom uitvaartverzekering op en rij

  • Uw uitvaartverzekering in één keer geregeld
  • Levenslang verzekerd
  • Tot 30 procent korting op de premie
  • Geen medische keuring nodig
  • Af te sluiten op elke leeftijd
  • Mogelijkheid om verzekerd bedrag te verhogen

De inhoud van deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk voor u samengesteld door UitvaartVergelijker.nl, echter hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor een volledig overzicht van de dekking altijd de polisvoorwaarden van de aanbieder.