Selecteer een pagina
Zoekt u geschikte uitvaartmuziek voor uzelf of een overleden dierbare? Bekijk en beluister dan eens de uitvaartmuziek top 100.

Muziek is een mooie manier om een overleden persoon te herdenken bij een uitvaart. Door muziek te luisteren die bij diegene past of die de overledene mooi vond komen er vaak gevoelens en herinneringen boven bij de aanwezigen.

Uitvaartmuziek

Alles kan als het gaat om muziek voor een uitvaart!

Als de overleden persoon een fanatiek liefhebber van rockmuziek was dan is het niet gek dat dit gedraaid zal worden tijdens de uitvaartceremonie. Dit geldt eigenlijk voor elk genre van klassieke muziek tot aan heavy metal. Zolang het iets zegt over de overleden persoon kan eigenlijk alles dienen als uitvaartmuziek.

Kiezen van uitvaartmuziek

Het kiezen van uitvaartmuziek is erg belangrijk maar het is ook een moeilijke opgave. De muziek wordt meestal afgewisseld met toespraken van de nabestaanden. Bij een uitvaart is er meestal ruimte voor 3 tot 4 nummers. In de meeste gevallen wordt er één muziekstuk geluisterd aan het begin van de dienst en twee tijdens de ceremonie. Ook bij het verlaten van de ruimte wordt er vaak muziek gedraaid.

De meeste mensen hebben van te voren een voorkeur opgegeven in bijvoorbeeld een laatste wilsbeschikking zodat ze hun nabestaanden niet belasten met de muziekkeuze. Op het moment dat de overledene geen voorkeur heeft opgegeven vindt u hieronder een aantal ideeën die u kunnen helpen bij het uitkiezen van geschikte muziekstukken.

Uitvaartmuziek top 100U kunt bijvoorbeeld een nummer van de lievelingsmuziek/artiest van de overledene of een muziekstuk dat een belangrijke gebeurtenis in het leven van uw dierbare beschrijft kiezen. Ook liedjes die gaan over afscheid nemen en doorleven zijn erg geschikt als uitvaartmuziek.

Door uw muziekkeuze te motiveren tijdens uw toespraak en het toevoegen van een fotoserie geeft u een extra lading aan de gekozen muziekstukken.

Afspeellijst – uitvaartmuziek top 100

U kunt onderstaande afspeellijst bekijken en beluisteren om een goede indruk te krijgen van geschikte uitvaartmuziek. Het belangrijkste is dat u de muziek passend vindt bij de overleden persoon.


Deze afspeellijst is gemaakt door de YouTube gebruiker Sebastiaan233

De inhoud van deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk voor u samengesteld door UitvaartVergelijker.nl, echter hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.