Selecteer een pagina

Uitvaartverzekering voor gezin nodig? Tijdens de zwangerschap en als jong gezin wilt u dat uw kinderen het natuurlijk aan niets ontbreekt. Een uitvaartverzekering afsluiten is meestal niet iets waar u aan denkt. Toch kan het afsluiten enorm geruststellen, zodat u zeker weet dat alles goed is geregeld mocht er onverhoopt wat met uw kind of een van uw andere gezinsleden gebeuren.

Uitvaartverzekering voor gezin

Uw kinderen gratis meeverzekeren

De meeste uitvaartverzekeraars in Nederland bieden de mogelijkheid om uw kinderen gratis bij te schrijven bij uw eigen uitvaartverzekering. Het enige wat u moet doen is uw kinderen aanmelden bij de uitvaartverzekeraar. De periode waarin uw kinderen gratis zijn meeverzekerd kunnen per verzekeraar verschillen. Bij de meeste verzekeraars zijn kinderen gratis meeverzekerd tot een leeftijd van 18 of 21 jaar. Voordat u uw kinderen gaat bijschrijven is het daarom belangrijk altijd de polisvoorwaarden te bekijken. Ook kunt u contact opnemen met uw verzekeraar. Zij helpen u dan met bijschrijven van uw pasgeboren kind.

Tijdens de zwangerschap

Vanaf week 20 van uw zwangerschap kunt u kinderen meeverzekeren. Goed om te weten is dat de eerste 30 tot 60 dagen na de geboorte kinderen automatisch zijn meeverzekerd. De dekking in deze periode kan echter wel verschillen. De dekking kan worden uitgekeerd in een percentage, maar dit kan ook een vastgesteld bedrag zijn. Bekijk daarom altijd goed de polisvoorwaarden van uw eigen uitvaartverzekering.

Ongeboren kinderen

Een ongeboren kind is een vreselijke gedachte. Echter in het geval dat deze trieste gebeurtenis plaatsvindt zal er een hoop geregeld moeten worden. Als uw kind ouder dan 24 weken is dan bent u verplicht een uitvaart te organiseren voor uw ongeboren kind. Het is niet mogelijk om een eigen uitvaartverzekering af te sluiten voor een ongeboren kind. Gelukkig bent u bij de meeste verzekeraars gedekt met via uw eigen uitvaartpolis als u 20 of 24 weken zwanger bent. Er zijn verzekeraars waarbij u moet aangeven dat u zwanger bent. Bekijk hier wederom dus altijd goed de voorwaarden.

Uitvaartverzekering voor gezin afsluiten

Een uitvaartverzekering voor gezin afsluiten kan het in sommige gevallen een stuk makkelijker maken. Het gehele gezin staat dan op één en dezelfde uitvaartpolis. Dit betekend dat het gezin is verzekerd bij dezelfde uitvaartverzekeraar.

Belangrijk om te vermelden is dat wanneer u een uitvaartverzekering gezin afsluit u geen korting ontvangt. Veel mensen denken dat dit wel het geval is. In de meeste gevallen zal de premie voor een gezinsverzekering even hoog zijn dan wanneer ieder gezinslid een eigen polis afsluit.

Bij de meeste uitvaartverzekeraars in Nederland kunt u uw kinderen tot 18 of 21 jaar gratis meeverzekeren op uw eigen uitvaartpolis

Na de geboorte

Op het moment dat uw kind is geboren zal na een periode van 30 dagen tot 6 maanden de dekking omhoog gaan, in de meeste gevallen zelfs gelijk zijn aan uw eigen dekking. Deze dekking loopt vaak tot een leeftijd van 18 of 21 jaar.

Een eigen uitvaartverzekering voor uw kinderen afsluiten

Een andere mogelijkheid voor de uitvaartverzekering voor gezin is het afsluiten van een eigen uitvaartpolis voor uw kinderen. Een groot voordeel hiervan is dat wanneer u kinderen volwassen zijn de polis gewoon doorloopt. Daarom zal de premie die uw kinderen moeten betalen voor de uitvaartverzekering een stuk lager liggen.

Individuele polissen afsluiten per gezinslid

In de meeste gevallen is het zinvoller om per gezinslid een eigen uitvaartverzekering af te sluiten. Hierdoor heeft ieder gezinslid een perfecte dekking tegen de meest gunstige premie.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar