Selecteer een pagina

Een uitvaartpolis, ook wel uitvaartverzekering genoemd sluit je af om de kosten van je uitvaart te verzekeren. Door een uitvaartpolis af te sluiten zorg je ervoor je de uitvaart krijgt van je persoonlijke wensen. Ook neem je een hoop zorgen weg bij je nabestaanden zodat deze in alle rust afscheid van jou kunnen nemen. Bovendien zullen ze niet tegen hoge onverwachte kosten aanlopen op het moment dat je komt te overlijden. Ben je op zoek naar een geschikte uitvaartpolis? Een uitvaartpolis vergelijken wij simpel en onafhankelijk op premie en inhoud!

Uitvaartpolis vergelijken

Wat is een uitvaartpolis?

Een uitvaart is een aangelegenheid waarvan de kosten aardig kunnen oplopen. Met een uitvaartpolis zorg je ervoor dat deze kosten gedekt zijn en hoeven je nabestaanden zich geen financiële zorgen te maken in het geval je komt te overlijden. Je kunt verschillende type uitvaartpolissen afsluiten. De meest voorkomende zijn;

Natura uitvaartverzekering

Een Natura uitvaartverzekering is een uitvaartpolis in de vorm van producten en diensten. De meeste uitvaartverzekeraars bieden de mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende pakketten. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een simpele uitvaart zal in de meeste gevallen het basispakket voor jou al voldoen. Op het moment dat je een luxere grafsteen, kist of een extra herdenkingsbijeenkomst wenst zal je eerder voor een uitgebreider pakket moeten kiezen. Het voordeel van een Natura uitvaartverzekering is dat je de uitvaart naar eigen smaak kunt invullen. Een ander voordeel van de Natura verzekering is dat je nabestaanden niet belast worden met de organisatie van de uitvaart. Veel uitvaartverzekeraars werken samen met uitvaartverzorgers die de uitvaart volledig organiseren naar jou wensen.

Kapitaal uitvaartverzekering

Met een uitvaartpolis in geld, ook wel Kapitaal uitvaartverzekering genoemd verzeker je geen pakket van diensten zoals bij de natura verzekering maar bouw je door premiebetaling een geldbedrag op. Dit bedrag wordt uitgekeerd aan je nabestaanden op het moment dat je komt te overlijden. Met het vrijgekomen bedrag kunnen zei de uitvaart betalen. Een groot voordeel hiervan is dat je nabestaanden het vrijgekomen bedrag vrij kunnen besteden en de uitvaart naar eigen wens kunnen organiseren. Dit voordeel wordt door sommige mensen tevens als nadeel gezien omdat er minder tijd is om te rouwen in een moeilijke periode. Goed om te weten is dat het geldbedrag van een kapitaalverzekering vrij is te besteden en dus niet alleen aan uitvaart gerelateerde kosten hoeft te worden besteed.

Combinatie uitvaartverzekering

Een combinatieverzekering is een combinatie van de natura en kapitaal verzekering. Naast de producten en diensten die je vanuit de natura verzekering verzekert is er ook een extra geldbedrag beschikbaar voor aanvullende wensen van je nabestaanden. Goed om te weten is dat in tegenstelling tot de kapitaal verzekering het geldbedrag niet vrij is te besteden maar aan uitvaart gerelateerde kosten moet worden besteed.

Een uitvaart is een dure aangelegenheid. De kosten kunnen al snel oplopen. Een gemiddelde uitvaart in Nederland kost al snel tussen de €8.000 en €10.000,-

Waarom een uitvaartpolis afsluiten?

Uitvaartpolissen zijn de enige polissen waarvan je zeker weet dat ze ooit uit zullen keren. Het gaat niet alleen om het risico van overlijden, maar het gaat om de zekerheid dat de plechtigheid betaald kan worden zonder dat een van de nabestaanden de rekening gepresenteerd zal krijgen. Een uitvaartpolis vergelijken is dus altijd zinvol!

Waarom verzekeraars vergelijken?

Uitvaartverzekeraars verschillen o.a. op premie, premie periode, uitkeringsbedrag en de wijze van uitkeren soort uitvaartverzekering). Op deze factoren kan je op onze website eenvoudig uitvaartverzekeringen vergelijken. In onze uitgebreide module vindt je alle soorten uitvaartverzekeringen van de meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars van Nederland.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct jouw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doe je rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar