Selecteer een pagina

Je staat op het punt om een uitvaartverzekering af te sluiten maar je ziet door de bomen het bos niet meer door alle verschillende aanbieders? Je bent echt niet de enige met dit probleem. Uitvaartverzekeraars in Nederland bieden een uitgebreid aanbod aan van verzekeringen waardoor het soms lastig kan worden om de juiste keuze te maken. Om het overzichtelijk voor je te maken hebben we de belangrijkste verschillen van de meest gekozenen en betrouwbare uitvaartverzekeraars in Nederland voor je op een rij gezet.

Uitvaartverzekeraars in Nederland

Bekendste uitvaartverzekeraars in Nederland

Er zijn verschillende uitvaartverzekeraars in Nederland actief. Hieronder vindt je een overzicht van de meest bekende en betrouwbare verzekeraars. Belangrijk om te weten is dat niet alle verzekeraars alle soorten uitvaartverzekeringen aanbieden. Zo kunt u bijvoorbeeld bij Ardanta alleen een uitvaartverzekering in geld afsluiten.

Monuta

Monuta is een van de grootste aanbieders van uitvaartverzekeringen in Nederland. De Monuta uitvaartverzekering is gebaseerd op een producten en dienstenpakket. Daarnaast biedt Monuta de mogelijkheid om een vrij te besteden bedrag toe te voegen waarmee je nabestaanden bijkomende uitvaartkosten kunnen betalen.

Bij Monuta kan je de volgende verzekeringen afsluiten:

  • Combinatieverzekering

Monuta is ook uitvaartverzorger. Het bedrijf heeft de beschikking over meerdere crematoria en begraafplaatsen door heel Nederland en kan je helpen met de verzorging van de uitvaart.

Ardanta

Ardanta is al meer dan 40 jaar actief als uitvaartverzekeraar in Nederland. Met de Ardanta uitvaartverzekering verzekerje een geldbedrag inclusief een ongevallenverzekering t.w.v. €2500,- Ardanta biedt tevens de mogelijkheid om het verzekerd bedrag elke 5 jaar te verhogen tot een maximum van €15.000.

Bij Ardanta kan je de volgende verzekeringen afsluiten:

  • Kapitaal verzekering
  • Combinatieverzekering
  • Natura verzekering

Ardanta is geen uitvaartondernemer en besteed de uitvaart uit aan lokale uitvaartondernemers.

DELA

DELA is een van de oudste Nederlandse uitvaartverzekeraars. De DELA uitvaartverzekering is in de meeste gevallen een combinatie verzekering. Je verzekert een pakket van diensten en producten. Daarnaast kan je een vrij te besteden bedrag verzekeren voor bijkomende kosten en extra uitvaartwensen. Na de overname van Yarden heeft DELA zo’n 4 miljoen leden.

Bij DELA kan je de volgende verzekeringen afsluiten:

  • Kapitaal verzekering
  • Combinatieverzekering

Daarnaast is DELA ook uitvaartondernemer. De verzekeraar heeft de beschikking over verschillende uitvaartcentra, crematoria en begraafplaatsen door heel het land.

Twenthe

Twenthe uitvaartverzekering is al 75 jaar actief als verzekeringsmaatschappij binnen de uitvaartbranche. Belangrijk om te weten is dat Twenthe zelf geen uitvaarten verzorgd. Wanneer je een Twenthe uitvaartverzekering hebt afgesloten hebben je nabestaanden de volledige vrijheid als het gaat om de invulling van de uitvaart.

Bij Twenthe kan je de volgende verzekeringen afsluiten:

  • Kapitaal verzekering

DLE

De DLE uitvaartverzekering waarborgt de herinnering aan jouw leven. DLE biedt Kapitaal verzekeringen aan maar je kunt ook een grafmonument verzekering afsluiten. Naast uitvaartverzekeraar is DLE ook een regionale uitvaartverzorger.

Bij DLE kan je de volgende verzekeringen afsluiten:

  • Kapitaal verzekering

DLE is ook actief als lokale uitvaartverzorger in de provincies Friesland, Overijssel en Drenthe.

Ruim 70 procent van alle Nederlanders heeft een uitvaartverzekering afgesloten!

Overige uitvaartverzekeraars in Nederland

Lifetri

Lifetri is een verzekeringsgroep die in 2018 is opgericht. Bij de verzekeraar kan je een Natura en combinatie uitvaartverzekering afsluiten. Je bepaalt zelf de invulling van je uitvaart en betaald hiervoor een maandelijkse premie. Een belangrijk kenmerk van de Lifetri uitvaartverzekeringen is dat de verzekeraar rekening houdt met lokale prijsverschillen waardoor de maandelijkse premie zeer gunstig kan uitvallen. Daarnaast zijn bij alle Lifetri verzekeringen kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd. Lifetri is de afgelopen flink gegroeid. Dit komt mede omdat het bedrijf de uitvaarttak van Nuvema heeft overgenomen.

PC Uitvaart

PC Uitvaart is een uitvaartspecialist voor de regio Noordwest Nederland. Je kunt naast een uitvaartverzekering ook gebruik maken van de verschillende uitvaartlocaties verspreid over de gehele regio.

TAF

TAF is gespecialiseerd en in Overlijdensrisicoverzekeringen. Via TAF kan je een gepersonaliseerde uitvaartverzekering in geld afsluiten.

Klaverblad

Klaverblad is een bekende verzekeraar in Nederland. Naast alle andere verzekeringen die de maatschappij aanbiedt kan je bij Klaverblad een kapitaal uitvaartverzekering afsluiten waarmee je nabestaanden jouw uitvaart naar eigen wens kunnen organiseren.

EABN

EABN is een regionale uitvaartverzorger in de omgeving van Nijkerk. Het bedrijf is gespecialiseerd in uitvaartverzorging. Ook kan je via EABN een uitvaartverzekering afsluiten. Op het moment dat je een uitvaartverzekering afsluit bij EABN kan je bovendien een ledenkorting krijgen die kan oplopen tot €250,-

GUV

GUV is een zelfstandige regionale uitvaartverzekeraar. Naast de kapitaal verzekering die je kan afsluiten is GUV ook een uitvaartverzorger. GUV heeft meerdere uitvaartcentra in de regio en heeft ook een eigen crematorium.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct je persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doe je rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar