Selecteer een pagina

Een natura begrafenisverzekering kenmerkt zich door het feit dat u geen geldbedrag maar een compleet verzorgde uitvaart verzekerd. U stelt zelf een pakket van diensten en producten op die zullen worden uitgekeerd bij overlijden. Een groot voordeel van een natura uitvaartverzekering is dat u zelf een grote invloed heeft op de invulling van uw uitvaart. Bovendien zorgt u ervoor dat uw nabestaanden zich geen zorgen hoeven te maken over de organisatie van uw uitvaart. Ook zullen zei niet worden belast met hoge uitvaartkosten.

Natura begrafenisverzekering

Compleet verzorgde uitvaart

In tegenstelling tot een kapitaal uitvaartverzekering verzekerd u bij een natura verzekering geen geldbedrag maar een pakket van producten en diensten. Bij aanvraag van de verzekering kunt zelf een pakket samenstellen dat zal worden uitgekeerd bij overlijden.

Op het moment dat u een natura begrafenisverzekering afsluit verzekerd u zich in de meeste gevallen voor de volgende onderdelen;

  • De uitvaartverzorging
  • Een standaard grafkist
  • Rouwvervoer
  • Rouwkaarten, dankbetuigingen en een condoleanceregister.

Bij de meeste uitvaartverzekeraars kunt u kiezen uit een standaard of een uitgebreid pakket. Belangrijk is het om altijd de polisvoorwaarden van de aanbieder te raadplegen voor een volledig overzicht van de dekking. 

Een groot voordeel van een natura begrafenisverzekering is dat u zelf een grote invloed heeft op de invulling van uw uitvaart

Voordelen van een natura begrafenisverzekering

  • Veel keuze uit producten en pakketten
  • U heeft zelf een grote invloed op de invulling van uw uitvaart
  • Nabestaanden worden niet belast met hoge kosten
  • Door inkoopvoordelen vaak een gunstige premie.

Persoonlijke uitvaartwensen

Om ervoor te zorgen dat u de Natura begrafenisverzekering afsluit die aansluit op uw wensen is het een goed idee om uw persoonlijke uitvaartwensen in kaart te brengen. Wanneer u een sobere uitvaart wenst zal een basispakket in de meeste gevallen voldoende zijn. Heeft u echter aanvullende wensen zoals bijvoorbeeld een luxe grafkist zult u een uitgebreider pakket moeten afsluiten.Om u een goed beeld te geven van de kosten die gepaard gaan bij een uitvaart hebben wij een uitgebreid overzicht gemaakt. Ook kunt u aan de hand van uw persoonlijke wensen de bijbehorende kosten berekenen via onze uitvaartkostenmodule.

Er bestaat ook een mogelijkheid om de natura verzekering en kapitaalverzekering te combineren, de combinatieverzekering. Bij deze variant verzekerd u een extra geldbedrag dat uw nabestaanden vrij kunnen besteden voor persoonlijke uitvaartwensen.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar