Selecteer een pagina

Nederland werd begin 2020 geraakt door een crisis van ongekende omvang die vele processen en sectoren heeft verstoord. De COVID-19 crisis heeft de gehele Nederlandse samenleving geraakt, inclusief de uitvaartsector. Minister Ollongren van binnenlandse zaken heeft een onderzoek laten uitvoeren. De uitvaartbranche wordt goed gewaardeerd met een cijfer van een 8.

Uitvaartbranche goed gewaardeerd

Nieuwe uitvaartwet

Vanwege een nieuwe uitvaartwet heeft de overheid een onderzoek laten uitvoeren onder consumenten om te kijken hoe tevreden ze zijn over de uitvaartsector. De uitvaartbranche wordt goed gewaardeerd. Minister Ollongren heeft dit onlangs wederom kenbaar gemaakt aan de tweede kamer. De bevindingen van het onderzoek zullen worden gebruikt om de nieuwe wet voor te bereiden.

De uitvaartbranche in Nederland wordt goed gewaardeerd met een cijfer van een 8.

Uitvaartbranche onder druk tijdens pandemie

Tijdens de corona pandemie is de uitvaartsector onder grote druk komen te staan. Een van de vragen die naar voren kwam is of de uitvaartsector misschien als vitaal proces zou moeten worden aangemerkt.

Uit het onderzoek crisisbestendigheid uitvaartsector is echter gebleken dat de sector de extra druk van de pandemie goed heeft weten op te vangen. De uitvaartsector wordt niet bestempeld als vitaal proces. Een vitaal proces zou bij het uitvallen de samenleving zo ontwrichten dat de nationale veiligheid in gevaar zou zijn.

Onderzoek crisisbestendigheid uitvaartsector

Naar aanleiding van de corona pandemie waren er een aantal vragen die binnenlandse zaken graag beantwoordt wilde hebben.

  1. Een onderzoek naar welke processen in de uitvaartsector bij crises onder druk komen te staan, dan wel mogelijk vitaal zijn.
  2. Inzicht in welke (generieke) bedreigingen er zijn voor deze processen en wat de potentiele effecten bij optreden van deze dreigingen zouden kunnen zijn.
  3. Aanbevelingen over welke mogelijke maatregelen de gevolgen van uitval van deze processen zouden kunnen voorkomen of verminderen.

Op de website kennisopenbaarbestuur.nl kan je het volledige rapport bekijken. 

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.
Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken
Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar