Selecteer een pagina

Wat is een Natura uitvaartverzekering is een veel gestelde vraag. Bij een Natura uitvaartverzekering verzeker je geen geldbedrag maar een compleet verzorgde uitvaart. Bij de aanvraag stel je zelf een pakket van producten en diensten samen die worden uitgekeerd bij overlijden.

Natura uitvaartverzekering

Bij een Naturaverzekering zult u vooraf zelf uw uitvaartwensen in kaart moeten brengen, zodat uw nabestaanden niet voor extra kosten komen te staan. Om een duidelijk beeld te krijgen van het bedrag dat u moet verzekeren kunt u hier direct uw persoonlijke uitvaartkosten berekenen.

Producten en diensten verzekeren

Wanneer je een Natura uitvaartverzekering gaat afsluiten zal je een keuze moeten maken wat voor producten en diensten je wilt verzekeren. Bij veel verzekeraars kan je kiezen voor verschillende pakketten, bijvoorbeeld een basis of plus pakket.

Basisdekking van een Natura uitvaartverzekering

Er zijn een aantal onderdelen die bij de meeste uitvaartverzekeraars standaard in het basispakket zitten;

  • Verzorging en opbaring van overledene
  • Een standaard urn of grafmonument
  • Rouwvervoer
  • Een condoleance register, rouwkaarten en dankbetuigingen
  • Vergunningen, grafrecht.

Wanneer je een pluspakket kiest dan is er bijvoorbeeld meer ruimte voor een duurder grafmonument of voor een groter aantal bezoekers. Voor een volledig overzicht van de vergoedingen is het aan te raden om altijd de polisvoorwaarden van je verzekering te uitgebreid te bekijken.

Voordelen van een Natura uitvaartverzekering

  • Je kunt kiezen tussen veel pakketten en diensten
  • Grote invloed op de invulling van je eigen uitvaart
  • Een uitvaart die volledig aansluit op je persoonlijke wensen
  • Je nabestaanden worden niet belast met de organisatie en hoge kosten
  • Door inkoopvoordelen van verzekeraars meestal een gunstige premie.

Een nadeel van de Natura uitvaartverzekering kan zijn dat nabestaanden vast zitten aan de producten en diensten die in het pakket zitten. Hierdoor is er mogelijk minder flexibiliteit in de keuzes van bijvoorbeeld de aula of de uitvaartverzorger.

Lokale uitvaartverzorgers

Bij de meeste uitvaartverzekeraars is het mogelijk om uit een lijst uitverzorgers er één te kiezen. Een groot voordeel van aangesloten uitvaartverzorgers is dat ze altijd op de hoogte zijn van regelgeving en goede contacten hebben met de uitvaartcentra en begraafplaatsen in de regio.

Belangrijk om te weten is dat bij de meeste Natura uitvaartverzekeringen je zelf geen uitvaartverzorger kan aanwijzen, of hiervoor een extra bedrag moet betalen. De reden hiervoor is dat uitvaartverzekeraars vaak afspraken hebben met aangesloten verzorgers waardoor de kosten worden gedrukt.

Combinatie uitvaartverzekering

Een andere populaire vorm van een uitvaartverzekering is de combinatie verzekering. Allereerst kies je een pakket van producten en diensten, net zoals bij de Natura uitvaartverzekering. Daarnaast verzeker je een extra geldbedrag voor persoonlijke uitvaartwensen. Voorbeelden waar dit geldbedrag aan besteed kan worden zijn bijvoorbeeld; een duurdere grafkist of grafsteen. Belangrijk om te weten is dat in tegenstelling tot de Kapitaal uitvaartverzekering het verzekerde geldbedrag enkel kan worden besteed aan uitvaart gerelateerde kosten.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.
Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken
Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar