Selecteer een pagina

Uitvaartverzekering waar op letten bij het afsluiten is een veel gestelde vraag. Dit is ook een belangrijke vraag om te stellen, een uitvaartverzekering sluit je tenslotte maar een keer in je leven af. In dit artikel bespreken we de belangrijkste aandachtspunten waar je op moet letten bij het afsluiten.

uitvaartverzekering-waar-op-letten

Uitvaartverzekeringen zijn uniek. Het is namelijk de enige verzekering waarvan je zeker weet dat deze ooit gaat uitkeren.

Wat is een uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering is een verzekering die je afsluit om de kosten van je begrafenis en crematie te dekken zodat je nabestaanden niet in de financiële problemen komen wanneer je plots komt te overlijden. Uitvaartverzekeringen zijn bovendien uniek in zijn soort. Het is namelijk de enige verzekering waarvan je zeker weet dat deze wordt uitgekeerd.

Uitvaartverzekering waar op letten?

Nu je weet dat je een uitvaartverzekering wil gaan afsluiten wil je natuurlijk weten waarop je moet letten? Om hier een goed antwoordt op te geven is het belangrijk om eerst je persoonlijke uitvaartwensen in kaart te brengen. Wil je worden begraven of toch liever worden gecremeerd is een eerste belangrijke vraag om jezelf te stellen. Om het makkelijker voor je te maken kan je via onze uitvaartkostenmodule aan de hand van een aantal vragen je persoonlijke wensen in kaart brengen en de bijbehorende kosten bekijken. Je weet dan precies voor welk bedrag je minimaal een uitvaartverzekering moet afsluiten.

Soort verzekering

Nu je weet hoe jij wil dat je uitvaart er uit moet zien moet je kiezen voor een soort verzekering. Er zijn drie varianten waaruit je kan kiezen. Ten eerste is er de natura uitvaartverzekering. Dit is een pakketverzekering waarbij je zelf veel invloed hebt omdat je het pakket helemaal zelf kan samenstellen. Bij overlijden worden er diensten uitgekeerd en dus geen geldbedrag. Als tweede kan je kiezen voor een kapitaal verzekering. Je kiest een bedrag waarvoor je je wilt verzekeren en betaald hiervoor maandelijks een premiebedrag. Op het moment dat je komt te overlijden zal dit geldbedrag worden uitgekeerd aan je nabestaanden. Zei kunnen dit bedrag vrij besteden om invulling te geven aan de uitvaart. Als laatste is er de combinatie verzekering. Dit is een combinatie van een dienstenverzekering met daar bovenop een extra geldbedrag voor persoonlijke wensen.

Leeftijd

Een belangrijke factor bij het bepalen van de maandelijkse premie is je leeftijd. Hoe jonger je een verzekering afsluit des te minder premie per maand zal je moeten betalen. Dit komt omdat het risico voor de verzekeraar wordt gespreid over meerdere jaren.

Is een uitverzekering verplicht?

In Nederland is het niet verplicht om een uitvaartverkering af te sluiten. Het is echter wel aan te raden als je wilt dat je nabestaanden niet in de financiële problemen komen wanneer je komt te overlijden.

Looptijd

Nadat je hebt vastgesteld wat voor soort verzekering je af gaat sluiten is het goed om te kijken naar de looptijd waarin je premie moet betalen. Looptijden die veel voorkomen zijn;

  • tot een leeftijd van 80 of 85 jaar
  • Vaste periode van bijvoorbeeld 30 jaar
  • Levenslang

Als je langer leeft dan de looptijd hoef je na de looptijd geen premie meer te betalen maar het bedrag wordt pas uitgekeerd bij overlijden.

Uitvaartverzekeringen vergelijken

Nu we weten waarop we moeten letten is het zeer aan te raden om aanbieders van uitvaartverzekeringen te vergelijken. Deze kunnen namelijk aanzienlijk verschillen op de besproken onderdelen. Op UitvaartVergelijker.nl kun je de meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars van Nederland vergelijken op premie en inhoud.

Uitvaartkosten berekenen

Kosten uitvaart

Hoeveel verzekeren? Bereken direct uw persoonlijke uitvaartkosten.

Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijken

De meest gekozen en betrouwbare uitvaartverzekeraars vergelijken 

Uitvaartverzekering afsluiten

Afsluiten

De verzekering afsluiten doet u rechtstreeks bij de uitvaartverzekeraar