Selecteer een pagina

Ben je op zoek naar een uitvaartverzekering? De premie begrafenisverzekering vergelijken wij onafhankelijk op premie en inhoud van de meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars.

Premie begrafenisverzekering vergelijken
Een begrafenisverzekering, ook wel uitvaartverzekering is een unieke verzekering. Het is de enige verzekering waarvan u zeker weet dat deze ooit zal uitkeren.

Goed om te weten is dat in Nederland een begrafenis tussen de €8.000,- en €10.000,- kost. Wanneer je geen verzekering hebt afgesloten zullen deze hoge kosten voor de rekening komen van je nabestaanden komen te staan. Dat is iets wat natuurlijk niemand wilt. Je kunt dit eenvoudig voorkomen door een uitvaartverzekering af te sluiten. De premie begrafenisverzekering vergelijken wij op premie en inhoud van de meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars van Nederland.

Uitvaartverzekeraars verschillen onder andere op; het verzekerd bedrag, de maandelijkse premie, de periode waarin u premie moet betalen en de wijze van uitkeren. Het is daarom altijd slim om aanbieders te vergelijken!

Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een begrafenisverzekering?

Op het moment dat je een begrafenisverzekering wilt gaan afsluiten dan zijn er aantal factoren waarop je moet letten. Allereerst zal je een keuze moeten maken voor een type begrafenisverzekering.

Kapitaal begrafenisverzekering

Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een kapitaal verzekering. Dit is een recht toe recht aan verzekering. Je kiest een bedrag waarvoor je je wilt verzekeren en betaald hiervoor een premie. Bij overlijden zal dit bedrag worden uitgekeerd aan uw nabestaanden. Deze kunnen het bedrag volledig vrij besteden om de kosten van de uitvaart te dekken.

Natura begrafenisverzekering

Een andere populaire vorm van een begrafenisverzekering is de natura verzekering. Bij deze variant stel vooraf zelf een pakket van producten en diensten op. Wanneer je komt te overlijden zullen deze diensten worden uitgekeerd in natura. Een groot voordeel van de natura verzekering is dat je zelf een grote invloed hebt op de invulling van jouw begrafenis. Bovendien zorg je er hierdoor voor dat jouw nabestaanden zich minder zorgen hoeven te maken over de organisatie en zich volledig kunnen richten op het rouwen.

Combinatie begrafenisverzekering

Afgelopen jaren is de combinatie verzekering erg in trek. De verzekering is een combinatie van de natura en kapitaal verzekering. Aanvullend op het pakket van producten en diensten dat je zelf hebt samengesteld verzeker je een extra geldbedrag. Dit bedrag kunnen jouw nabestaanden gebruiken voor extra persoonlijke uitvaartwensen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een luxere begrafeniskist.

Belangrijk om te weten is dat in tegenstelling tot de kapitaal verzekering het extra verzekerde bedrag niet vrij te besteden is maar moet worden besteed aan uitvaart gerelateerde kosten.

Premie begrafenisverzekering looptijd en betaalwijze bepalen

Heb je een keuze gemaakt voor een type begrafenisverzekering? Dan is het tijd om te bepalen in welke looptijd je de premie wilt betalen. Bij de meeste verzekeraars kun je kiezen voor een looptijd tot een bepaalde leeftijd of voor het betalen van van een levenslange premie. Afhankelijk je leeftijd bij afsluiten is het slim om te onderzoeken welke vorm voor jou persoonlijke het voordeligst is.

De premie kun je bij de meeste verzekeraars per maand of per jaar betalen. Het voordeel van een maandelijkse betaling is dat het overzichtelijk is en dat je iedere maand een klein bedrag betaalt. Betaling per jaar is echter in de meeste gevallen goedkoper.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar

Premie begrafenisverzekering vergelijken

Vergelijk verzekeringen van de grootste uitvaartverzekeraars van Nederland.
We vergelijken uitsluitend aanbieders van begrafenisverzekering waar je de verzekering daadwerkelijk online kunt afsluiten. Premie begrafenisverzekering vergelijken we op inhoud en premie. Je kunt zo eenvoudig een begrafenisverzekering vergelijken en de verzekering afsluiten bij de verzekeraar van jouw keuze.

Monuta uitvaartverzekering

Monuta is uitvaartverzorger en uitvaartverzekeraar. De verzekeraar is een van de grootste uitvaartverzekeraars van Nederland. Het doel van Monuta is om voor iedereen een afscheid met een goed gevoel mogelijk te maken. Naast het verzekeren van de uitvaart wil Monuta ook belangrijke zaken rondom de uitvaart regelen. De uitvaartverzorger wil de zorg van de nabestaanden uit handen nemen.

DELA uitvaartverzekering

DELA is een van de grootste uitvaartverzekeraars in Nederland. De verzekeraar hecht er waarde aan om nabestaanden met elkaar in contact te brengen. De uitvaartverzekering biedt goede mogelijkheden voor eigen invulling en persoonlijke wensen. De uitvaartverzekeraar is goed bereikbaar voor eventuele vragen of service. Dela is meerdere keren als beste uit de test gekomen.

Ardanta uitvaartverzekering

Ardanta probeert de uitvaartverzekering vooral helder en duidelijk aan te bieden. Op haar website kunt u de kosten van uw uitvaart berekenen. Als je voldoende spaargeld hebt, zal Ardanta adviseren om een lager of geen bedrag te verzekeren. De Ardanta uitvaartverzekering is een kapitaalverzekering waar een bedrag vrij komt om de uitvaart naar eigen wens te verzorgen.

Wanneer je een uitvaartverzekering afsluit is het slim om de uitvaartkosten ruim te nemen, aangezien de kosten van jouw persoonlijke uitvaartwensen met de jaren kunnen toenemen. Door een ruim bedrag te verzekeren kun je dit voorkomen.

Premie begrafenisverzekering indexeren

Zoals alle kosten stijgen ook begrafeniskosten met de jaren. Bij veel verzekeraar kan je ervoor kiezen om je uitvaartverzekering mee te laten stijgen met de inflatiekosten. Ook wel indexatie genoemd. Het verzekerde bedrag zal dan jaarlijks meestijgen met de kosten. Uiteraard zal je premie geleidelijk meestijgen.