Selecteer een pagina

Een natuurbegrafenis. Steeds meer mensen kiezen ervoor om in de natuur te worden begraven. Het aantal verdubbelt elke 2 jaar. Volgens de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB) waren er in 2019 ongeveer 1.500 natuurbegrafenissen, terwijl dit in 2013 nog ongeveer 250 waren.

Uitvaartkosten Yarden omhoog

Ondanks de groei van een natuurbegrafenissen is het nog steeds maar een klein gedeelte, zo’n 1 procent, van alle uitvaarten.

Een natuurbegrafenis mag in Nederland alleen plaatsvinden op officiële begraafplaatsen. Je mag niet zelf ergen in de natuur een mooie plek uitzoeken. In Nederland zijn er op dit moment achttien speciale natuurbegraafplaatsen, veelal op de hei en soms in het bos.
Grafstenen en andere ornamenten mogen absoluut niet geplaatst worden. Deze zijn verboden. Een laatste rustplaats is alleen te herkennen aan bijvoorbeeld een gedenkboom, een kei of een houten plaatje.

Natuurgraven worden niet geruimd

In tegenstelling tot graven op reguliere kerkhoven worden deze graven in de natuur nooit geruimd. Is een natuurbegraafplaats eenmaal vol, dan blijft die voor altijd behouden als natuurgebied. Steeds meer Nederlanders denken na over een natuurbegrafenis en duurzaamheid, dit zorgt voor de groei. Omdat er steeds nieuwe natuurbegraafplaatsen bij komen, kan er worden voldaan aan de vraag naar deze plekken.
Een aantal begraafplaatsen vrezen klanten mis te lopen door de groei van deze populaire natuuruitvaart. Dit blijkt niet terecht. Dit blijkt uit onderzoek van de branchevereniging. Vaak wordt er wel gekozen voor een crematie of ceremonie.

Bron nu.nl

Uitvaartverzekering

Met een uitvaartverzekering spaart u voor de kosten van een uitvaart door middel van premiebetaling. De hoogte van de premie van een uitvaartverzekering hangt af van verschillende factoren. Met een uitvaartverzekering kun je diensten of een bedrag vrij laten komen waarmee de nabestaanden de uitvaart kunnen organiseren.

Als u een uitvaartverzekering wilt gaan afsluiten dan is het verstandig om vooraf eerst de verschillende uitvaartverzekeringen te vergelijken. Een uitvaartverzekering is namelijk geen verzekering waarbij u na een aantal jaar overstapt naar een andere verzekeraar. Als het goed is sluit u de uitvaartverzekering maar één keer in uw leven af. U wilt zich verzekeren bij een betrouwbare uitvaartverzekeraar, waarbij de kosten voor uw uitvaart gedekt zijn en u er vertrouwen in heeft dat alles goed geregeld wordt. Niet alle uitvaartverzekeringen bieden de mogelijkheid voor een natuurbegrafenis. Wilt u dit mogelijk in de toekomst, dan is het goed om de voorwaarden van uw verzekering goed te bestuderen. Mogelijk is een kapitaal uitvaartverzekering een mogelijkheid, omdat u bij deze verzekering een begrag krijgt uitgekeerd waarbij uw nabestaanden een bedrag krijgen uitgekeerd.

Uitvaartkosten berekenen

Wat kost een uitvaart of wat kost een begrafenis of crematie, is een veel gestelde vraag. De wensen omtrent de invulling van de uitvaart zijn per persoon verschillend. Sommigen willen het eenvoudig houden, terwijl de ander kiest voor uitgebreidere en kostbare uitvaart. Vaak schrikken nabestaanden van de hoge kosten.
Om een idee te krijgen hoe hoe uw uitvaartkosten zullen zijn, hebben we een module beschikbaar. Aan de hand van een aantal vragen, kunt u eenvoudig de hoogte van uw uitvaart berekenen. Klik hier om uw uitvaartkosten te berekenen.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar