Selecteer een pagina

De juiste uitvaartverzekering kiezen is een belangrijke maar soms lastige keuze. Er zijn namelijk veel verschillende aanbieders waarbij je een verzekering kan afsluiten. Daarnaast zijn er een aantal verschillende soorten uitvaartverzekeringen waaruit je kan kiezen. Door uitvaartverzekeraars te vergelijken zorg je ervoor dat je de de verzekering afsluit die het beste aansluit op je persoonlijke uitvaartwensen.

uitvaartverzekering kiezen

Type uitvaartverzekering kiezen

Op het moment dat je een uitvaartverzekering gaat afsluiten moet je een soort uitvaartverzekering kiezen die je wil gaan afsluiten. Voordat je een verzekering gaat afsluiten is het daarom belangrijk om je persoonlijke wensen in kaart te brengen. Heb je jouw wensen in kaart gebracht dan zal je een keuze moeten maken wat voor soort uitvaartverzekering je wil gaan afsluiten. Er zijn namelijk verschillende soorten:

Natura uitvaartverzekering

Wil je graag dat je nabestaanden niet worden belast met de organisatie van je uitvaart? Dan is een natura uitvaartverzekering afsluiten misschien wel een goede keuze voor je. Bij een natura verzekering stel je zelf een pakket van producten en diensten op voor een compleet verzorgde uitvaart. Wanneer je komt te overlijden zal de verzekeraar jouw uitvaart volledig naar jouw wens organiseren bij een aangesloten uitvaartondernemer. Een groot voordeel van de Natura verzekering is dat ook dat je jouw nabestaanden niet belast met de organisatie zodat zei zich volledig kunnen richten op het verwerken van het verlies van hun dierbare.

Kapitaal verzekering

Heb je liever dat je nabestaanden een geldbedrag uitgekeerd krijgen waarmee zei zelf de uitvaart kunnen organiseren? Dan kan je het beste kiezen voor een kapitaal uitvaartverzekering. Deze vorm is een recht toe recht aan verzekering. Je kiest een geldbedrag waarvoor je je wilt verzekeren. Bij overlijden zal dit bedrag worden uitgekeerd aan je nabestaanden. Goed om te weten is dat bij een Kapitaal verzekering het geldbedrag niet volledig hoeft te worden besteed aan uitvaart gerelateerde kosten. Het voordeel van de Kapitaal verzekering is dat je nabestaanden volledige keuzevrijheid hebben bij de invulling van je uitvaart. Een nadeel kan echter zijn dat wanneer er niet voldoende geld is verzekert je nabestaanden de extra kosten zelf zullen moeten bijbetalen.

Combinatie verzekering

Naast de natura en kapitaal verzekering bieden veel verzekerraars ook de mogelijkheid om een combinatie van beide verzekeringen af te sluiten. Je verzekert dan een volledig verzorgde uitvaart via de natura verzekering met daarboven op een extra geldbedrag voor persoonlijke wensen van je nabestaanden. Het is echter belangrijk om te weten dat in tegenstelling tot de kapitaal verzekering het extra geldbedrag expliciet aan uitvaart gerelateerde kosten zal moeten worden besteed.

De beste uitvaartverzekering kiezen? Een uitvaartverzekering vergelijken vergoot de kans dat je de uitvaartverzekering kiest die het beste aansluit op je persoonlijke uitvaartwensen.

Weet je niet precies voor welk bedrag je een verzekering moet afsluiten? Via onze berekentool kan je eenvoudig je persoonlijke uitvaartwensen in kaart brengen en de bijbehorende kosten bekijken.  Wanneer je een verzekering gaat afsluiten is het aan te raden om het bedrag dat je gaat verzekeren altijd ruim te nemen. Hierdoor voorkom je dat je in de toekomst ben onderverzekerd voor je persoonlijke wensen en je nabestaanden niet voor onvoorziene prijsstijgingen komen te staan.

Uitvaartverzekering vergelijken

Een uitvaartverzekering kiezen is niet altijd eenvoudig. Daarom is het zeer aan te raden om voor het afsluiten van een uitvaartverzekering om eerst de verschillende verzekeringen en verzekeraars te vergelijken. Via onze website kan je de meest gekozen en meest betrouwbare verzekeraars vergelijken. Een verzekering afsluiten doe je altijd direct bij de verzekeraar.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar