Selecteer een pagina

Een uitvaartverzekering sluit je af zodat je nabestaanden niet in financiële problemen komen wanneer je komt te overlijden. Een uitvaartverzekering eerder uit laten betalen is soms een optie wanneer je eerder over het opgebouwde vermogen wil beschikken. Je kan contact opnemen met je uitvaartverzekeraar om de mogelijkheden te bekijken. Er zijn namelijk verzekeraars die bepaalde voorwaarden hanteren als je een uitvaartverzekering eerder uit wil laten betalen.

Uitvaartverzekering eerder laten uitbetalen

Waarom een uitvaartverzekering eerder uit laten betalen?

Een uitvaartverzekering eerder laten betalen, daar kan je verschillende reden voor hebben. Zo kan het zijn dat je zelf al voldoende hebt gespaard om de uitvaart te betalen. Ook als je de premie niet meer betalen, het geld ergens anders goed voor kan gebruiken of gaat verhuizen naar het buitenland zijn redenen waarom mensen ervoor kiezen om de uitvaartverzekering eerder te laten uitkeren.

Hoe kan ik eerder laten uitbetalen?

Er zijn doorgaans twee mogelijkheden om een uitvaartverzekering eerder te laten uitbetalen. Dit kan door de verzekering af te kopen. Een andere mogelijkheid is om een voorschot op de verzekering te nemen, dit is bijvoorbeeld een mogelijkheid wanneer je ongeneeslijk ziek bent.

Voorschot uitvaartverzekering eerder uit laten betalen bij ziekte

Wanneer je ongeneeslijk ziek bent is het bij de meeste verzekeraars vaak mogelijk om een voorshot te laten uitbetalen. Dit voorschot kan je dan gebruiken voor bijvoorbeeld palliatieve zorg of voor je laatste persoonlijke wensen. Vaak heeft het eerder laten uitkeren geen gevolgen voor de maandelijkse premie. Wil je een uitvaartverzekering eerder laten uitbetalen vanwege ziekte? Bekijk dan altijd goed de polisvoorwaarden van je verzekering of neem contact op met jouw verzekeraar om de mogelijkheden hiervoor te bespreken.

Bekijk altijd de voorwaarden

Belangrijk is om te weten hoe de afkoopwaarde van je verzekering berekent is. Deze berekening kan namelijk aanzienlijk verschillen per verzekeraar. Vaak zitten er ook kosten aan verbonden, deze kosten kunnen soms flink oplopen. Soms zoveel dat het afkopen van de verzekering niet meer interessant is.  Kom je er zelf niet uit met de verzekeraar? Of zijn er dingen niet duidelijk genoeg? Dan raden wij je aan om contact op te nemen met je financieel adviseur.

Wil je je huidige verzekering afkopen? Dan is het goed om te bekijken in de polisvoorwaarden of dit mogelijk is. Vaak is het afkopen mogelijk als het gaat om een kapitaal uitvaartverzekering (uitvaartverzekering in geld).

Uitvaartverzekering afkopen

Natura uitvaartverzekering

Goed om te weten is dat het afkopen van een uitvaartverzekering alleen kan wanneer je een kapitaal uitvaartverzekering hebt afgesloten. Bij een natura uitvaartverzekering verzeker je namelijk geen geldbedrag maar een pakket aan diensten en producten.

Afkopen vaak niet gunstig

Een uitvaartverzekering afkopen is over het algemeen niet gunstig. De voornaamste reden hiervoor is dat de afkoopwaarde meestal lager is dan het verzekerde bedrag en soms zelfs lager is dan de opgebouwde premie. Als je er toch voor kiest je uitvaartverzekering af te kopen zal de verzekeraar een uitgebreide berekening maken en je een financieel voorstel doen. Onderdelen die deel uitmaken van de berekening zijn onder andere; de opgebouwde premie, het risico en de gemaakte kosten van de uitvaartverzekeraar. Bij veel verzekeraars zal je tevens een boeteclausule moeten betalen voor het vroegtijdig beëindigen de uitvaartverzekering.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct je persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doe je rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar