Selecteer een pagina

Met een koopsom uitvaartverzekering regel je in een keer jouw uitvaart. Je betaalt de premie voor een uitvaartverzekering namelijk in een keer. Omdat er minder risico wordt gelopen dat de premie niet kan worden geïncasseerd bieden veel uitvaartverzekeraars een korting die kan oplopen tot 30 procent.

Koopsom uitvaartverzekering

Wat is een koopsom uitvaartverzekering

Een uitvaart is een dure aangelegenheid. In Nederland kost een begrafenis of crematie al gauw €8000,- Om ervoor te zorgen dat deze kosten niet voor rekening van je nabestaanden komen te staan kan je een uitvaartverzekering afsluiten. Meestal betaalt u hiervoor een maandelijks premiebedrag. Echter is het ook mogelijk om het premiebedrag in een keer in zijn geheel te betalen. Dit wordt ook wel een koopsom uitvaartverzekering genoemd.

Voor wie is het geschikt?

Omdat je bij een koopsom uitvaartverzekering de premie in een betaalt is dit vooral interessant voor mensen die iets meer hebben te besteden of over extra spaargeld beschikken. Het bedrag dat u verzekerd is echter niet meer aftrekbaar bij de belasting. In bepaalde gevallen (een verzekerd bedrag onder de €7000,-) kunt wel in aanmerking komen voor een vrijstelling vermogensrendementsheffing. Ook voor senioren die op hoge leeftijd een verzekering willen afsluiten is een koopsom polis vaak een interessante oplossing. Mocht je willen weten of je in aanmerking komt voor een vrijstelling? Neem dan contact op met jouw financieel adviseur.

Belangrijke kenmerken van een koopsom uitvaartverzekering

Belangrijk om te weten is dat een koopsom uitvaartverzekering niet wordt geïndexeerd. Wel is het bij de meeste uitvaartverzekeraars mogelijk om het verzekerde bedrag te verhogen. Dit kan handig zijn bij een verzekering die lang geleden is afgesloten. Naast de vele voordelen zijn er ook een aantal nadelen. Wanneer je vroegtijdig komt te overlijden is de kans aanwezig dat je minder premie had betaalt met een reguliere uitvaartverzekering. Ook het feit dat er in één keer een groot bedrag betaalt moet worden is niet voor iedereen gunstig. 

Kenmerken van een Koopsom uitvaartverzekering op en rij

  • Je uitvaartverzekering in één keer geregeld
  • Levenslang verzekerd
  • Tot wel 30 procent korting op de premie
  • Geen medische keuring nodig
  • Af te sluiten op elke leeftijd
  • Mogelijkheid om verzekerd bedrag te verhogen

 

Op jonge leeftijd een koopsom uitvaartverzekering afsluiten is het meest voordeligst.

Voordelen van een koopsom uitvaartverzekering

Het grootste voordeel van een koopsom uitvaartverzekering is dat je minder premie moet betalen. Veel verzekeraars geven namelijk een korting die kan oplopen tot wel 30 procent.

Zoals bij elke type uitvaartverzekering geeft het op jonge leeftijd afsluiten het meeste voordeel. Een uitvaartverzekering is namelijk de enige verzekering waarvan zeker is dat deze zal ooit gaan uitkeren.

Geen medische keuring nodig

Een ander belangrijk voordeel is dat er geen medische keuring nodig is bij de aanvraag van een koopsom uitvaartverzekering. Dit is vooral interessant voor ouderen en mensen met een terminale ziekte.  Dit komt omdat de uitvaartverzekeraar geen risico loopt op premieverlies. Een koopsom uitvaartverzekering kan je in tegenstelling tot een reguliere uitvaartverzekering op elke leeftijd afsluiten. 

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct je persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doe je rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar