Selecteer een pagina

De Uitvaartbranche is een geliefde sector. Het aantal ondernemers in de uitvaartbranche groeit elk jaar flink. Veel mensen kiezen ervoor om op latere leeftijd actief te worden in de uitvaartbranche. Daarnaast zie je een trend van oud werknemers van uitvaartbedrijven die als ZZP’er verder gaan aldus de branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU).

Uitvaartbranche een geliefde sector

Uitvaartbranche een geliefde sector voor een tweede carrière

Als we kijken naar de cijfers van de Kamer van Koophandel (KVK) blijkt dat er dit jaar ruim 2.770 ondernemers actief zijn in de uitvaartbranche. 5 jaar geleden was dit aantal nog 2.180. Er wordt geen specifiek onderzoek gedaan maar volgend directeur Heidi van Haastert van de BGNU kiezen veel mensen bij een carrière switch omdat ze meer met mensen willen werken voor de uitvaartbranche.

Werknemers uitvaartbedrijven beginnen voor zichzelf

Volgens de directeur is er daarnaast een trend te zien van oud werknemers van uitvaartondernemingen die voor zichzelf beginnen. Het administratieve werk staat ze vaak niet aan maar het afscheid voor mensen regelen juist weer wel.

In de uitvaartranche is er altijd behoefte aan flexibiliteit. Het werk laat zich namelijk nooit plannen. Uit de cijfers van de KVK blijkt dat het aantal uitvaartondernemers harder groeit dan het aantal inwoners in Nederland.

De Uitvaartbranche is een geliefde sector, maar het is er geen een om rijk te worden volgens de branche organisatie. Om rendabel te zijn en een boterham mee verdienen zal je toch al snel z’n 100 uitvaarten per jaar moeten begeleiden. Het gaat in de uitvaartbranche dan ook niet om geld verdienen. Er zijn ook veel coöperaties die werken zonder winst oogmerk.

Veel mensen die voor een carrière switch kiezen omdat ze meer met mensen willen werken, kiezen voor de uitvaartbranche.

Aanpassingen door Corona

Door de huidige corona epidemie is er sprake van een toename van het aantal sterfgevallen in Nederland. Daarnaast zijn er veel aanpassingen binnen de branche om de veiligheid en gezondheid te waarborgen. In goed overleg wordt er met nabestaanden gekeken wat er allemaal wel en niet kan rondom de uitvaart. Een voorbeeld hiervan is een nazit. Dit kan op dit moment nog wel maar alleen als de mensen ook daadwerkelijk zitten. Wat opvalt is dat families zelf vaak kiezen voor kleinere gezelschappen in tijden van corona.

Bron: nu.nl

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar