Selecteer een pagina

Wilt u een uitvaartverzekering op latere leeftijd afsluiten? Geen probleem! Veel uitvaartverzekeraars bieden de mogelijkheid om een verzekering af te sluiten tot 75 jaar. Een uitvaartverzekering vergelijken op hogere leeftijd is aan te raden omdat premies aanzienlijk kunnen verschillen.

Uitvaartverzekering vergelijken op hogere leeftijd

Kan ik een uitvaartverzekering afsluiten op een latere leeftijd is een veel gestelde vraag. Bij de meeste uitvaartverzekeraars kunt u tot een leeftijd van 75 jaar een verzekering afsluiten. Wel zal u er rekening mee moeten houden dat de maandelijkse premie een stuk hoger zal liggen dan wanneer u een verzekering afsluit op een jongere leeftijd. Voor een verzekering van €8.000,- betaald u al snel een premiebedrag van €80,- per maand. Dit komt omdat de premie betaald moet worden in een veel kortere periode dan wanneer u een verzekering afsluit op bijvoorbeeld uw 40ste levensjaar. Het risico voor de verzekeraar is namelijk een stuk groter.

Op een jonge leeftijd een uitvaartverzekering afsluiten heeft als voordeel dat u een veel lagere maandpremie betaald dan wanneer u op latere leeftijd een uitvaartverzekering afsluit

Gezondheidsverklaring

Een uitvaartverzekering vergelijken op hogere leeftijd is is aan te raden. Goed om te weten is dat veel verzekeraars in meestal vragen om een gezondheidsverklaring. Aan de hand van deze verklaring kan de verzekeraar ervoor kiezen om een hogere premie te berekenen of carenzjaren toe te passen. Het kan zelfs voorkomen dat een verzekeraar een aanvraag voor een uitvaartverzekering afwijst omdat het risico voor de verzekeraar te groot is.

Carenzjaren

Op het moment dat de verzekeraar carenzjaren opneemt in de uitvaartpolis zal u in deze periode nog niet zijn verzekerd voor de volledige uitvaartpolis. Heeft u bijvoorbeeld een verzekering afgesloten met twee carenzjaren dan zal de volledige dekking van de verzekering ingaan na deze periode. Uitvaartverzekeraars passen carenzjaren toe om het risico dat zij lopen te verkleinen.

Een andere optie is om zelf te sparen voor uw uitvaart. U moet dan wel gedisciplineerd elke maand een bedrag opzij zetten zodat er voldoende kapitaal is om uw uitvaart te bekostigen.

Maximale leeftijd

Hieronder vindt u een overzicht van de maximale leeftijd waarop u een uitvaartverzekering kunt afsluiten.

  • Yarden – tot 75 jaar
  • Monuta – tot 75 jaar
  • Dela – tot 75 jaar
  • Ardanta – tot 75 jaar

Belangrijk om te weten is dat wanneer u op hogere leeftijd een uitvaartverzekering wilt afsluiten u dit bij veel verzekeraars niet online kunt doen. U zult in dit geval telefonisch contact moeten opnemen met desbetreffende verzekeraar.

Alternatief bij weigering op hogere leeftijd

Op het moment dat u geen uitvaartverzekering meer kunt afsluiten kunt u dit oplossen door een uitvaartdeposito af te sluiten. Door eenmalig een groot bedrag te storten in een polis. Het gespaarde bedrag zal worden uitgekeerd bij overlijden. Naast een groot bedrag kunt u bij veel verzekeraars er ook voor kiezen om periodiek een bedrag in het deposito te storten.

Zelf sparen voor de uitvaart

U kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om zelf te sparen voor de kosten van uw uitvaart. Ook kunt u uw nabestaanden uw spaargeld of erfenis laten gebruiken om de uitvaartkosten te betalen. Een groot nadeel hiervan is echter dat nabestaanden het bedrag moeten voorschieten omdat zei in de meeste gevallen niet direct over uw vermogen kunnen beschikken.

Persoonlijke wensen vastleggen

Een tweede groot voordeel van het afsluiten van een uitvaartverzekering is dat u bij de verzekeraar uw persoonlijke uitvaartwensen kunt vastleggen op papier. Naast de grote invloed die u zelf heeft over de invulling van de uitvaart belast u nabestaanden niet met het nemen van van moeilijke beslissingen in een tijd van rouw. Naast het vastleggen van uw wensen bij de uitvaartverzekeraar kunt u ook zelf een laatste wilsbeschikking opstellen

Uitvaartkosten berekenen

Bent u benieuwd of u zelf voldoende geld heeft gespaard om de kosten van uw uitvaart te dekken? of wilt u weten voor welk bedrag u zich minimaal moet verzekeren? Bereken dan eenvoudig uw persoonlijke uitvaartkosten met onze uitvaartkosten module. U krijgt aan de hand van enkele vragen een goed beeld van de kosten die horen bij uw persoonlijke uitvaart.