Selecteer een pagina
Een uitvaartpolis, ook wel uitvaartverzekering genoemd sluit u af om de kosten van uw uitvaart te verzekeren. Door een uitvaartpolis af te sluiten zorgt u ervoor dat u de uitvaart krijgt die aansluit op uw persoonlijke wensen. Ook neemt u een hoop zorgen weg bij uw nabestaanden zodat deze in alle rust afscheid van u kunnen nemen. Bovendien zullen ze niet tegen hoge onverwachte kosten aanlopen op het moment dat u komt te overlijden. Bent u op zoek naar een geschikte uitvaartpolis? Een uitvaartpolis vergelijken wij simpel en onafhankelijk op premie en inhoud!
Uitvaartpolis vergelijken

Uitvaartpolis afsluiten

Een uitvaart is een aangelegenheid waarvan de kosten kunnen oplopen tot wel €12.000,-. Met een uitvaartpolis zorgt u ervoor dat deze kosten gedekt zijn en hoeven uw nabestaanden zich geen financiële zorgen te maken als u komt te overlijden. U kunt verschillende type uitvaartpolissen afsluiten. De meest voorkomende zijn;

Natura uitvaartverzekering

Een Natura uitvaartverzekering is een uitvaartpolis in de vorm van producten en diensten. De meeste uitvaartverzekeraars bieden de mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende pakketten. Wanneer u bijvoorbeeld kiest voor een simpele uitvaart zal in de meeste gevallen het basispakket voor al voldoen. Op het moment dat u een duurdere grafsteen, kist of een extra herdenkingsbijeenkomst wenst zal u eerder voor een uitgebreid pakket moeten kiezen. Het voordeel van een Natura uitvaartverzekering is dat u uw uitvaart naar eigen smaak kunt invullen. Ook zorgt u ervoor dat uw nabestaanden niet belast worden met de organisatie van uw uitvaart.

Kapitaal uitvaartverzekering

Met een uitvaartpolis in geld, ook wel Kapitaal uitvaartverzekering genoemd verzekert u geen pakket aan diensten zoals bij de natura verzekering maar bouwt u door premiebetaling een geldbedrag op. Dit bedrag zal worden uitgekeerd aan uw nabestaanden op het moment dat u komt te overlijden. Met het vrijgekomen bedrag kunnen alle gemaakte kosten worden betaald. Een groot voordeel hiervan is dat uw nabestaanden het vrijgekomen bedrag vrij kunnen besteden en uw uitvaart naar eigen wens kunnen organiseren.

Combinatie uitvaartverzekering

Een combinatieverzekering is een combinatie van de natura en kapitaal verzekering. Naast de producten en diensten die worden verzekert vanuit de natura verzekering verzekert u zich ook met een extra geldbedrag voor aanvullende persoonlijke wensen via de kapitaal verzekering.

De inhoud van deze pagina is zo zorgvuldig mogelijk voor u samengesteld door UitvaartVergelijker.nl, echter hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor een volledig overzicht van de dekking altijd de polisvoorwaarden van de aanbieder.