Selecteer een pagina

Wanneer je student bent is het afsluiten van een uitvaartverzekering niet het eerste waar je aan denkt. Toch kan het erg handig zijn omdat een uitvaart een dure aangelegenheid is. Je kan bij een uitvaartverzekeraar geen speciale uitvaartverzekering voor studenten afsluiten. Echter het afsluiten van een verzekering op jonge leeftijd geeft wel een premievoordeel. Dit omdat het risico voor de verzekeraar over een langere periode wordt gespreid.

Uitvaartverzekering studenten

Uitvaartverzekering Studenten

Wanneer je op je 18e een uitvaartverzekering gaat afsluiten dan kan dit tegen een lage premie. Je kan je al verzekeren voor slechts een paar euro per maand. De premie van een uitvaartverzekering wordt namelijk bepaald door een aantal factoren. Onder andere; het soort uitvaartverzekering, de hoogte van het verzekerde bedrag, de duur van de verzekering en je leeftijd bij het afsluiten spelen een grote rol.

In de meeste gevallen geldt voor een uitvaartverzekering hoe jonger je bent bij het afsluiten van de verzekering hoe lager de premie. Dit komt omdat er een langere duur is voor de uitvaartverzekeraar om premie te innen en het verzekerde bedrag af te dekken. Het risico voor de verzekeraar dat je komt te overlijden op korte termijn is kleiner.

 

hoe jonger je bent bij het afsluiten van de verzekering hoe lager de premie. Dit komt omdat er een langere duur is voor de uitvaartverzekeraar om premie te innen en het verzekerde bedrag af te dekken.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar

Meeverzekeren Ouders

Vaak kun je tot 18 of 21 jaar gratis meeverzekerd worden bij je ouders. Als Jongeren krijg je vaak een aanbod van de verzekeraar om de verzekering zelf voort te zetten. Vaak op het moment dat je niet meer meeverzekerd kan blijven bij je ouders. Als je meeverzekerd bent bij je ouder(s), adviseren wij je altijd goed te kijken naar maximale leeftijd in de voorwaarden.

Wat kost een uitvaart

Een uitvaart kost ongeveer EUR 8.000,-. De hoogte van deze kosten zijn afhankelijk wat je wensen zijn voor je eigen uitvaart. Aan de hand van een aantal vragen over je wensen kan je de hoogte van het bedrag van je toekomstige verzekering ongeveer berekenen. Gebruik hiervoor onze Uitvaartkostentool. Goed om te weten is dat wanneer je ouder wordt en je wensen veranderen je bij de meeste verzekeraars altijd het bedrag kan aanpassen of een aanvullende verzekering kan afsluiten.

Goedkoopste studenten uitvaartverzekering

Je wilt waarschijnlijk niet te veel geld per maand kwijt zijn per maand. Waarschijnlijk kijk je vooral naar de hoogte van de premie van de uitvaartverzekering. Door betrouwbare uitvaartverzekeringen te vergelijken, kun je eenvoudig de premie van de verschillende verzekeringen vergelijken. We raden je wel aan om niet alleen naar de premie te kijken bij het maken van je keuze. Onze module om uitvaartverzekeringen te vergelijken kan je helpen bij het maken van een goede keuze.

Uitvaartverzekering Studenten vergelijken

Als je besluit zelf een uitvaartverzekering af te sluiten, zal je een idee moeten hebben welke uitvaartverzekering je wilt afsluiten. Er zijn uitvaartverzekeringen welke uitkeren in Geld, uitkeren in Diensten of een Combinatie hiervan.

Een kapitaaluitvaartverzekering keert uit in geld. Je kiest een bedrag waarvoor je jezelf wil verzekeren en betaalt hiervoor maandelijks een premiebedrag. Wanneer je komt te overlijden zal het verzekerde bedrag worden uitgekeerd aan je nabestaanden die met dit bedrag jouw uitvaart kunnen organiseren.

Een andere populaire vorm van een uitvaartverzekering is de natura uitvaartverzekering. Deze vorm van een uitvaartverzekering keert geen geldbedrag maar een compleet verzorgde uitvaart uit. Bij de aanvraag stel je zelf een pakket van producten en diensten op die aansluiten op jouw wensen. Bij overlijden zal de verzekeraar de uitvaart organiseren naar jouw wensen. Een groot voordeel van de natura variant is dat je nabestaanden ontlast met de organisatie en zei zich kunnen richten op het verwerken van het verlies.