Selecteer een pagina

De mededingingsautoriteit ACM heeft een besluit genomen op het overnameverzoek van DELA. Uitvaartverzekeraar Dela mag Yarden definitief overnemen. De bedrijven moeten dan wel afstand nemen van 7 crematoria en 2 uitvaarcentra.

DELA en Yarden moeten afscheid nemen van zeven crematoria

Dela en Yarden mogen samen verder

Dela mag Yarden definitief overnemen. Omdat in een aantal regio’s een keuze in gedrang kan komen te staan zullen Dela en Yarden echter wel afscheid moeten nemen van 7 crematoria en 2 uitvaartcentra. Op deze manier blijven er genoeg keuze mogelijkheden voor consumenten binnen de uitvaartbranche.

“Daardoor zouden de prijzen kunnen stijgen of de kwaliteit kunnen verminderen”, aldus de ACM. Beide ondernemingen bezitten crematoria, begraafplaatsen, mortuaria en uitvaartcentrums. Beide zijn tevens beide actief op de markt van uitvaartverzekeringen.

Door de overname van Yarden is Dela met ruim 5 miljoen verzekerden en 55.000 uitvaarten per jaar verreweg de grootste uitvaartverzekeraar van Nederland.

Dela redder in nood voor Yarden

De overname van Yarden komt niet geheel uit de lucht vallen. De verzekeraar verkeerde al langere tijd in financiële problemen. Yarden kwam in de problemen omdat veel Natura polissen niet waren voorbereid op stijgende uitvaartkosten. De premies bleven gelijk terwijl de kosten bleven stijgen.

Crematoria verkopen

Om ervoor te zorgen dat Dela niet teveel macht krijgt door een overname zullen de crematoria van Yarden in Beuningen, Heerlen, Schagen, Utrecht en Venlo moeten worden verkocht aan een nieuwe eigenaar. Dit geldt tevens voor het crematoria van Dela in Spijkernisse. Daarnaast zal er afstand moeten worden gedaan van twee uitvaartcentra van Yarden, die in Velthoven en in Venray.

De ACM zal de koop moeten goedkeuren voordat de overname definitief kan worden gemaakt.

bron: NU.nl

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar