Selecteer een pagina

Uitvaartmuziek top 10

10 jun, 2019Uitvaart Algemeen, Uitvaartverzekeraars, Uitvaartverzekering

De uitvaartmuziek top 10 wordt dit jaar wederom gepresenteerd door uitvaartverzekeraar Monuta. Opvallend is dat Nederlanders erg traditioneel zijn als het gaat om de keuze van uitvaartmuziek. Zo is de top drie niet veranderd. Wel zien we een aantal nieuwkomers en verschuivingen in de complete top 10.

Uitvaartmuziek top 10

Muziek roept bij iedereen wel bepaalde emoties en gevoelens op. Muziek is daarom ook een belangrijk onderdeel van een begrafenis of crematie. Uitvaartmuziek is heel persoonlijk en is een mooie manier om een dierbare te herdenken.

Kiezen van de juiste muziek

Veel mensen denken bij uitvaartmuziek aan nummers over afscheid. Maar belangrijker nog is dat de muziek moet passen bij de overledene. Eigenlijk kan dus alle muziek gedraaid worden op een begrafenis op crematie.

Muziek is een belangrijk onderdeel van het afscheid nemen. Het roept emoties en herinneringen op bij de aanwezigen,” zegt Yolanda Wouters, marketing & communicatiemanager bij Monuta.

Uitvaartmuziek top 10

Samengesteld door uitvaartverzekeraar Monuta

 1. Ave Maria – diverse uitvoeringen
 2. Time to say goodbye – Andrea Bocelli & Sarah Brightman
 3. Mag ik dan bij jou – Claudia de Breij
 4. My Way – Frank Sinatra
 5. ’n Trein naar Niemandsland – Frans Bauer
 6. Afscheid nemen bestaat niet – Marco Borsato
 7. We’ll meet again – Vera Lynn
 8. The Rose – André Rieu
 9. Waarheen, waarvoor – Mieke Telkamp
 10. Hallelujah – diverse uitvoeringen

Veranderingen in de top 10

Als we kijken in de uitvaartmuziek top 10 van 2018 zien we een aantal grote verschillen ten opzichte van 2017. Zo stond het nummer ‘En de vogels zongen’ van Sweet People vorig jaar nog in de lijst op plek vier. Het nummer ‘Hallelujah’ komt nieuw binnen in de lijst op. Opvallend gegeven is dat de helft van de nummers in de uitvaartmuziek top 10 van Nederlandse maak en Nederlandstalig is.

Samengesteld uit ruim 6000 nummers

Om de uitvaartmuziek top 10 samenstellen heeft Monuta ruim 6000 nummer genalyseerd die het afgelopen jaar zijn afgespeeld bij afscheidsdiensten binnen de eigen uitvaartcentra. De keuzes voor uitvaartmuziek is de afgelopen jaren weinig veranderd. Vanaf het eerste onderzoek (2015) zijn er 6 nummers die continu aanwezig zijn in de top 10.

 

 

Uitvaartmuziek top 100

Uitvaartmuziek top 100

Zoekt u geschikte uitvaartmuziek voor uzelf of een overleden dierbare? Bekijk en beluister dan ook eens de uitvaartmuziek top 100.

Muziek bij de uitvaart

Op het moment dat u muziek gaat kiezen voor een begrafenis of crematie is zoals eerder genoemd echt alles mogelijk. Zolang het maar past bij de overleden persoon. Mocht u het toch moeilijk vinden om geschikte uitvaartmuziek te kiezen helpt een van onderstaande ideeën u wellicht.

 • De favoriete muziek van de overledene
 • Muziek die de overleden persoon kenmerkt
 • Een stuk dat herinnert aan een belangrijke gebeurtenis in het leven van de overledene
 • Troostende muziek, muziek over doorleven en afscheid

Hoeveel muziek?

Bij de meeste uitvaarten worden er 2 tot 5 nummers afgespeeld. Goede momenten voor uitvaartmuziek zijn bijvoorbeeld bij binnenkomst en bij de afscheidsplechtigheid.

Tijdens de afscheidsceremonie zelf kan muziek een hele mooie aanvulling zijn op een speech van een geliefde of dierbaren.

Over Monuta

Monuta is één van de de grootste uitvaartondernemingen van Nederland. Als verzekeraar en uitvaartverzorger maakt het bedrijf voor iedereen een afscheid met een goed gevoel mogelijk. Monuta heeft over heel het land verspreid uitvaartcentra, crematoria en begraafplaatsen. Wilt u meer informatie over Monuta of wilt u een uitvaartverzekering afsluiten bij Monuta. Klik hier.

Alle genoemde gegevens uit dit artikel zijn afkomstig van Monuta.nl.

Bronvermelding: Inspiratie ontbreekt in Uitvaartmuziek Top 10