Selecteer een pagina

Uitvaartverzekering op latere leeftijd

4 jun, 2019Uitvaartverzekering, Veel gestelde vragen

Wilt u een uitvaartverzekering op latere leeftijd afsluiten? Geen probleem! Veel uitvaartverzekeraars bieden de mogelijkheid om een verzekering af te sluiten tot 75 jaar. Wel is het goed om te bekijken of op hogere leeftijd een uitvaartverzekering afsluiten zinvol is. U betaald namelijk een hogere maandelijkse premie vanwege het grotere risico voor de uitvaartverzekeraar.

Uitvaartverzekering op latere leeftijd

Uitvaartverzekering op hogere leeftijd

Kan ik een uitvaartverzekering op hogere leeftijd afsluiten is een veelgestelde vraag onder ouderen. Vooral bij ouderen die erachter komen dat ze in het verleden geen uitvaartverzekering hebben afgesloten. Een uitvaartverzekering sluit u af om uw nabestaanden te beschermen tegen hoge uitvaartkosten. Een uitvaartverzekering op latere leeftijd afsluiten kan dus. Wel is het over het algemeen aan te raden om een uitvaartverzekering op een zo jong mogelijke leeftijd af te sluiten vanwege de lagere premiekosten. 

Zelf sparen voor de uitvaart

U kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om zelf te sparen voor de kosten van uw uitvaart. Ook kunt u uw nabestaanden uw spaargeld of erfenis laten gebruiken om de uitvaartkosten te betalen. Een groot nadeel hiervan is echter dat nabestaanden het bedrag moeten voorschieten omdat zei in de meeste gevallen niet direct over uw vermogen kunnen beschikken.

Persoonlijke wensen vastleggen

Een tweede groot voordeel van het afsluiten van een uitvaartverzekering is dat u bij de verzekeraar uw persoonlijke uitvaartwensen kunt vastleggen op papier. Naast de grote invloed die u zelf heeft over de invulling van de uitvaart belast u nabestaanden niet met het nemen van van moeilijke beslissingen in een tijd van rouw. Naast het vastleggen van uw wensen bij de uitvaartverzekeraar kunt u ook zelf een laatste wilsbeschikking opstellen.

Bent u boven de 60 jaar? Dan is het misschien interessant om een koopsomverzekering af te sluiten en het gehele premiebedrag in één keer te betalen.

Maximale leeftijd

Hieronder vindt u een overzicht van de maximale leeftijd waarop u een uitvaartverzekering kunt afsluiten.

  • Yarden – tot 75 jaar
  • Monuta – tot 75 jaar
  • Dela – tot 75 jaar
  • Ardanta – tot 75 jaar

Belangrijk om te weten is dat wanneer u op hogere leeftijd een uitvaartverzekering wilt afsluiten u dit bij veel verzekeraars niet online kunt doen. U zult in dit geval telefonisch contact moeten opnemen met desbetreffende verzekeraar.

 

 

Koopsom uitvaartverzekering op hogere leeftijd

Koopsom uitvaartverzekering

Met een koopsom uitvaartverzekering regelt u in een keer uw uitvaart. U betaalt de premie voor een uitvaartverzekering namelijk in een keer. Hierdoor is een koopsom uitvaartverzekering vooral interessant voor mensen op hogere leeftijd die iets meer hebben te besteden of over extra spaargeld beschikken.

Gezondheidsverklaring

Belangrijk om te weten is dat wanneer u een uitvaartverzekering op latere leeftijd gaat aanvragen er bijna altijd een gezondheidsverklaring moet worden ingevuld. Aan de hand van deze gegevens kan een verzekeraar ervoor kiezen om een hogere premie te vragen of carenzjaren toe te passen. In enkele gevallen kan zelfs de aanvraag voor een verzekering worden afgewezen.

Carenzjaren 

Op het moment dat de verzekeraar carenzjaren opneemt in de uitvaartpolis zal u in deze periode nog niet zijn verzekerd voor de volledige uitvaartpolis. Heeft u bijvoorbeeld een verzekering afgesloten met twee carenzjaren dan zal de volledige dekking van de verzekering ingaan na deze periode. Uitvaartverzekeraars kunnen carenzjaren toepassen om het risico dat zij lopen te verkleinen. 

Alternatief bij weigering op hogere leeftijd

Op het moment dat u geen uitvaartverzekering meer kunt afsluiten kunt u dit oplossen door een uitvaartdeposito af te sluiten. Door eenmalig een groot bedrag te storten in een polis. Het gespaarde bedrag zal worden uitgekeerd bij overlijden. Naast een groot bedrag kunt u bij veel verzekeraars er ook voor kiezen om periodiek een bedrag in het deposito te storten.

Op een jonge leeftijd een uitvaartverzekering afsluiten heeft als voordeel dat u een veel lagere maandpremie betaald dan wanneer u op latere leeftijd een uitvaartverzekering afsluit

Uitvaartkosten berekenen

Bent u benieuwd of u zelf voldoende geld heeft gespaard om de kosten van uw uitvaart te dekken? Bekijk en bereken dan de kosten van uw uitvaart met onze uitvaastkosten module. U krijgt een goed beeld welk bedrag u bij moet verzekeren en minimaal nodig heeft voor de uitvaart dier aansluit op uw persoonlijke wensen.