Selecteer een pagina

Ben je op zoek naar een uitvaartverzekering? Dan moet je een keuze maken wat voor soort uitvaartverzekering je gaat afsluiten. De meeste mensen vinden het vooral lastig om te kiezen tussen een uitvaartverzekering natura of geld. In dit artikel bespreken we beide opties zodat je een goed beeld hebt van de verschillen. Een geschikte uitvaartverzekering kiezen wordt hierdoor misschien een stuk eenvoudiger.

Uitvaartverzekering natura of geld

Eerst en vooral is het belangrijk om je uitvaartwensen in kaart te brengen. Door je wensen op een rijtje te zetten krijg je een goed beeld het bedrag dat nodig is voor de uitvaart zoals je die altijd hebt gewenst.

Natura uitvaartverzekering

Een natura uitvaartverzekering is een pakketverzekering voor een compleet verzorgde uitvaart. Bij aanvraag van de verzekering stel je zelf een pakket van producten. Wanneer je overlijdt worden de diensten uitgekeerd in natura.

Bij overlijden wordt er een uitvaartverzorger aangewezen die de uitvaart naar jouw wens verzorgd. Een van de belangrijkste voordelen van een natura uitvaartverzekering is dat je zelf veel invloed hebt op de invulling van je eigen uitvaart. Daarnaast worden je nabestaanden niet belast met de organisatie van de uitvaart. Bovendien hoeven ze zich geen zorgen hoeven te maken over de financiële gevolgen. Uitvaartverzekeraars hebben bovendien inkoopvoordelen en afspraken gemaakt met uitvaartverzorgers waardoor de premie van een Natura uitvaartverzekering gunstig is.

Zodra je hebt besloten een uitvaartverzekering natura of geld af te sluiten is het verstandig om uitvaartverzekeraars en pakketten te vergelijken.

Natura uitvaartverzekering

Voordelen van een Natura uitvaartverzekering

  • Ruime keuze tussen pakketten en diensten
  • Je eigen uitvaart van te voren zelf organiseren
  • Een uitvaart die aansluit op je persoonlijke wensen
  • Nabestaanden worden niet belast met onnodige kosten
  • Door inkoopvoordelen van verzekeraars vaak een gunstige premie
Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.
Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken
Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar

Kapitaal uitvaartverzekering

Een kapitaal uitvaartverzekering, ook wel uitvaartverzekering in geld genoemd is een recht toe recht aan verzekering. Tegen een maandelijkse premiebetaling wordt er een vrij te besteden geldbedrag uitgekeerd in het geval van overlijden.

Door het betalen van een maandelijkse premie verzeker je een vooraf afgesproken bedrag op. Bij overlijden zal dit bedrag worden uitgekeerd aan je nabestaanden. Met het vrijgekomen bedrag kunnen zij de uitvaart naar eigen smaak invullen. Alle kosten voor het organiseren van de uitvaart kunnen worden betaald met het uitgekeerde bedrag. Het is misschien goed om te weten is dat het verzekerde bedrag vrij te besteden is en dus niet perse aan uitvaart gerelateerde kosten moet worden besteed. Een nadeel van de kapitaalverzekering is dat wanneer het uitgekeerde bedrag niet voldoende is om de uitvaart te bekostigen je nabestaanden de bijkomende kosten zelf moeten betalen.

Indexatie van de polis

Om te voorkomen dat het bedrag van de kapitaalverzekering bij overlijden niet meer voldoet bieden de meeste verzekeraars de mogelijkheid om een polis te kiezen met indexatie. Bij deze variant wordt het verzekerde bedrag en de bijbehorende premie jaarlijks aangepast.

Kapitaal uitvaartverzekering

Voordelen van een kapitaalverzekering

  • Vast verzekerd bedrag
  • Grote flexibiliteit voor nabestaanden
  • Vrije besteding van het verzekerde bedrag
  • Gunstige premie, je betaalt alleen voor persoonlijke wensen
  • Vrije keuze van een uitvaartondernemer