Selecteer een pagina

De uitvaartbranche ziet twee belangrijke trends bij de uitvaart van mensen; uitvaarten worden duurzamer en persoonlijker. “Mensen willen in plaats van koffie dat er wijn wordt geserveerd tijdens de koffietafel.

Uitvaarten steeds persoonlijker

Uitvaarten steeds persoonlijker

Uitvaarten steeds persoonlijker. Door sociale media komen mensen steeds vaker op ideeën voor hun eigen uitvaart. Volgens Monuta delen mensen steeds meer van de uitvaart via sociale media. “De kring waarmee iets wordt gedeeld wordt hierdoor ook groter. Niet enkel meer in eigen directe (familie)kring, maar ook met vrienden, kennissen en lotgenoten.”

Op deze manier krijgen nieuwe mogelijkheden van een uitvaart ook weer aandacht. Zo kan er bijvoorbeeld al gekozen worden voor een rouwhond, die nabestaanden troost moet bieden. Ook kunnen mensen hun kist naar de begraafplaats laten trekken door een koe of een clown inhuren die troost aan nabestaanden biedt.

Duurzaamheid

Naast de personalisering van de uitvaarten speelt ook duurzaamheid een belangrijke rol in de toekomst van de uitvaartbranche. Dat zit hem zowel in de kant van de uitvaartbranche als in de keuzes van mensen over hun uitvaart. Uitvaartondernemingen willen bijvoorbeeld het vervoer van nabestaanden groener maken en kisten en gebouwen duurzamer. Nabestaanden kunnen kiezen voor ecologische en duurzame alternatieven.

Natuurbegraafplaats

Een van deze voorbeelden is het begraven worden op een natuurbegraafplaats. Een dode wordt bij een natuurbegrafenis in een afbreekbare kist of mand begraven in de natuur. Grafsteen, plantjes, lampjes en andere decoratie zijn hierbij niet toegestaan. Hierdoor is een graf vaak alleen terug te vinden op basis van gps-coördinaten. In Nederland zijn er enkele plekken waar het natuurbegraven is toegestaan.

Uitvaartverzekeraars spelen steeds meer in op deze wensen. De uitvaartverzekeraars verwachten dat de komende jaren de trend van duurzaamheid en persoonlijke uitvaart door zal zetten. Heeft u nog geen uitvaartverzekering. Op onze website ziet u een overzicht van de meest gekozen verzekeringen en berekeningen van de bijbehorende premies. De uitvaartverzekering afsluiten doet u na uw keuze direct bij de verzekeraar.

Bron artikel 17 april 2017: nu.nl

“Uitvaarten worden steeds ‘losser’ en persoonlijker, passend bij de laatste wensen van de overledene. Het plakje cake en een kopje koffie worden vaak vervangen door wijn, bier en bittergarnituur, prosecco of zelfs champagne. Ook wij zien dat steeds meer mensen nadenken over hun uitvaartwensen, deze bespreken met hun naasten en zelf vastleggen”, aldus Yarden. DELA ziet het aantal mensen dat voor een standaard uitvaart kiest teruglopen. “Steeds meer mensen laten tijdens een voorgesprek hun uitvaartwensen vastleggen”, aldus DELA.