Selecteer een pagina

Veel uitvaartverzekeraars in Nederland houden rekening met de wensen voor een Islamitische uitvaart waardoor er ook steeds meer mensen ervoor kiezen om in Nederland een Islamitische uitvaartverzekering af te sluiten. 

Islamitische uitvaartverzekering
Dela

Verzekerd bedrag
€ 9.000,-

Verzorgde uitvaart
€ 6.750,-

Vrij te besteden
€ 2.250,-

Soort verzekering
Natura verzekering

Premie looptijd
Hele leven

Kinderpremie
tot 25 jaar

€ 7,95

Islamitische uitvaartverzekering?

Een Islamitische uitvaartverzekering verzekert de kosten van een Islamitische begrafenis. De meeste Moslims hebben een ander beeld over leven en dood. De dood is niet het einde maar een overgang naar het eeuwige leven. Een Islamitische uitvaart kent dan ook vele tradities, rituelen en regels. Een moslim wordt bijvoorbeeld het liefst begraven met het hoofd richting Mekka. Ook het lichaam ritueel wassen, een begrafenis binnen 24 uur na overlijden en een eeuwige grafrust zijn belangrijke kenmerken die horen bij een Islamitische uitvaart.

Belangrijke keuzes bij het afsluiten van een Islamitische uitvaartverzekering

Er zijn een aantal belangrijke keuzes die je kan maken als het gaat om een Islamitische uitvaart. De belangrijkste keuze is het land waar de uitvaart moet gaan plaatsvinden.

Uitvaart in land van herkomst

In veel gevallen kiezen Moslims voor een Islamitische uitvaart in het land van herkomst. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is dat in Islamitische landen graven niet worden geruimd. Vervoer naar het land van herkomst is een dure aangelegenheid en het is daarom zeer aan te raden hier rekening mee te houden bij het afsluiten van een islamitische uitvaartverzekering.

Uitvaart in Nederland

Steeds meer mensen kiezen ervoor om in Nederland begraven te worden. Er zijn hiervoor tegenwoordig ook veel meer mogelijkheden voor bijvoorbeeld eeuwige grafrust op Nederlandse begraafplaatsen.

Er bestaan in Nederland Islamitische begraafplaatsen in onder andere;

  • Zuid Holland
  • Noord Holland
  • Lelystad
  • Groningen
  • Zeeland
  • Noord Brabant
  • Overijsel

In de meeste gevallen gaat het om openbare begraafplaatsen waar plekken zijn gereserveerd. Daarnaast is het goed om te weten dat bij de meeste begraafplaatsen het om tijdelijke grafrechten gaat die door familieleden kunnen worden verlengd.

Dela Islamitische uitvaartverzekering

Dela is een van de grootste uitvaartverzekeraars in Nederland. Ook bij Dela is er een mogelijkheid om een Islamitische uitvaartverzekering af te sluiten. Ze zijn 24 uur bereikbaar voor een snelle uitvaart. Daarnaast krijg je een uitvaart met de wassing, het gebed en de receptie volgens islamitische richtlijnen. Ook heeft Dela samenwerkingen met begraafplaatsen met eeuwige grafrust, moskeeën en imans om een kwalitatieve islamitische uitvaart te kunnen verzorgen.  

Moslims hebben een ander beeld over leven en dood. De dood is niet het einde maar een overgang naar het eeuwige leven.

Wat kost een Islamitische uitvaart?

In de meeste gevallen is een Islamitische uitvaart duurder dan die van een reguliere begrafenis. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is de eeuwige grafrust die Moslims wensen. Wanneer een overleden persoon ervoor heeft gekozen om in het land van herkomst te worden begraven brengt dit uiteraard ook extra kosten met zich mee vanwege het vervoer van het lichaam per vliegtuig. Om een goed beeld te krijgen van de kosten van je persoonlijke uitvaart is het daarom erg zinvol om deze wensen in kaart te brengen. Op het moment dat je een goede inschatting hebt gemaakt van de kosten kan je een Islamitische uitvaartverzekering afsluiten die hierbij aansluit.

Beste Islamitische uitvaartverzekering?

De beste verzekering bestaat niet. Dit is namelijk altijd afhankelijk van je persoonlijke wensen. Daarom is het slim als je een Islamitische uitvaartverzekering wil gaan afsluiten om te bepalen wat voor verzekering je wilt afsluiten. Ten eerste is er de Natura verzekering, dit is een pakket met producten en diensten. Je hebt zelf grote invloed bij de invulling. Je kan er ook voor kiezen om een geldbedrag te verzekeren waarmee je nabestaanden de uitvaart zelf kunnen betalen. Omdat de kosten van een Islamitische uitvaart hoger liggen dan een gemiddelde uitvaart in Nederland is het aan te raden om een ruim bedrag te verzekeren als je kiest voor een kapitaal uitvaartverzekering.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar