Selecteer een pagina

Een vaak gestelde vraag op UitvaartVergelijker.nl is welke soorten uitvaartverzekeringen zijn er? Om je een goed beeld te geven bespreken we in dit artikel de meest voorkomende vormen van een uitvaartverzekering. Al deze vormen van een uitvaartverzekering kan je bovendien afsluiten bij de meest bekende en betrouwbare uitvaartverzekeraars van Nederland.

Soorten uitvaartverzekeringen

Soorten uitvaartverzekeringen

Voordat je een keuze gaat maken voor een van de soorten uitvaartverzekeringen is het altijd aan te raden je uitvaartwensen in kaart te brengen. Hierdoor krijg je allereerst een goed beeld van hoe jij wilt dat je uitvaart eruit gaat zien. Bovendien krijg je een goed beeld voor welk bedrag je minimaal een uitvaartverzekering moet afsluiten.

Kapitaal uitvaartverzekering

Misschien wel de bekendste vorm van een uitvaartverzekering. De kapitaal verzekering is een recht toe recht aan verzekering. Je kiest een bedrag waarvoor je je wilt verzekeren. Dit bedrag wordt bij overlijden uitgekeerd aan je nabestaanden. Met het vrijgekomen geldbedrag kunnen ze de uitvaart betalen. Goed om te weten is dat het vrijgekomen geldbedrag vrij is te besteden en dus niet enkel moet worden besteed aan uitvaart gerelateerde kosten.

Om te voorkomen dat het verzekerde bedrag niet genoeg is om de uitvaart volledig te dekken is het mogelijk om je kapitaalverzekering te indexeren. Het verzekerde bedrag zal dan jaarlijks geleidelijk meestijgen met de uitvaartkosten. Uiteraard zal ook je premiebedrag meestijgen. Je voorkomst hiermee echter wel dat nabestaanden in de financiële problemen komen door stijgende uitvaartkosten.

Natura uitvaartverzekering

Van alle soorten uitvaartverzekeringen is de Natura uitvaartverzekering misschien wel de populairste. Bij de aanvraag van de verzekering stel je zelf een pakket van producten en diensten op. Bij overlijden worden de diensten uitgekeerd in natura. Een van de grote voordelen van de Natura uitvaartverzekering is dan ook dat je zelf een grote invloed hebt op de invulling van je uitvaart. Daarnaast ontlast je nabestaanden omdat zei zich geen zorgen hoeven te maken over de organisatie, waardoor er meer tijd is om te rouwen. Omdat veel uitvaartverzekeraars goede contacten hebben met lokale uitvaartverzorgers is de premie van een Natura uitvaartverzekering vaak erg gunstig.

Een begrafenis of crematie is een emotionele en dure aangelegenheid. Een gemiddelde uitvaart in Nederland kost al snel rond de €8000,-. Dit is een flink bedrag dat niet iedereen zomaar kan ophoesten. Om ervoor te zorgen dat je nabestaanden niet in de financiële problemen raken wanneer je komt te overlijden sluit je een uitvaartverzekering af.

Combinatie uitvaartverzekering

Een derde populaire vorm van een de verschillende soorten uitvaartverzekeringen is de combinatie verzekering. Deze vorm is opgebouwd in twee delen. Ten eerste kies je een pakket van producten en diensten, net zoals bij de Natura uitvaartverzekering. Daarnaast verzeker je een extra geldbedrag voor persoonlijke uitvaartwensen. Voorbeelden waar dit geldbedrag aan besteed kan worden zijn bijvoorbeeld; een duurdere grafkist of grafsteen. Belangrijk om te weten is dat in tegenstelling tot de Kapitaal uitvaartverzekering het verzekerde geldbedrag enkel kan worden besteed aan uitvaart gerelateerde kosten.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.
Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken
Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar