Selecteer een pagina

Keuze bloemen uitvaart. De keuze van bloemen bij een uitvaart zijn een uiting van liefde, van aandacht en van troost. Het is voor nabestaande mooi om de vele bloemstukken te zien tijdens de uitvaartceremonie. Het is gebruikelijk om een lint aan het bloemstuk te plaatsen. Hierop schrijf je een laatste groet, een uitspraak of een wens. Ook is het gebruikelijk om de afzender te plaatsen.

Uitvaartkosten Yarden omhoog

Voor nabestaande, die de linten vaak mee naar huis nemen, is dit een aandenken van medeleven waar ze troost uit halen.

Voor nabestaande, die de linten vaak mee naar huis nemen, is dit een aandenken van medeleven waar ze troost uit halen. Het is fijn als mensen hardop laten weten dat ze met je meeleven. Kleine moeite, groot gebaar.

Er zijn verschillende (online) bloemenzaken waar je een rouwboeket, rouwkrans, rouwstuk kunt laten maken. Als directe familie van de overledene kun je een (persoonlijk) rouwstuk laten maken wat boven op de kist komt te liggen. De bloemist zal na het bestellen er voor zorgen dat het stuk op tijd op de juiste bestemming zal zijn. Je hebt hier geen omkijken meer naar. Dat is prettig want je hebt genoeg andere zaken die je nog moet regelen.

Wanneer je een rouwkaart thuis krijgt kun je, of je nu wel of niet aanwezig zal zijn tijdens de dienst, de bloemen ook laten bezorgen. Zorg er dan op zeker voor dat de bloemen op tijd afgeleverd worden. Mocht je ze meenemen op de dag van de uitvaart, vraag dan bij binnenkomst aan de uitvaartondernemer waar of wanneer je je bloemen mag afgeven. Het geeft families troost wanneer er op deze manier aan hen gedacht wordt. Uw aanwezigheid is natuurlijk de grootste vorm van aandacht en liefdevolle herinnering. Laat altijd een persoonlijke boodschap achter en laat weten van wie de bloemen afkomstig zijn. Voor de nabestaande is het fijn om te weten van wie de bloemen zijn geweest

Welke bloemen kies je dan?

Wanneer je de overledene heel erg goed kent kun je kiezen voor zijn of haar lievelingsbloemen. Let wel goed op, elke bloem heeft zijn eigen betekenis. Weet je het niet zeker, kies dan voor veilige bloem. De meeste veilige bloemsoorten zijn;

Witte lelies die staan symbool voor hoop, deze bloem geeft aan dat iemand altijd in jouw gedachten zal blijven. In het algemeen staat de lelie voor zuiverheid, beminnelijkheid, vrouwelijkheid en reinheid.

Witte en rode roos staan symbool voor altijd samen en een teken van liefde. Een roze roos staat voor Jij en Ik! * Vergeet-mij-nietje staat symbool voor ware liefde.

Een rode anjer staat symbool voor zuivere liefde en een roze anjer staat symbool voor ‘’ik zal je nooit vergeten’’. Al met al moet je kiezen wat je zelf mooi vindt passen bij de overleden dierbare.

Hou wel altijd rekening met de wensen van de nabestaande. Je kunt er ook voor kiezen om een mooi betekenisvol boeket te sturen daags na de begrafenis of crematie. Samen met een mooi kaart met een liefdevolle tekst of anekdote. Dit geeft nabestaande in een moeilijke periode kracht om door te gaan.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar